Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Καρκίνος μαστού: «Πες ΜΑΣ ΤΟ» Το νέο podcast του «Άλμα Ζωής»

Καρκίνος μαστού: «Πες ΜΑΣ ΤΟ» Το νέο podcast του «Άλμα Ζωής»

Τι ρόλο παίζει η άσκηση και η διατροφή στον καρκίνο του μαστού;. Ποια είναι η αξία της αλληλοβοήθειας στην αντιμετώπιση της ασθένειας;. Πώς είναι να ζεις με μεταστατικό καρκίνο μαστού;

O Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» παρουσιάζει το νέο του podcast για τον καρκίνο του μαστού με τίτλο «Πες ΜΑΣ ΤΟ». Μέσα από μια σειρά θεματικών επεισοδίων συζητάμε θέματα που αφορούν στον καρκίνο του μαστού, αναδεικνύοντας όλες τις πτυχές της ασθένειας: από την πρόληψη και τη διάγνωση μέχρι την ίαση και τη ζωή μετά τον καρκίνο του μαστού.

Κάθε μήνα η Φρόσω Τζιντζηροπούλου, Ψυχολόγος Υγείας, MSc–Ψυχοθεραπεύτρια του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», συνομιλεί με survivors, εθελόντριες του συλλόγου και επαγγελματίες υγείας και μαζί απαντούν σε απλά αλλά και σύνθετα ερωτήματα που αφορούν τον καρκίνο του μαστού, παρουσιάζοντας την αληθινή διάσταση μιας ασθένειας δύσκολης αλλά και αντιμετωπίσιμης.

  • Στόχος του podcαst είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης από εξειδικευμένους επαγγελματίες, η ενδυνάμωση των ασθενών με πρώιμο αλλά και μεταστατικό καρκίνο μαστού και των οικογενειών τους καθώς και η απομυθοποίηση της νόσου μέσα από αληθινές ιστορίες δύναμης και ελπίδας.

Μπορείτε να ακούτε το podcast «Πες ΜΑΣ ΤΟ» δωρεάν από τις 18 Οκτωβρίου 2022 σε:

 

Θεματολογία

Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει 3 μηνιαία επεισόδια:

  • Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022

Επ.1: Η χαρά της προσφοράς μέσα από την οργανωμένη αλληλοβοήθεια (feat. Αντιγόνη Μελετίου, Survivor-Εκπαιδευμένη Εθελόντρια του Συλλόγου «Άλμα Ζωής»)

  • Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022

Επ.2: Η ζωή με μετάσταση (feat. Πάολα Γιαννοπούλου Survivor-Εκπαιδευμένη Εθελόντρια του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», Μέλος ΔΣ)

  • Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022

Επ.3: Πώς να μειώσω τις πιθανότητες να νοσήσω ξανά (feat. Σταυρούλα Ντρουφάκου, Παθολόγος- Ογκολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα Ε’ Ογκολογικής Κλινικής, ΙΑΣΩ Γενική Κλινική)

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Πρόεδρος του «Άλμα Ζωής» στο healthweb: Μικρός αριθμός διαγνωστικών έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα για δωρεάν μαστογραφίες

Με εχεμύθεια λειτουργεί η Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης του «Άλμα Ζωής»

Greece Race for the Cure® 2022: Οι εγγραφές άνοιξαν

Απόφαση του ΕΟΠΥΥ αναστάτωσε εκατοντάδες ασθενείς με διαβήτη

Παγκόσμια ημέρα Δρεπανοκυτταρικής Νόσου 2022: Η δρεπανοκυτταρική νόσος προσβάλλει όλα τα ζωτικά όργανα

Άλμα Ζωής: Επίτιμη Πρόεδρος η Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου

Άλμα Ζωής: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Νέων Εθελοντριών 2022

Άλμα Ζωής: Kύκλος Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων "Living with and beyond breast cancer"

Ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής» στο 2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Λεμφοιδήματος

Άλμα Ζωής: Ομαδικά Ψυχοθεραπευτικά Προγράμματα 2022

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 147 έτη προσφοράς και εθελοντισμού

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μεγάλη εκδήλωση-έκθεση στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων του Μετρό Συντάγματος με ενημέρωση για το έργο και τις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2024.

ΦΣΘ: Εθελοντική αιμοδοσία 29/5 σε συνεργασία με το νοσοκομείο "Άγιος Παύλος"

ΦΣΘ: Πρόκειται για την 20ή εθελοντική αιμοδοσία του ΦΣΘ η οποία είναι ανοιχτή για τα μέλη του Συλλόγου, τις οικογένειές τους, τους υπαλλήλους των φαρμακείων και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥ.ΦΑ.) Θεσσαλονίκης, αλλά και για φίλους και γνωστούς.

ΕΣΑμεΑ: Ζητείται άμεση λύση στα προβλήματα των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. όλης της χώρας

ΕΣΑμεΑ: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει αγωνιστεί σκληρά για τη δημιουργία του θεσμού των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. και για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του, ακόμη και κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου των μνημονίων.

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τηναίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδαε στο ίδυμα ''Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ''

Άτομα με νοητική υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές να υποβάλλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και παραμονής στο ίδρυμα "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ".

ΚΕΦΙ: Ημερίδα "Δεν καπνίζω .. επιλέγω την ζωή" στις 30 Μαΐου

ΚΕΦΙ: Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών, «Κ.Ε.Φ.Ι.» για 19η συνεχή χρονιά παρουσιάζει το πρόγραμμα τακτικής ενημέρωσης κοινού, φροντιστών, ασθενών σε θέματα πρόληψης και διαχείρισης του καρκίνου.

Close Icon