Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Humanlinks: Διαδικτυακές Ομιλίες Ιανουάριος – Απρίλιος 2022

Humanlinks: Διαδικτυακές Ομιλίες Ιανουάριος – Απρίλιος 2022

Πρόγραμμα Humanlinks: Οι θεματικές τις οποίες πραγματεύονται για τον κάθε μήνα είναι πάνω στην κοινωνική και σχολική έμφυλη βία, την έκφραση της γονεϊκότητας στις διάφορες μορφές οικογενειών, τη φροντίδα του εαυτού και της κοινότητας σε καιρούς κρίσης και τέλος την εσωτερική σύνδεση της κοινότητας με το περιβάλλον μέσα από την τέχνη.

Οι θεματικές τις οποίες πραγματεύονται για τον κάθε μήνα είναι πάνω στην κοινωνική και σχολική έμφυλη βία, την έκφραση της γονεϊκότητας στις διάφορες μορφές οικογενειών, τη φροντίδα του εαυτού και της κοινότητας σε καιρούς κρίσης και τέλος την εσωτερική σύνδεση της κοινότητας με το περιβάλλον μέσα από την τέχνη.

Επιστήμονες με σπουδαία ερευνητική εμπειρία θα ενημερώσουν και θα διευκρινίσουν πάνω σε ζητήματα για τα οποία υπάρχει η κοινωνική επιθυμία μιας βαθύτερης κατανόησης. Έμπειροι επαγγελματίες οι οποίοι έχουν αφιερώσει τον εαυτό τους πάνω στο έργο τους προς όφελος του ατόμου και της κοινότητας θα εμπνεύσουν. Άτομα και οικογένειες θα συγκινήσουν με τα βιώματά τους προς μια πιο όμορφη κι ελεύθερη εσωτερική κατάσταση κ ι εμπειρία η οποία χαρακτηρίζεται από σεβασμό, αποδοχή, αλληλεγγύη και άλλα ευγενή αισθήματα.

Τέλος, καλλιτέχνες θα εξυψώσουν με την τέχνη τους λίγο πιο ψηλά να φανεί άνθρωπος ξανά στο σύνολό του. Το πως ζει και κινείται και πως αλληλεπιδρά μέσα σε ένα υπέροχο περιβάλλον που τον καλεί να θυμηθεί ποιος είναι και να σχετιστεί ξανά μαζί του με έναν πιο αγνό και μη βίαιο τρόπο.

Για περισσότερες πληροφορίες, διευκρινήσεις ή ακόμα και τεχνική υποστήριξη για σύνδεση με την κάθε εκδήλωση παρακαλείστε να στείλετε στο email info humanlinks gr ή μέσω messenger στην σελίδα των Humanlinks στο Facebook.

Κάθε σχόλιο για βελτίωση των Προγραμμάτων είναι θεμιτό και θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.
Υπενθυμίζεται πως όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν απ’ όλους τους συμμετέχοντες χωρίς κανένα οικονομικό αντίτιμο από το κοινό.

Για το Αναλυτικό Πρόγραμμα Δράσεων πατήστε εδώ.

H Ομάδα των Humanlinks

Οι “Humanlinks – Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι” είναι μια Μη Κερδοσκοπική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται στο πεδίο της ψυχικής υγείας, αναπτύσσοντας προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ευαισθητοποίησης και επιμόρφωσης πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας, εκπαίδευσης και περιβάλλοντος. Η αρχική ιδέα των Humanlinks αναδύθηκε πριν από 16 χρόνια, από μια ομάδα η οποία δοκιμάστηκε σε θέματα ψυχικής υγείας και μέσα από την εμπειρία της προσωπικής τους μεταμόρφωσης απέκτησαν την συνείδηση και την γνώση στο ποιες είναι πλέον οι προτεραιότητες των ανθρώπων, αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη! Δωρεάν διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια

ΕΛΛΟΚ: Διαδικτυακά μαθήματα Τσι Κονγκ για ασθενείς με Καρκίνο

Όταν η τέχνη είναι το μέσο έκφρασης και φροντίδας του εαυτού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σε απόγνωση εκατοντάδες ασθενείς από την έλλειψη Γ΄ Σφαιρίνης

ΕΣΑμεΑ: Όπως σημειώνει η Συνομοσπονδία "το πρόβλημα εδράζεται στο ότι η αρμόδια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας, δεν έχει προχωρήσει στη σχετική διαπραγμάτευση εδώ και πάρα πολύ καιρό και οι εταιρείες που εισάγουν τη συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία δηλώνουν ότι υπάρχει έλλειψη (!), «έλλειψη» που οφείλεται στο μεγάλο clawback και κάνει, προφανώς, «ασύμφορη» την προμήθεια και διάθεσή της στον ΕΟΠΥΥ...".

Κ3: Προσωπικός Βοηθός Ογκολογικού Ασθενούς - Κινητή Μονάδα Πρόληψης & Αντιμετώπισης

Κ3: Στόχος των δράσεων του Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών είναι η υποστήριξη της δυνατότητας πρόσβασης των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας που δικαιούνται και της ισότιμης ένταξής τους στην  κοινωνία.

Θεσμοθετείται η «φωνή των ασθενών» στη Διαδικασία Λήψης Αποφάσεων 

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: To Άρθρο 60 του Νόμου 4931/2022, το οποίο ψηφίστηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, από την Ολομέλεια της Βουλής και αποτέλεσε εισήγηση του Υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη θεσμοθετεί τη «φωνή των ασθενών» στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. 

Κινδυνεύει με λουκέτο το Χαμόγελο του Παιδιού με υπουργική απόφαση

Το Χαμόγελο του Παιδιού: O Oργανισμός πραγματοποίησε σήμερα ενημέρωση με στόχο να παρουσιάσει τις ραγδαίες και τραγικές επιπτώσεις που έχει για τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια του καθώς και σε όλους τους χώρους ποιοτικής φιλοξενίας παιδιών, η εφαρμογή συγκεκριμένων άρθρων - της Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας υφιστάμενων και νέων ΜοΠΠ του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Θετική Φωνή: Κάνεις σεξ; Κάνε ΔΩΡΕΑΝ τεστ HIV!

Θετική Φωνή: Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας και τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint προσφέρουν δωρεάν εξέταση για HIV στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης, από Δευτέρα 16 Μαΐου έως και Δευτέρα 23 Μαΐου 2022.