Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ: Σύσταση του Advisory Board

ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ: Σύσταση του Advisory Board

ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ: Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, Ενημέρωση για τον Καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία, ανακοινώνει την σύσταση του Advisory Board και καλωσορίζει τα νέα μέλη.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, Ενημέρωση για τον Καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία, ανακοινώνει την σύσταση του Advisory Board και καλωσορίζει τα νέα μέλη, που με αφοσίωση και πίστη στο έργο του οργανισμού ενώνουν μαζί μας τις δυνάμεις τους για να πετύχουμε ποιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά τον στόχο της ουσιαστικής υποστήριξης παιδιών και εφήβων που νοσούν με καρκίνο και των οικογενειών τους.

Γνωρίστε το Advisory Board

Κέλλυ Μαυρομάτη, C-Level Executive with 35 years’ experience of driving growth from senior leadership positions within the Media (Digital, Free & Pay TV, Radio & Print), Electronic Transactions, Communications, Telecommunications, Subscriptions Services, Hospitality and Energy industries.

«Η συμμετοχή μου στο Advisory Board του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ αποτελεί τιμή και ευθύνη. Μια αξιόλογη ομάδα ανθρώπων έχει δημιουργήσει και ενδυναμώνει συνεχώς έναν σημαντικότατο φορέα αλληλεγγύης.

Γνωρίζοντας την σοβαρότητα των ενεργειών αυτών των ανθρώπων, την ακατάπαυστη προσπάθεια τους, την πίστη και την βαθύτατη επιθυμία τους να προσφέρουν, συντάσσομαι στο πλευρό τους με στόχο να ενισχυθεί το έργο και η πολύτιμη προσφορά τους».

Αντώνης Ζαΐρης, Επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Κύπρου και Αναπληρωτής Aντιπρόεδρος του ΣΕΛΠE. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διοίκηση Επιχειρήσεων. « Η συμμετοχή μου στο advisory board του ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ είναι ιδιαίτερα τιμητική σε μια προσπάθεια έμπρακτης προσωπικής συμβολής στις μέχρι τώρα άοκνες προσπάθειες της παρούσας Διοίκησης αφενός , για την επίλυση πρακτικών ζητημάτων των ασθενούντων παιδιών αφετέρου, στην υποστηρικτική ανακούφιση τόσο των παιδιών όσο και των γονέων τους που έρχονται αντιμέτωποι με τον καρκίνο».

Κωνσταντίνος Φίλης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων, Αναπληρωτής Καθηγητής του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας, Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Σχεδιασμού Εξωτερικής Πολιτικής (ΚΕ.Σ.Ε.Π.) του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, χάρη στις προσπάθειες και το πάθος των εμπνευστών του, έχει καθιερωθεί πλέον ως ένας φορέας που προσθέτει αξία στις άοκνες προσπάθειες που γίνονται πάνω σε ένα ευαίσθητο θέμα που μας αγγίζει όλους, όπως είναι ο παιδικός καρκίνος. Η προσήλωση και η πίστη της Μένιας Κουκουγιάννη, η οποία μαζί με τον σύζυγό της και άλλους γονείς αποτελούν την ψυχή αυτού του ευγενούς εγχειρήματος, με ώθησαν να δεχτώ με συγκίνηση και χαρά τη θέση του μέλους της συμβουλευτικής επιτροπής.

Οι στόχοι μας διευρύνονται και προσαρμόζονται στις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν με απαράμιλλο θάρρος μία μεγάλη περιπέτεια που συνήθως έχει αίσιο τέλος. Όμως, οφείλουμε όλοι και ιδίως η Πολιτεία, όπως βέβαια και ο ιδιωτικός τομέας, να προσφέρουμε ουσιαστικές λύσεις στις ανάγκες που προκύπτουν στη διάρκεια αυτού του γολγοθά αλλά και στη συνέχεια. Ενώνουμε λοιπόν δυνάμεις για να δώσουμε σάρκα και οστά στους στόχους ενός οργανισμού που εξελίσσεται σε θεσμό».

