Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΛΛΟΚ: Διαδικτυακά μαθήματα Τσι Κονγκ για ασθενείς με Καρκίνο

ΕΛΛΟΚ: Διαδικτυακά μαθήματα Τσι Κονγκ για ασθενείς με Καρκίνο

ΕΛΛΟΚ: Το Τσι Kονγκ είναι μια πρακτική που περιλαμβάνει ήπια κίνηση, τεχνικές αναπνοής και διαλογιστική κατάσταση του νου, προκειμένου να εξισορροπηθεί η ροή της ζωτικής ενέργειας μέσα στο σώμα.

Η κα. Ελένη Κουταλά, εκπαιδεύτρια Ται τσι & Τσι Kονγκ, θα πραγματοποιεί διαδικτυακά 2 φορές την εβδομάδα μαθήματα Ται τσι & Τσι Kονγκ για ασθενείς με καρκίνο.

 

Ημέρες & Ώρες:

 • Δευτέρα 10.00-11.0
 • Παρασκευή 17.00 με 18.00

 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται με χρήση της εφαρμογή jitsi.

 • Αν συνδεθείτε από υπολογιστή ή laptop θα πρέπει να πατήσετε τον σύνδεσμο https://meet.jit.si/ChiGongForCancerPatients και να δώσετε συναίνεση για χρήση ακουστικού και κάμερας.
 • Αν συνδεθείτε μέσω κινητού ή tablet, πρέπει πρώτα να κατεβάσετε από το playstore/applestore την εφαρμογή jitsi meet. Έπειτα, όπως και παραπάνω, θα πατήσετε τον σύνδεσμο, θα δώσετε συναίνεση για χρήση ακουστικού και κάμερας και θα πατήσετε την επιλογή σύνδεσης μέσα από το app (δηλαδή αυτό που ήδη έχετε κατεβάσει).

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την @Ελένη Κουταλά.

Το Τσι Κονγκ

Το τσικόνγκ είναι μια κινέζικη τέχνη, που βασίζεται στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική και λειτουργεί και ως θεραπευτικό σύστημα.

Περιλαμβάνει απλές, ήπιες σωματικές ασκήσεις, συγκέντρωση του νου, αργή και βαθιά αναπνοή. Βελτιώνει την ψυχική και σωματική υγεία του ατόμου διευκολύνοντας την ροή της ενέργειας στους μεσημβρινούς, τα κανάλια δηλαδή που χρησιμοποιούνται στον βελονισμό.
Επιστημονικές μελέτες υποδεικνύουν ότι το τσικόνγκ μπορεί να έχει οφέλη για άτομα που ζουν με καρκίνο, όπως:

 • Βελτιωμένη διάθεση
 • Μείωση της κόπωσης
 • Βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος
 • Μείωση των παρενεργειών της θεραπείας
 • Καλύτερη διαχείριση του πόνου
 • Μειωμένη φλεγμονή
 • Βελτιωμένη γνωστική λειτουργία

 

Καθ’ όλη την διάρκεια της μακράς και επίπονης περιόδου της θεραπείας, ασκήσεις σαν το Ται τσι & Τσι Kονγκ, ήπιες και αποτελεσματικές, είναι ακριβώς ότι συμπληρωματικό χρειάζονται οι ασθενείς. Το Τσι Kονγκ είναι μια πρακτική που περιλαμβάνει ήπια κίνηση, τεχνικές αναπνοής και διαλογιστική κατάσταση του νου, προκειμένου να εξισορροπηθεί η ροή της ζωτικής ενέργειας μέσα στο σώμα.

* Η ΕΛΛ.Ο.Κ. – Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – εκπροσωπεί 40 οργανώσεις ασθενών από όλη την Ελλάδα που καλύπτουν όλες τις μορφές καρκίνου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκευτείτε τον σύνδεσμο: https://ellok.org/

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποτελεσμάτα β' σταδίου έρευνας "Covid-19 & Καρκίνος στην Ελλάδα"

Καρκίνος τραχήλου μήτρας: 119 Φορείς συμμαχούν για την εξάλειψη του

Πρώτη διαδικτυακή συνάντηση Ομάδας Εργασίας Σπάνιων Καρκίνων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. στην Κομοτηνή

Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.: Τα επιμορφωτικά σεμινάρια θα διεξαχθούν επιπλέον στις πόλεις: Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη. Οι ακριβείς ημερομηνίες των σεμιναρίων θα ανακοινωθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής

Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.: Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα της ΕΣΑμεΑ κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα.

ΕΛΛΟΚ: 6ο Ετήσιο Συνέδριο,3-5 Φεβρουαρίου 2022 [φόρμα συμμετοχής]

ΕΛΛΟΚ: Το 6ο Ετήσιο Συνέδριο, θα εστιάσει στα μείζοντα θέματα πολιτικών υγείας που απασχολούν την ογκολογική κοινότητα και τα οποία θα αποτελέσουν τους κύριους άξονες δράσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου για τη νέα χρονιά.

Ε.Ο.Σ.-ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ: Διαστάσεις Φυσικής & Ιατρικής Αποκατάστασης Σπανίων Νοσημάτων

Σπάνια Νοσήματα: "Διαστάσεις Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης σε κατηγορίες Σπανίων Νοσημάτων – Παθήσεων. Προβληματισμοί, Προσανατολισμοί και Διέξοδοι στην σύγχρονη πραγματικότητα", είναι το θέμα της διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει η Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Σπανίων Νοσημάτων Παθήσεων (Ε.Ο.Σ. - ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ.) με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης "Δυναμώνουμε τις Σπάνιες Φωνές"

Δυναμώνουμε τις Σπάνιες Φωνές: Το σλόγκαν της καμπάνιας «Δυναμώνουμε τις Σπάνιες Φωνές» καταδεικνύει με σαφήνεια τον βασικό σκοπό της καμπάνιας που είναι η ανάδειξη της αναγκαιότητας, τα Σπάνια Νοσήματα να είναι προτεραιότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Οι Σύλλογοι Ασθενών, «95, Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς» και ο «Κρίκος Ζωής», ξεκινούν πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις Σπάνιες Ασθένειες με την ευγενική υποστήριξη της TAKEDA.

Σύσκεψη Κικίλια και Βαρδακαστάνη για τον Προσβάσιμο Τουρισμό

ΕΣΑμεΑ: Στην τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Ε.Σ.Α.μεΑ. και υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξη συνεργειών που θα έχουν ως στόχο τη διασφάλιση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα σε όλη την τουριστική αλυσίδα.