Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΛΛΟΚ: Διαδικτυακά μαθήματα Τσι Κονγκ για ασθενείς με Καρκίνο

ΕΛΛΟΚ: Διαδικτυακά μαθήματα Τσι Κονγκ για ασθενείς με Καρκίνο

ΕΛΛΟΚ: Το Τσι Kονγκ είναι μια πρακτική που περιλαμβάνει ήπια κίνηση, τεχνικές αναπνοής και διαλογιστική κατάσταση του νου, προκειμένου να εξισορροπηθεί η ροή της ζωτικής ενέργειας μέσα στο σώμα.

Η κα. Ελένη Κουταλά, εκπαιδεύτρια Ται τσι & Τσι Kονγκ, θα πραγματοποιεί διαδικτυακά 2 φορές την εβδομάδα μαθήματα Ται τσι & Τσι Kονγκ για ασθενείς με καρκίνο.

 

Ημέρες & Ώρες:

 • Δευτέρα 10.00-11.0
 • Παρασκευή 17.00 με 18.00

 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται με χρήση της εφαρμογή jitsi.

 • Αν συνδεθείτε από υπολογιστή ή laptop θα πρέπει να πατήσετε τον σύνδεσμο https://meet.jit.si/ChiGongForCancerPatients και να δώσετε συναίνεση για χρήση ακουστικού και κάμερας.
 • Αν συνδεθείτε μέσω κινητού ή tablet, πρέπει πρώτα να κατεβάσετε από το playstore/applestore την εφαρμογή jitsi meet. Έπειτα, όπως και παραπάνω, θα πατήσετε τον σύνδεσμο, θα δώσετε συναίνεση για χρήση ακουστικού και κάμερας και θα πατήσετε την επιλογή σύνδεσης μέσα από το app (δηλαδή αυτό που ήδη έχετε κατεβάσει).

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την @Ελένη Κουταλά.

Το Τσι Κονγκ

Το τσικόνγκ είναι μια κινέζικη τέχνη, που βασίζεται στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική και λειτουργεί και ως θεραπευτικό σύστημα.

Περιλαμβάνει απλές, ήπιες σωματικές ασκήσεις, συγκέντρωση του νου, αργή και βαθιά αναπνοή. Βελτιώνει την ψυχική και σωματική υγεία του ατόμου διευκολύνοντας την ροή της ενέργειας στους μεσημβρινούς, τα κανάλια δηλαδή που χρησιμοποιούνται στον βελονισμό.
Επιστημονικές μελέτες υποδεικνύουν ότι το τσικόνγκ μπορεί να έχει οφέλη για άτομα που ζουν με καρκίνο, όπως:

 • Βελτιωμένη διάθεση
 • Μείωση της κόπωσης
 • Βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος
 • Μείωση των παρενεργειών της θεραπείας
 • Καλύτερη διαχείριση του πόνου
 • Μειωμένη φλεγμονή
 • Βελτιωμένη γνωστική λειτουργία

 

Καθ’ όλη την διάρκεια της μακράς και επίπονης περιόδου της θεραπείας, ασκήσεις σαν το Ται τσι & Τσι Kονγκ, ήπιες και αποτελεσματικές, είναι ακριβώς ότι συμπληρωματικό χρειάζονται οι ασθενείς. Το Τσι Kονγκ είναι μια πρακτική που περιλαμβάνει ήπια κίνηση, τεχνικές αναπνοής και διαλογιστική κατάσταση του νου, προκειμένου να εξισορροπηθεί η ροή της ζωτικής ενέργειας μέσα στο σώμα.

* Η ΕΛΛ.Ο.Κ. – Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – εκπροσωπεί 40 οργανώσεις ασθενών από όλη την Ελλάδα που καλύπτουν όλες τις μορφές καρκίνου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκευτείτε τον σύνδεσμο: https://ellok.org/

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποτελεσμάτα β' σταδίου έρευνας "Covid-19 & Καρκίνος στην Ελλάδα"

Καρκίνος τραχήλου μήτρας: 119 Φορείς συμμαχούν για την εξάλειψη του

Πρώτη διαδικτυακή συνάντηση Ομάδας Εργασίας Σπάνιων Καρκίνων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΛΟΔΙ: Ενάντια στο πρόσφατο ΦΕΚ για αποζημιώσεις προϊόντων σακχαρώδου

Η απάντηση της ΕΛ.Ο.ΔΙ. στην απόφαση του ΕΟΠΥΥ να απομακρύνει από το Μητρωό των Αποζημιούμενων Προϊόντων ιατροτεχνολογικά προϊόντα Σακχαρώδου Διαβήτητύπου 1 ( 3) (αισθητήρες συνεχούς καταγραφής των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα) .

Έκθεση χειροτεχνίας από άτομα με αναπηρία

Στην έκθεση χειροτεχνίας από άτομα με αναπηρία που διοργανώνει το Κέντρο Εργασίας ΑΜΕΑ Α. Λιοσίων στο Μετρό Συντάγματος, βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

ΕΣΑμεΑ: Η έλλειψη αίματος και οι υπομεταγγίσεις κοστίζουν ζωές!

ΕΣΑμεΑ: "Η Αιμοδοσία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στον Εθνικό Σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κρίσης ώστε να μην διακινδυνεύσουν ζωές ή να υπάρξουν παράπλευρες απώλειες λόγω κορωνοϊού", αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.