Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ: Διαδικτυακή Ημερίδα για τον HPV στις 27 Μαΐου [vid]

ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ: Διαδικτυακή Ημερίδα για τον HPV στις 27 Μαΐου [vid]

ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ: “Μιλάμε ανοιχτά για τον HPV – H πρόληψη είναι στο χέρι μας" είναι το θέμα της διαδικτυακής ημερίδας που πραγματοποιείται την Πέμπτη 27 Μαίου 17.00 - 19.00 μ.μ.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ – Ενημέρωση για τον καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία» και το iatronet.gr διοργανώνουν διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Μιλάμε ανοιχτά για τον HPV: Η πρόληψη είναι στο χέρι μας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 27 Μαΐου και ώρα 17:00 με 19:00 μέσω της σελίδας: iatronet.gr/vimata-asthenon/

Στόχος της διαδικτυακής Ημερίδας είναι η εκπαίδευση και ενημέρωση των ασθενών και των φροντιστών για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με HPV, αλλά και η ενημέρωση για τους τρόπους που μπορεί να αντιμετωπισθεί.

Προσκεκλημένοι στην ημερίδα θα είναι γιατροί, ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών που θα ενημερώσουν διεξοδικά για τα νέα επιστημονικά δεδομένα στην θεραπεία της νόσου, την αντιμετώπιση των ψυχολογικών παρενεργειών, τις εμπειρίες αλλά και γενικότερα την διαχείριση της νόσου.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και ο κος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τι είναι ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV);

Η λοίμωξη από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) είναι μια ιογενής λοίμωξη η οποία μεταδίδεται κυρίως σεξουαλικά με άμεση επαφή με άτομο που έχει μολυνθεί από τον ιό. Αποτελεί τη συνηθέστερη σεξουαλικώς μεταδιδόμενη λοίμωξη παγκοσμίως.

Υπάρχουν περισσότεροι από 100 τύποι του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων. Εξ αυτών, οι 40 περίπου μπορούν να προσβάλλουν τα γεννητικά όργανα. Τουλάχιστον 14 τύποι του HPV είναι «υψηλού κινδύνου», καθώς μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, όπως για παράδειγμα καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του πρωκτού και των γεννητικών οργάνων, καθώς και ορισμένες μορφές καρκίνου της κεφαλής, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Οι «χαμηλού κινδύνου» τύποι του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων μπορούν να προκαλέσουν μυρμηκιές στα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό.

Πώς μπορεί να προληφθεί η λοίμωξη από τον HPV;

  • Ο εμβολιασμός κατά του HPV μπορεί να προλάβει τη μετάδοση των λοιμώξεων από τον ιό των αθρώπινων θηλωμάτων και των ασθενειών που σχετίζονται με αυτόν και στα δύο φύλα. Ο εμβολιασμός ρουτίνας κατά του HPV πραγματοποιείται συνήθως στην ηλικία των 9 έως 14 ετών, ανάλογα με το εκάστοτε εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.
  • Η χρήση προφυλακτικού δεν αποκλείει εντελώς τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων, διότι σε ορισμένες περιπτώσεις ενδεχομένως να έχει μολυνθεί από τον HPV το δέρμα γύρω από την περιοχή των γεννητικών οργάνων που δεν προστατεύεται από το προφυλακτικό.

 

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός κλιμάκια ΕΟΔΥ: Αποτελέσματα ελέγχων rapid test 17/05/21

Υπέρταση : To Metropolitan General εγγυάται πλήρη αντιμετώπιση

Όταν το αναπνευστικό σύστημα δεν μπορεί να εκτελέσει τις συνήθεις λειτουργίες του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Access Denied: Απροσπέλαστες για τα άτομα με αναπηρία οι ιστοσελίδες των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων

Access Denied: Οι σοβαρές ελλείψεις στην προσβασιμότητα των ιστοσελίδων των μεγάλων ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων καθιστούν πολύ δύσκολη την ενημέρωση των ατόμων με αναπηρία για τις Ευρωεκλογές.

Τα Γραφεία Δικαιωμάτων των Νοσοκομείων στην Υπηρεσία του Πολίτη

Τα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας των Νοσοκομείων μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση ενός ποιοτικού και ασθενοκεντρικού Συστήματος Υγείας στη χώρα μας

ΚΕΦΙ: Συμμετέχει στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action 2024 - ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ

ΚΕΦΙ: Είναι μια γιορτή προσφοράς, συνεργασίας και ευγνωμοσύνης και ένας χώρος συνάντησης για Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εθελοντές και πολίτες. Ελάτε να γνωρίσετε το έργο του ΚΕΦΙ από κοντά!