Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΣΑμεΑ: Ο αγώνας για την αποσύνδεση της ορφανικής σύνταξης από το επίδομα της ΒΝΥ δικαιώνεται

ΕΣΑμεΑ: Ο αγώνας για την αποσύνδεση της ορφανικής σύνταξης από το επίδομα της ΒΝΥ δικαιώνεται

ΕΣΑμεΑ: Υπογράφεται αυτές τις ώρες η Απόφαση σύμφωνα με την οποία αποσυνδέονται τα επιδόματα των ατόμων με βαριά νοητική αναπηρία από τις ορφανικές γονεϊκές συντάξεις.

Υπογράφεται αυτές τις ώρες η Απόφαση σύμφωνα με την οποία αποσυνδέονται τα επιδόματα των ατόμων με βαριά νοητική αναπηρία από τις ορφανικές γονεϊκές συντάξεις. Μόλις δημοσιευθεί η ΕΣΑμεΑ θα τη γνωστοποιήσει. Ο αγώνας για την παραπάνω αποσύνδεση βρίσκει τη δικαίωσή του. Η ΕΣΑμεΑ, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, πολλοί φορείς, γονείς, αδέρφια, συμπαραστάτες αγωνιστήκαμε επί μακρόν για να φύγει μία από τις μεγαλύτερες, μία από τις πιο σκληρές αδικίες.

Όπως η ΕΣΑμεΑ είχε ενημερώσει σε προηγούμενα δελτία Τύπου, η ηγεσία του υπ. Εργασίας είχε συμφωνήσει και αναμενόταν η σύμφωνη γνώμη του ΓΛΚ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση της σχετικής Απόφασης και η ΕΣΑμεΑ θα ενημερώσει άμεσα. Η ΕΣΑμεΑ είχε θέσει πολλές φορές στην κυβέρνηση τη χώρας, το σοβαρό ζήτημα της άδικης και παράλογης διακοπής του προνοιακού επιδόματος των τέκνων με βαριά νοητική αναπηρία, όταν τους χορηγηθεί η σύνταξη των θανόντων γονέων τους που δικαιούνται, όταν αυτή είναι μεγαλύτερη από την κατώτερη βασική σύνταξη του ΟΓΑ.

Η ΕΣΑμεΑ θεωρούσε ως απαράδεκτο ότι ακόμη και για μία μηδαμινή διαφορά της τάξης του ενός ευρώ, άτομα με βαριά νοητική αναπηρία και πλήρη ανικανότητα βιοπορισμού και χωρίς άλλα εισοδήματα καταδικάζονται σε πλήρη οικονομική ένδεια, τη στιγμή μάλιστα που χάνουν τους γονείς – προστάτες τους.

Η διακοπή του εν λόγω επιδόματος, το οποίο δίνεται για την κάλυψη του πρόσθετου κόστους των αναγκών που προκύπτουν από την αναπηρία, δημιούργησε πολύ σοβαρά προβλήματα στην αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, εάν ληφθεί υπόψη η διαχρονική έλλειψη κρατικών υποστηρικτικών δομών και προγραμμάτων στήριξής τους εντός της κοινότητας. Ο αγώνας που έδωσε το αναπηρικό κίνημα επί μήνες βρήκε τη δικαίωσή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΑμεΑ: Δωρεάν είσοδος σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους με την ψηφιακή κάρτα αναπηρίας

ΕΣΑμεΑ: 1η Μαΐου η αύξηση στα αναπηρικά επιδόματα & σχετικώς προσβάσιμα εκλογικά κέντρα

Ι. Βαρδακαστάνης: Ο Προσωπικός Βοηθός έχει φύλακα άγγελο το αναπηρικό κίνημα της χώρας

ΕΣΑμεΑ: Ο Ι. Βαρδακαστάνης στη Βουλή για την προσβασιμότητα της εκλογικής διαδικασίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνέχιση Λειτουργίας Μικτού Κέντρου - Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α. «Η Γέφυρα»

ΕΣΑμεΑ: Το αναγνωρισμένο Σωματείο με την επωνυμία Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία που λειτουργεί το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α. «Η Γέφυρα», κάνει γνωστό ότι για την κάλυψη των κενών θέσεων δυνητικά ωφελούμενων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση-συμμετοχής

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου: Αφιερωμένη στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου: Με έμπνευση τη μητρότητα και με στόχο να μην χάνεται ούτε ένα παιδί ενώ μπορεί να σωθεί, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υπήρξε μια πρωτοπόρος στον αγώνα ενάντια στον παιδικό καρκίνο.