Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΚΕΦΙ: Αντικαπνιστική Εκστρατεία και Καρκίνος του Πνεύμονα – Δεν καπνίζω … επιλέγω τη ζωή

ΚΕΦΙ: Αντικαπνιστική Εκστρατεία και Καρκίνος του Πνεύμονα – Δεν καπνίζω … επιλέγω τη ζωή

ΚΕΦΙ: Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Αντικαπνιστική εκστρατεία και Καρκίνος του Πνεύμονα: Δεν καπνίζω…επιλέγω τη ζωή».

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα τακτικής ενημέρωσης Κοινού, ασθενών και φροντιστών, για θέματα που αφορούν την πρόληψη και τη διαχείριση του Καρκίνου. Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος, το οποίο είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου και αύξησης των κρουσμάτων του Καρκίνου του Πνεύμονα, διοργανώνει Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Αντικαπνιστική εκστρατεία και Καρκίνος του Πνεύμονα: Δεν καπνίζω…επιλέγω τη ζωή».

Η Ημερίδα του Συλλόγου «Κ.Ε.Φ.Ι.» θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον οργανισμό «Γυναίκες στην Ογκολογία-W4O» και με την Πνευμονολογική Κλινική του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 στο Ελληνικό Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ (Βασ. Σοφίας 127, Τ.Κ. 115 21) και θα διαρκέσει από τις 18.00 έως τις 20.30.

Προσωπικότητες από το χώρο της Ογκολογίας θα ενημερώσουν το κοινό, σε απλή και κατανοητή γλώσσα, για τα νέα δεδομένα και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των παρευρισκόμενων. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η κα Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, ο κ. Ευστάθιος Γκόνος, Γενικός Διευθυντής Ελληνικού Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ και η κα Κορίνα Πατέλη Bell, Πρόεδρος FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα.

Το πρόγραμμα με τις εισηγήσεις των ομιλητών έχει ως ακολούθως:

  • 18:10 – 18:20 κα Ελένη Μάνεση, Ασθενής «Ζώντας με τον Καρκίνο – Βιωματικό»
  • 18:20 – 18:35 κ. Ιωάννης Τουρκαντώνης, M.D., MSc., Ph.D., Παθολόγος Ογκολόγος, Επιμελητής Β΄, Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας» «Ο ρόλος της Ανοσοθεραπείας και των Βιοδεικτών στον καρκίνο του πνεύμονα»
  • 18:35 – 18:50 κα Βασιλική Πέττα, Πνευμονολόγος, Επιμελήτρια Β’ ΕΣΥ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας», Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Υπότροφος Ιδρύματος “Α.Σ.Ωνάσης” «Βλαβερές συνέπειες του καπνού και η διακοπή καπνίσματος»
  • 18:50 – 19:05 κα Ελένη Γαλάνη, Παθολόγος – Ογκολόγος, MD, PhD, Aν. Διευθύντρια Β’ Ογκολογικής Κλινικής Θεραπευτήριο Metropolitan «Κάπνισμα, καρκίνος του πνεύμονα και γυναίκα»
  • 19:05 – 19:20 κα Γεωργία Χαρδαβέλλα, MD, MSc, PhD, Πνευμονολόγος, Επιμελήτρια Α’, ΕΣΥ Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Η Σωτηρία», Chair, Lung Cancer Group (11.01) European Respiratory Society (ERS), Συντονίστρια Ομάδας Καρκίνου Πνεύμονα Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) «Θερμαντικά προϊόντα καπνού: Οι συνέπειες»
  • 19:20 – 20:30 Συζήτηση με το κοινό – Ερωτήσεις / Συμπεράσματα

Στην Ημερίδα θα προεδρεύσει η κα Δανάη Μπισιρτζόγλου, Πνευμονολόγος Εντατικολόγος, Διδάκτωρ ΕΚΠΑ, Επιστημονικά Υπεύθυνη Διευθύντρια Πνευμονολογικής Κλινικής Γ.Α.O.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας» και ο Μιχαήλ Λιόντος, Παθολόγος Ογκολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Θεραπευτικής Ογκολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θεραπευτική Κλινική, Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας MSD HELLAS (Μέγας Χορηγός) καθώς και της εταιρείας Point Εκδοτικές Επιχειρήσεις. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για πρόσθετες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του φορέα https://www.anticancerath.gr/; https://dikaiomamou.gr/, να ακολουθήσετε το λογαριασμό του Κ.Ε.Φ.Ι. στο Facebook, https://www.facebook.com/skkefi/, ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 210 6468222.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΚΕΦΙ Επιστημονική Ημερίδα: Καρκίνοι του Πεπτικού Συστήματος

ΚΕΦΙ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Run Bike Care της 11ης Ιουνίου

ΚΕΦΙ: Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για τους νέους που νίκησαν τον καρκίνο [vid]

Η καπνοβιομηχανία με τα νέα καπνικά προϊόντα στοχεύει στους νέους ανθρώπους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΠΟΑμΣΚΠ: 30 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης

ΠΟΑμΣΚΠ: Η παγκόσμια εκστρατεία MS Connections, με μότο “I connect – We connect” , έχει στόχο να ενδυναμώσει τα άτομα που πάσχουν μέσα από την σύνδεσή τους με τον εαυτό τους, το στενό περιβάλλον τους, την ευρύτερη Κοινωνία , την Ερευνητική και Ιατρική Κοινότητα και την Πολιτεία.

ΕΣΑμεΑ: Παράταση για τα μηχανογραφικά υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

ΕΣΑμεΑ: Μετά την παρέμβαση της ΕΣΑμεΑ, παράταση πήρε η υποβολής ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους 2023 - 2024 σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων. 

Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία: Κατανοώντας την Ανάγκη - Διερευνώντας το Κενό στην Πάτρα

Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία: Το πρόγραμμα «φιλοξενεί» ως ομιλητές, κορυφαίους και έγκριτους επιστήμονες αλλά και εμπλεκόμενους με το θέμα του καρκίνου από μια ευρεία γκάμα προσώπων.

ΔΟΘ: Δυναμικό παρών στο Ευρωκοινοβούλιο για το μέλλον της επάρκειας & ασφάλειας του αίματος

ΔΟΘ: Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) έδωσε δυναμικό «παρών» σε δυο σημαντικές συναντήσεις που διεξήχθησαν την Τρίτη, 23 Μαΐου 2023, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.