Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Άλμα Ζωής: Με εχεμύθεια λειτουργεί η Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης

Άλμα Ζωής: Με εχεμύθεια λειτουργεί η Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης

Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης των γυναικών με καρκίνο του μαστού προσφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Τι είναι η Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης;

Η Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης 210-8253253 συνεχίζει να λειτουργεί και να δίνει ελπίδα σε πρώην ή νυν ασθενείς καρκίνου του μαστού. Η τηλεφωνική Γραμμή στήριξης του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» είναι μία εμπιστευτική πηγή πληροφόρησης που έρχεται να δώσει απαντήσεις σε προβλήματα που απασχολούν γυναίκες με εμπειρία καρκίνο μαστού και τις βοηθά να αντιμετωπίσουν ό, τι τις προβληματίζει σχετικά με τη διάγνωσή του και τη διαχείριση της νόσου. Το κάθε τηλεφώνημα απαντάται σε κλίμα σεβασμού και εχεμύθειας, ενώ πάντα διασφαλίζεται το απόρρητο.

Ποιος θα μου μιλήσει στην Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης;

Την τηλεφωνική γραμμή στήριξης απαντά ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, κοινωνική λειτουργός ή εκπαιδευμένη εθελόντρια του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» που έχει βιώσει την εμπειρία του καρκίνου μαστού.

Τι είδους βοήθεια μπορεί να μου δώσει η Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης;

Με σεβασμό στην προσωπικότητα και τις ανάγκες κάθε γυναίκας με εμπειρία καρκίνου μαστού ή των οικείων της, παρέχουμε ψυχολογική στήριξη για το χρονικό διάστημα που χρειάζεται.
Κάθε τηλεφώνημα μπορεί να διαρκέσει έως μία ώρα, όσο, δηλαδή, μία ψυχοθεραπευτική συνεδρία, ενώ δίνεται και η δυνατότητα για προγραμματισμένα επαναληπτικά τηλεφωνικά ραντεβού. Ταυτόχρονα, με μία ολοκληρωμένη καταγραφή των παροχών των μεγαλύτερων ταμείων της χώρας, έχουμε τη δυνατότητα να ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους για παροχές ασφαλιστικών φορέων, για διευκολύνσεις που μπορεί να έχει μία γυναίκα με καρκίνο μαστού από τις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και για τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά της.

Ποιος μπορεί να καλέσει στην Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης;

Κάθε γυναίκα με καρκίνο μαστού μπορεί να μας καλέσει, από οποιαδήποτε σημείο της Ελλάδας. Ωστόσο, ο καρκίνος του μαστού είναι μια ασθένεια που δεν αφορά μόνο τη γυναίκα που νοσεί. Επηρεάζει την οικογένεια, την εργασία, την καθημερινότητά της. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε με το σύντροφο, με τα παιδιά ή ακόμα και με τους φίλους που έχουν ερωτήματα και ανησυχίες.

Ποιες ώρες λειτουργεί η Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης;

Η τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10 πμ έως 6 μμ.
Η χρέωση για την Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης είναι αστική.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Πρόεδρος του «Άλμα Ζωής» στο healthweb: Μικρός αριθμός διαγνωστικών έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα για δωρεάν μαστογραφίες

Greece Race for the Cure® 2022: Οι εγγραφές άνοιξαν

Νέες μελέτες για την προέλευση του SARS-CoV-2

Η αναμονή στο NHS αναγκάζει τους ασθενείς να πληρώσουν για ιδιωτικές επεμβάσεις

Save the date: Πεζοπορία με το «Άλμα Ζωής» / 9, 10 & 11 Σεπτεμβρίου 2022

Άλμα Ζωής: Απολoγισμός Α' Κύκλου «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω» 2022

Άλμα Ζωής: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Νέων Εθελοντριών 2022

Άλμα Ζωής: Επίτιμη Πρόεδρος η Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου

"Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω 2022" - Δωρεάν webinars για τον καρκίνο του μαστού

Πενταπλή Διάκριση για τη Novartis Hellas στα PR Awards 2022

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκθεση χειροτεχνίας από άτομα με αναπηρία

Στην έκθεση χειροτεχνίας από άτομα με αναπηρία που διοργανώνει το Κέντρο Εργασίας ΑΜΕΑ Α. Λιοσίων στο Μετρό Συντάγματος, βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

ΕΣΑμεΑ: Η έλλειψη αίματος και οι υπομεταγγίσεις κοστίζουν ζωές!

ΕΣΑμεΑ: "Η Αιμοδοσία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στον Εθνικό Σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κρίσης ώστε να μην διακινδυνεύσουν ζωές ή να υπάρξουν παράπλευρες απώλειες λόγω κορωνοϊού", αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

ΕΣΑμεΑ: Επιτέλους η ΕΡΤ να μεταδώσει ειδήσεις για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες!

ΕΣΑμεΑ: Επιστολή στη διοίκηση της ΕΡΤ και στο αρμόδιο υπουργείο απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, διαμαρτυρόμενη για πολλοστή φορά για την αιφνίδια διακοπή της μετάδοσης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ στην ελληνική νοηματική γλώσσα το 2019.

Συνέχεια προβλημάτων για ανασφάλιστους χρόνια πάσχοντες

ΕΣΑμεΑ: Την αδήριτη και επιτακτική ανάγκη να συμπληρωθεί ο κατάλογος με τους ανασφάλιστους πολίτες που μπορούν να συνταγογραφούν φάρμακα και εξετάσεις και στον ιδιωτικό τομέα, διεκδικεί η ΕΣΑμεΑ, με επιστολή της στον υπουργό Υγείας.