Έφη Συμεωνίδου, Ιδρύτρια και Business Director του iatronet.gr. «Το πάθος μου για ενημερωμένους πολίτες συνάντησε το πάθος και την αγάπη των γονέων και συνεργατών της ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ για την άνευ όρων προσφορά στον συνάνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο. Οι κοινές μας αξίες μπορούν να δημιουργήσουν σωστά κοινωνικά πρότυπα».

Κατερίνα Κατσιμπάρδη, Παιδίατρος – Διδάκτωρ Ιατρικής ΕΚΠΑ. «Σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ και υπό την αιγίδα της Πανεπιστημιακής Ογκολογικής Αιματολογικής Μονάδας της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, πραγματοποιούμε δράσεις των οποίων έχω την τιμή και την χαρά να έχω την επιστημονική επιμέλεια όπως η δημιουργία Οδηγού για τον καρκίνο στην παιδική ηλικία, η ενημέρωση γονέων επιβιωσάντων από καρκίνο στην παιδική ηλικία και η δημιουργία Οδηγών γονέων για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας τις μακροχρόνιες επιπλοκές στους επιβιώσαντες από καρκίνο στην παιδική ηλικία.

Στόχος μας είναι η ενημέρωση των οικογενειών τόσο για θέματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια όσο και μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας των παιδιών τους. Στις ομάδες αυτές συμμετέχουν επιστήμονες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων. Η ανταπόκριση των γονέων είναι πολύ μεγάλη και φαίνεται πόσο σημαντική και αναγκαία είναι μια τέτοια δράση και στην Ελλάδα. Για τις δράσεις αυτές έχουμε λάβει δύο βραβεία.

Με ιδιαίτερη χαρά, συμμετέχω στο Advisory Board του ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ έχοντας ως γνώμονα την προσφορά στα παιδιά με καρκίνο ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν τη νόσο τους και να έχουν τη βέλτιστη ποιότητα ζωής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καρκινάκι: «Ο καρκίνος παιδικής και εφηβικής ηλικίας να αποτελέσει αυτόνομη ενότητα στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Καρκίνου»

Εκπαιδευτικές Ομάδες Γονέων Παιδιών και Εφήβων που νόσησαν με καρκίνο

Η αξία του εμβολιασμού στα παιδιά: Ειδικοί μιλούν για το «στοίχημα» του εμβολιασμού παιδιών και εφήβων

Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: H Αξία του Εμβολιασμού στα Παιδιά | Τετάρτη 20 Οκτωβρίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγρίνιο Εσπερίδα: "Σακχαρώδης Διαβήτης - Ενημέρωση και Διαχείριση"

Αγρίνιο Εσπερίδα: Χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου η Εσπερίδα με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης: Ενημέρωση και Διαχείριση».

Εθελοντικές αιμοδοσίες και λαμπαδηδρομία στην Κρήτη

Αιμοδοσία: Ο Αιματοκρίτης, ο τοπικός οικοδεσπότης, ενορχηστρώνει αυτή την εκδήλωση σε συντονισμό με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών Αιμοδοτών - ΠΟΣΕΑ, με την αμέριστη υποστήριξη πολλών φορέων, υπηρεσιών και συλλόγων.

ΕΣΑμεΑ: Η συμβολή του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ», συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Eyes of Light: 2 νέα δωρεάν εργαστήρια Θεραπευτικής Φωτογραφίας για άτομα με εμπειρία καρκίνου

Eyes of Light: Η θεραπευτική φωτογραφία αποτελεί βασικό πυλώνα των δράσεων του Eyes of Light, το οποίο είναι ο πρώτος φορέας που εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο στην κοινότητα των ανθρώπων με εμπειρία καρκίνου στην Ελλάδα.