Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΣΑμεΑ: «Εξυπηρέτηση – Συναλλαγή με άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις» στην Πάτρα

ΕΣΑμεΑ: «Εξυπηρέτηση – Συναλλαγή με άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις» στην Πάτρα

ΕΣΑμεΑ: Tο σεμινάριο για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 στη «Συνεδριακή Αίθουσα» του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του γενικότερου έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ για την αναβάθμιση της ζωής των Ατόμων με Αναπηρία, υλοποιείται το Υποέργο 1 «Διάχυση της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας» της Πράξης «Προωθώντας την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας» με κωδ. ΟΠΣ (MIS) 5045292. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους με Δικαιούχο της Πράξης την ΕΣΑμεΑ. Ο Ανάδοχος του Υποέργου 1 είναι η EUROPRAXIS μΙΚΕ.

 

Το Υποέργο 1 περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που απευθύνονται τόσο στα ίδια τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, τις οικογένειές τους και σε όλες τις αντιπροσωπευτικές τους οργανώσεις, αλλά και στα Στελέχη της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Συλλογικούς Φορείς, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στην ευρύτερη κοινωνία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της 6ης Δράσης, υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας Σεμινάριο με τίτλο: «Εξυπηρέτηση / Συναλλαγή με άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις» με στόχο την βελτίωση της παρεχόμενης εξυπηρέτησης στους πολίτες με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω της επιμόρφωσης των στελεχών που απασχολούνται στα Κέντρα Κοινότητας, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας συμπεριλαμβανομένων των εργαζόμενων στο πρόγραμμα στο σπίτι κ.λπ.

Tο σεμινάριο για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 στη «Συνεδριακή Αίθουσα» του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα (Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα, Τ.Κ. 26222). Συμμετείχαν Στελέχη της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι του Αναπηρικού Κινήματος και η ευρύτερη κοινωνία της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Κατά την διάρκεια του Σεμιναρίου, παρουσιάστηκαν ενδεικτικά οι παρακάτω θεματικές ενότητες: η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, συμπεριληπτική ορολογία και καλές πρακτικές εξυπηρέτησης – συναλλαγής με άτομα με αναπηρία ή και χρόνιες παθήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παρέμβαση ΕΣΑμεΑ για τις συμβάσεις προσωπικού σε προνοιακούς φορείς

Ποιες αλλαγές θα ισχύσουν στα ΑμεΑ με το νέο φορολογικό;

ΕΣΑμεΑ: 3 Δεκεμβρίου Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Ημερίδα 4/12/2023

Ημερίδα «Συμπεριληπτική Πολιτική Προστασία» από ΕΣΑμεΑ και υπ. Κλιματικής Κρίσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα Γραφεία Δικαιωμάτων των Νοσοκομείων στην Υπηρεσία του Πολίτη

Τα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας των Νοσοκομείων μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση ενός ποιοτικού και ασθενοκεντρικού Συστήματος Υγείας στη χώρα μας

ΚΕΦΙ: Συμμετέχει στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action 2024 - ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ

ΚΕΦΙ: Είναι μια γιορτή προσφοράς, συνεργασίας και ευγνωμοσύνης και ένας χώρος συνάντησης για Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εθελοντές και πολίτες. Ελάτε να γνωρίσετε το έργο του ΚΕΦΙ από κοντά!