Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΣΑμεΑ: Live διαδικτυακή βαρβαρότητα στο ίντερνετ – τρανταχτή η απουσία της Πολιτείας

ΕΣΑμεΑ: Live διαδικτυακή βαρβαρότητα στο ίντερνετ – τρανταχτή η απουσία της Πολιτείας

ΕΣΑμεΑ: Η Πολιτεία υποχρεούται να διαθέτει δομές, υπηρεσίες, ευκαιρίες εργασίας και να παρέχει προστασία και υποστήριξη στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους.

Η κατάφορη παραβίαση όλων των ανθρώπινων αξιών και δικαιωμάτων και η απουσία της Ελληνικής Πολιτείας σε επίπεδο Δήμου, σε επίπεδο κοινωνικών υπηρεσιών, σε επίπεδο στήριξης οικογένειας, με τη δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες σύλληψη youtuber για live κακοποίηση ατόμων με αναπηρία στο διαδίκτυο έναντι αμοιβής, δείχνει πέραν πάσης αμφιβολίας τα σαθρά αντανακλαστικά μας ως κοινωνία και την καταφανή έλλειψη προστασίας ευάλωτων πολιτών. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ότι τα βίντεο του συγκεκριμένου συλληφθέντα βρίσκονται ακόμη στο ίντερνετ και μπορεί οποιοσδήποτε να τα βρει, καθώς έχει γίνει γνωστό το όνομά του.

Και αυτή η υπόθεση απασχολεί πλέον την ελληνική δικαιοσύνη, δυστυχώς όμως αυτό το περιστατικό αποδεικνύει τις καταγγελίες της ΕΣΑμεΑ και τα δημοσιεύματα του Τύπου εδώ και μήνες ότι πολλά είναι ακόμη τα διαδικτυακά κανάλια που εκμεταλλεύονται την αξιοπρέπεια ευάλωτων συμπολιτών μας και συνεχίζουν και αυτή τη στιγμή το απάνθρωπο έργο τους στην ιντερνετική αρένα. Παράλληλα η ανθρωποφαγία συγκεκριμένων τηλεοπτικών εκπομπών συνεχίζεται καθώς το ΕΣΡ δεν έχει προχωρήσει σε καμία κίνηση, όπως είχε ζητήσει η ΕΣΑμεΑ με αφορμή το προηγούμενο αντίστοιχο περιστατικό, ενώ ούτε οι δημοσιογραφικές ενώσεις έχουν κινητοποιηθεί.

Για ακόμη μία φορά η ΕΣΑμεΑ ζητά οι τιμωρίες των εμπλεκομένων να είναι ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ. Αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι ανθρώπινες. Επιβάλλεται να αναδειχτεί και να καταδικαστεί επίσης και η συμπεριφορά και η στάση όλων αυτών που παρακολουθούσαν την απαράδεκτη, την εγκληματική, την τραγική συμπεριφορά και άσκηση βίας στα νεαρά άτομα, που όπως λέγεται έχουν νοητική αναπηρία. Η τιμωρία πρέπει να είναι σκληρή και γι’ αυτόν που τα διέπραττε και για αυτούς που πληρώνανε για να τα βλέπουν. Πρέπει επιτέλους να ληφθούν μέτρα από την ελληνική πολιτεία, μέτρα σκληρά και αυστηρά για το τι ακριβώς μπορεί να γίνεται στο διαδίκτυο, ειδικά σε τόσο εξόφθαλμα ζητήματα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Πολιτεία υποχρεούται να διαθέτει δομές, υπηρεσίες, ευκαιρίες εργασίας και να παρέχει προστασία και υποστήριξη στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους, ώστε να μη δίνεται κανένα περιθώριο σε όσους θα ήθελαν να τους εκμεταλλευτούν με τον οποιοδήποτε τρόπο.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ι. Βαρδακαστάνης: Οι προσδοκίες του ελληνικού αναπηρικού κινήματος δεν κάμπτονται

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση από το Χατζηπατέρειο ΚΑΣΠ

Συμπληρωματική πρόσκληση επιλαχόντων ωφελουμένων ΚΔΗΦ "Γέφυρες ανάπτυξης" - ΠΟΦΕΚΟ

ΕΣΑμεΑ: Μόνιμη λύση στο πρόβλημα στέγασης για τους μαθητές του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Παραβίαση του συστήματος προσλήψεων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στους ΟΤΑ

Η ΕΣΑμεΑ διαμαρτύρεται για την παραβίαση του συστήματος προσλήψεων των ατόμων με αναπηρία ή/και με χρόνιες παθήσεις και των μελών των οικογενειών τους σε προκηρύξεις για θέσεις των Ο.Τ.Α.

Συνέχιση Λειτουργίας Μικτού Κέντρου - Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α. «Η Γέφυρα»

ΕΣΑμεΑ: Το αναγνωρισμένο Σωματείο με την επωνυμία Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία που λειτουργεί το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α. «Η Γέφυρα», κάνει γνωστό ότι για την κάλυψη των κενών θέσεων δυνητικά ωφελούμενων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση-συμμετοχής

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου: Αφιερωμένη στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου: Με έμπνευση τη μητρότητα και με στόχο να μην χάνεται ούτε ένα παιδί ενώ μπορεί να σωθεί, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υπήρξε μια πρωτοπόρος στον αγώνα ενάντια στον παιδικό καρκίνο.