Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΣΑμεΑ: Μόνιμη λύση στο πρόβλημα στέγασης για τους μαθητές του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη

ΕΣΑμεΑ: Μόνιμη λύση στο πρόβλημα στέγασης για τους μαθητές του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη

ΕΣΑμεΑ: Η ΕΣΑμεΑ ζητά την άμεση επανεξέταση του θέματος ώστε να μην χρειαστεί να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον οι μαθητές του εν λόγω κτιρίου για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-2024.

Να μην αλλάξουν σχολικό περιβάλλον οι μαθητές του κτιρίου που φιλοξενεί το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας -Χορτιάτη και τα συστεγαζόμενα ειδικό Δημοτικό Αυτισμού και Ειδικό Νηπιαγωγείο και άμεσα να διερευνηθεί για την επόμενη σχολική χρονιά 2024 -2025, η δυνατότητα μεταστέγασης των τριών σχολικών μονάδων σε κατάλληλο κτίριο, ζητά με επιστολή της από τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ι. Καϊτεζίδη η ΕΣΑμεΑ.

Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων για την ακαταλληλότητα του κτιρίου που φιλοξενούσε το ΕΕΕΕΚ και του αιτήματός του για εξεύρεση νέου κτιρίου, κατάλληλου, να υποδεχθεί στο σύνολό του τη σχολική μονάδα, εδώ και έξι χρόνια!, τελικά λύση δεν βρέθηκε και ο Δήμας Πυλαίας – Χορτιάτη ανακοίνωσε ότι στις 19 Φεβρουαρίου, θα κλείσει το ΕΕΕΕΚ, αλλά και το ειδικό Δημοτικό Αυτισμού και το Ειδικό Νηπιαγωγείο που συστεγάζονται.

Οι μαθητές αναμένεται να διαμοιραστούν σε άλλες σχολικές μονάδες, οι οποίες στο σύνολό τους είναι ήδη υπερπλήρεις και πολλές εξ αυτών δεν είναι προσβάσιμες για να δεχθούν μαθητές χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, συνεπώς μερίδα των μαθητών κινδυνεύει να αποκλειστεί από το φυσικό του χώρο, από το σχολείο του. Οι μαθητές που θα οδηγηθούν σε άλλες σχολικές μονάδες, θα βιώσουν μεγάλη αναστάτωση, καθώς η ξαφνική αλλαγή περιβάλλοντος στη μέση της σχολικής χρονιάς, θα αφήσει αποτύπωμα στον ψυχισμό τους.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την άμεση επανεξέταση του θέματος ώστε να μην χρειαστεί να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον οι μαθητές του εν λόγω κτιρίου για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-2024 και επίσης άμεσα να διερευνηθεί εκ νέου, για την επόμενη σχολική χρονιά 2024 -2025, η δυνατότητα μεταστέγασης των τριών σχολικών μονάδων, σε κτίριο κατάλληλο για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χορήγηση κάρτας στάθμευσης χωρίς περιορισμό στον κυβισμό των αναπηρικών αυτοκινήτων

Επιστολή στη Νίκη Κεραμέως για τις μετακινήσεις υπαλλήλων με αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις

ΕΣΑμεΑ: Στρατηγική για την Αναπηρία, καθημερινότητα και εμπόδια για τα άτομα με αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: «Εξυπηρέτηση - Συναλλαγή με άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις» στην Πάτρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Ζητείται άμεση λύση στα προβλήματα των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. όλης της χώρας

ΕΣΑμεΑ: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει αγωνιστεί σκληρά για τη δημιουργία του θεσμού των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. και για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του, ακόμη και κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου των μνημονίων.

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τηναίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδαε στο ίδυμα ''Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ''

Άτομα με νοητική υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές να υποβάλλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και παραμονής στο ίδρυμα "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ".

ΚΕΦΙ: Ημερίδα "Δεν καπνίζω .. επιλέγω την ζωή" στις 30 Μαΐου

ΚΕΦΙ: Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών, «Κ.Ε.Φ.Ι.» για 19η συνεχή χρονιά παρουσιάζει το πρόγραμμα τακτικής ενημέρωσης κοινού, φροντιστών, ασθενών σε θέματα πρόληψης και διαχείρισης του καρκίνου.

12.500 αιμοκαθαιρόμενοι και θαλασσαιμικοί μέχρι στιγμής εισπράττουν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και αδιαφορία

Έχουν αποσταλεί σχετικές επιστολές από τον Ιούνιο του 2022 στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων Αρχών ότι θα επιλυθεί άμεσα το ζήτημα, δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα.

19 Μαΐου - 13ο Συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης

Η ΕΕΚ παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες και υποστήριξη σε ασθενείς με κοιλιοκάκη και στο ευρύτερο κοινό. Με αυτές τις εκδηλώσεις, η ΕΕΚ επιδιώκει να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη της νόσου.

Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ.

ΕΣΑμεΑ: Με εγκύκλιο που εκδόθηκε θεωρείται σκόπιμο να περιγραφούν με σύντομο τρόπο οι βασικές πτυχές της διαδικασίας της προφορικής εξέτασης των εξεταζόμενων υποψηφίων

Close Icon