Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ: Διαδικτυακή Ημερίδα για τον HPV στις 27 Μαΐου [vid]

ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ: Διαδικτυακή Ημερίδα για τον HPV στις 27 Μαΐου [vid]

ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ: “Μιλάμε ανοιχτά για τον HPV – H πρόληψη είναι στο χέρι μας" είναι το θέμα της διαδικτυακής ημερίδας που πραγματοποιείται την Πέμπτη 27 Μαίου 17.00 - 19.00 μ.μ.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ – Ενημέρωση για τον καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία» και το iatronet.gr διοργανώνουν διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Μιλάμε ανοιχτά για τον HPV: Η πρόληψη είναι στο χέρι μας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 27 Μαΐου και ώρα 17:00 με 19:00 μέσω της σελίδας: iatronet.gr/vimata-asthenon/

Στόχος της διαδικτυακής Ημερίδας είναι η εκπαίδευση και ενημέρωση των ασθενών και των φροντιστών για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με HPV, αλλά και η ενημέρωση για τους τρόπους που μπορεί να αντιμετωπισθεί.

Προσκεκλημένοι στην ημερίδα θα είναι γιατροί, ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών που θα ενημερώσουν διεξοδικά για τα νέα επιστημονικά δεδομένα στην θεραπεία της νόσου, την αντιμετώπιση των ψυχολογικών παρενεργειών, τις εμπειρίες αλλά και γενικότερα την διαχείριση της νόσου.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και ο κος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τι είναι ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV);

Η λοίμωξη από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) είναι μια ιογενής λοίμωξη η οποία μεταδίδεται κυρίως σεξουαλικά με άμεση επαφή με άτομο που έχει μολυνθεί από τον ιό. Αποτελεί τη συνηθέστερη σεξουαλικώς μεταδιδόμενη λοίμωξη παγκοσμίως.

Υπάρχουν περισσότεροι από 100 τύποι του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων. Εξ αυτών, οι 40 περίπου μπορούν να προσβάλλουν τα γεννητικά όργανα. Τουλάχιστον 14 τύποι του HPV είναι «υψηλού κινδύνου», καθώς μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, όπως για παράδειγμα καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του πρωκτού και των γεννητικών οργάνων, καθώς και ορισμένες μορφές καρκίνου της κεφαλής, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Οι «χαμηλού κινδύνου» τύποι του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων μπορούν να προκαλέσουν μυρμηκιές στα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό.

Πώς μπορεί να προληφθεί η λοίμωξη από τον HPV;

  • Ο εμβολιασμός κατά του HPV μπορεί να προλάβει τη μετάδοση των λοιμώξεων από τον ιό των αθρώπινων θηλωμάτων και των ασθενειών που σχετίζονται με αυτόν και στα δύο φύλα. Ο εμβολιασμός ρουτίνας κατά του HPV πραγματοποιείται συνήθως στην ηλικία των 9 έως 14 ετών, ανάλογα με το εκάστοτε εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.
  • Η χρήση προφυλακτικού δεν αποκλείει εντελώς τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων, διότι σε ορισμένες περιπτώσεις ενδεχομένως να έχει μολυνθεί από τον HPV το δέρμα γύρω από την περιοχή των γεννητικών οργάνων που δεν προστατεύεται από το προφυλακτικό.

 

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός κλιμάκια ΕΟΔΥ: Αποτελέσματα ελέγχων rapid test 17/05/21

Υπέρταση : To Metropolitan General εγγυάται πλήρη αντιμετώπιση

Όταν το αναπνευστικό σύστημα δεν μπορεί να εκτελέσει τις συνήθεις λειτουργίες του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συναντήσεις Ένωσης Ασθενών για συνταγογράφηση φαρμάκων & διαγνωστικών εξετάσεων ανασφάλιστων

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η νομοθετική ρύθμιση δεν πρέπει να αφήσει έκθετους οικονομικά ευάλωτους ασθενείς και έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας λόγω της έξαρσης της πανδημίας και της αδυναμίας πρόσβασης σε δημόσιες δομές, ιδίως σε περιοχές μακριά από αστικά κέντρα.

ΕΣΑμεΑ: H αναπηρία και η υγειονομική περίθαλψη πρέπει να εξετάζονται από την άποψη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

ΕΣΑμεΑ: Στο ετήσιο συνέδριο για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Ι. Βαρδακαστάνης. Ειδικά για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην υγεία, ο κ. Βαρδακαστάνης επεσήμανε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν 13 κράτη μέλη της ΕΕ που δεν απαγορεύουν τις διακρίσεις λόγω αναπηρίας στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη σύμφωνα με τη Σύμβαση.

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α: Ανησυχία για τη μη συνταγογράφηση από τις ιδιωτικές δομές υγείας για τους ανασφάλιστους

Την ανησυχία για μη συνταγογράφηση από τις ιδιωτικές δομές υγείας σε ανασφάλιστους και ευάλωτες ομάδες, εκφράζει η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα ( ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) .

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Η Πολιτεία δεν μπορεί να προστατέψει τα παιδιά της

Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας Ε.Σ.Α.μεΑ.: Νεκρός 25χρονος έπειτα από ξυλοδαρμό σε κέντρο παιδιών με αναπηρία. "Πόσους νεκρούς θα θρηνήσουμε ακόμη, μέχρι να θεσπιστεί μια Εθνική Στρατηγική για την Αποϊδρυματοποίηση και την κοινωνική ένταξη;", ρωτά την Πολιτεία με ανακοίνωσή της η ΕΣΑμεΑ. "Πόσες φορές θα χρειαστεί το αναπηρικό κίνημα να μιλήσει για τη διαβίωση στην κοινότητα, ενάντια στο κλείδωμα μέσα σε 4 τοίχους και έπειτα γαία πυρί μυχθήτω;", υπογραμμίζει.

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. στηρίζει τους φροντιστές των ογκολογικών ασθενών

Κ.Ε.Φ.Ι.: Η καλή και αξιόπιστη υποστήριξη που παρέχουν οι φροντιστές, είναι ζωτικής σημασίας για τη σωματική και συναισθηματική ευημερία των ατόμων που αντιμετωπίζουν τη νόσο. Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. στηρίζει έμπρακτα τους φροντιστές των ασθενών, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συνεισφορά τους στο ταξίδι του ασθενή και προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης σε όσους το χρειάζονται.

Νέα Εποχή για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση μετά την θεραπεία τριπλού συνδυασμού που “παγώνει” τη νόσο

Κυστική Ίνωση: Τα βασικά σημεία της διαδικτυακής Ημερίδας του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης με θέμα «H Κυστική Ίνωση σήμερα & οι νέες προκλήσεις για το μέλλον» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κυστικής Ίνωσης υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης CF Europe και της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Καίριος ο ρόλος των φαρμακοποιών στην αντιμετώπιση της πανδημίας & των χρόνιων παθήσεων

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Συνάντηση με τον ΠΦΣ πραγματοποίησε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 η Ένωση Ασθενών Ελλάδας. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν οι προκλήσεις που έχει επιφέρει η COVID στο υγειονομικό σύστημα της χώρας και τις επιπτώσεις αυτής στην πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας και στα φάρμακά τους.