ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Γιόγκα, Τάι Τσι: Υπεύθυνα για συναισθηματική ανακούφιση των Βετεράνων

Γιόγκα, Τάι Τσι: Υπεύθυνα για συναισθηματική ανακούφιση των Βετεράνων

Γιόγκα, Τάι Τσι: Υπεύθυνα για συναισθηματική ανακούφιση των Βετεράνων. Τα φυσικά και νευρολογικά οφέλη των συμπληρωματικών και ολοκληρωμένων θεραπειών (CIH) είναι ευρέως γνωστά, αλλά η εφαρμογή τους στη θεραπεία των βετεράνων μόλις αρχίζει να γίνεται κατανοητή.

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε σε ειδικό τεύχος της Ιατρικής Περίθαλψης έδειξε ότι η γιόγκα, το τάι τσι τσουάν και ο διαλογισμός ενδέχεται να βελτιώσουν την ψυχική και σωματική υγεία των βετεράνων που λαμβάνουν περίθαλψη μέσω του Υπουργείου Βετεράνων (VA). Η μελέτη αυτή αποτελεί μόνο ένα παράδειγμα από τις πολυάριθμες ερευνητικές πρωτοβουλίες που ερευνούν τη χρησιμότητα αυτών των θεραπειών για την προώθηση της ευημερίας των βετεράνων. Τα ευρήματα αυτά θα μπορούσαν να ενημερώσουν τις νέες στρατηγικές και τα πρωτόκολλα θεραπείας για τη περίθαλψη των μεγαλύτερων ηλικιών, προωθώντας έτσι την ευρεία χρήση συμπληρωματικών και εναλλακτικών θεραπειών σε κέντρα VA σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι βετεράνοι αποτελούν περίπου το 6% του πληθυσμού των ΗΠΑ, ή περίπου 20 εκατομμύρια άτομα, και αυτό δεν περιλαμβάνει καν τα σχεδόν 1,3 εκατομμύρια άτομα που είναι ενεργά μέλη της υπηρεσίας απασχόλησης. Κάθε ένα από αυτά τα άτομα φέρει μαζί του ένα μοναδικό σύνολο τραυματισμών ή τραυμάτων—συχνά παρακωλύοντας την ικανότητά του να ζει φυσιολογική ζωή.  Ορισμένες από τις πιο διαδεδομένες ιατρικές καταστάσεις που επηρεάζουν τον πληθυσμό αυτό είναι η διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) και ο χρόνιος πόνος, αλλά λόγω της διακριτής φύσης κάθε μεμονωμένης περίπτωσης, ο δρόμος προς την ανάρρωση σπάνια είναι σαφής.

Το πρόβλημα αυτό αποτελεί σαφή παράγοντα στη μέση της ευρύτερης επιδημίας οπιοειδών της Αμερικής, στην οποία ο εθισμός και η υπερδοσολογία αποτελούν πολύ πραγματικές απειλές. Έτσι, η επένδυση στην έρευνα για εναλλακτικές θεραπείες, δηλαδή τις συμπληρωματικές και ολοκληρωμένες θεραπείες υγείας (CIH), έχει καταστεί ύψιστη προτεραιότητα. Όταν αυτές οι θεραπείες συνταγογραφούνται σε συνδυασμό με την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή και άλλα βασικά πρωτόκολλα θεραπείας, έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τις ζωές των ανθρώπων προς το καλύτερο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ρεκόρ καθημερινών θανάτων στις ΗΠΑ, με τους πολίτες εκτός νοσοκομείων λόγω πληρότητας

Ο Π.Ο.Υ στέλνει το μήνυμα για τις γιορτές... Μην αγκαλιάζεστε

Καρδιακές παθήσεις και αθλητές: Οι κυριότερες αιτίες αιφνίδιου θανάτου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μαγειρέψτε πάπια με μήλο και καταπλήξτε τα πλήθη

Πάπια με μήλο: Η πάπια είναι ένα από τα πιο νόστιμα κρέατα. Το κρέας της είναι ελαφρώς λιπαρό και κοκκινωπό, αλλά πάρα πολύ γευστικό, ενώ σε συνδυασμό με φρούτα, η γεύση της απογειώνεται.

Η τακτική άσκηση είναι ευεργετική κατά της πνευμονίας

Πνευμονία άσκηση: Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ασκούνταν τακτικά είχαν χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν πνευμονία και να πεθάνουν από αυτήν, σε σύγκριση με όσους ήταν λιγότερο δραστήριοι.

Η νέα παραλλαγή Όμικρον φέρνει κατάθλιψη και αίσθημα απόγνωσης σε όλους

Όμικρον ψυχική υγεία: Αν και τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έδωσαν την υπόσχεση μιας ανάκαμψης, η παραλλαγή Όμικρον από την Μποτσουάνα επηρεάζει και πάλι ολόκληρο τον κόσμο σε σχέση με την ψυχική υγεία,

20% περισσότερες γυναίκες στις ΗΠΑ επέλεξαν τον τοκετό στο σπίτι το 2020

ΗΠΑ τοκετός στο σπίτι: Ο αριθμός των γεννήσεων στο σπίτι αυξήθηκε κατά σχεδόν 20% από 38.000 το 2019 σε περισσότερες από 45.000 το 2020, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας ανάλυσης που δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Μύθοι γύρω από τα σνακ, οι οποίοι μπορεί να σας μπερδεύουν και να σας οδηγούν σε λάθος διατροφικές επιλογές

Προτιμήστε ανάλατους ξηρούς καρπούς, έτσι ώστε να μην επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με νάτριο, που αυξάνει την πίεση, και μην ξεχνάτε να περιορίζεστε στην ποσότητα της μιας χούφτας.

Το Viagra μπορεί να είναι πολλά υποσχόμενο φάρμακο για τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μελέτη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ερευνητές προβλέπουν ότι η προσέγγισή τους θα εφαρμοστεί για να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας ανακάλυψης φαρμάκων σε άλλες εκφυλιστικές νευρολογικές ασθένειες όπως η νόσος του Πάρκινσον και η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), γνωστή και ως νόσος του Lou Gehrig.

Οι δείκτες λιπιδίων στο αίμα προβλέπουν καρδιαγγειακά επεισόδια 20 χρόνια πριν

Υγεία καρδιάς: Οι ερευνητές εξέτασαν πρόσφατα εάν οι αναλογίες δύο μεταφορέων λιπιδίων στο αίμα μπορούν να προβλέψουν καρδιαγγειακά συμβάντα. Οι μεταφορείς λιπιδίων που μας ενδιαφέρουν ονομάζονται απολιποπρωτεΐνη Β (apoB) και απολιποπρωτεΐνη Α-1 (apoB1). Η μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι έχουν τα υψηλότερα επίπεδα apoB και τα χαμηλότερα επίπεδα apoA-1 έχουν σχεδόν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα από εκείνους με χαμηλότερες αναλογίες apoB προς apoA-1. Οι ερευνητές λένε ότι οι μελλοντικές κατευθυντήριες γραμμές που υπογραμμίζουν τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους λόγους apoB/apoA-1.

Τα κοχλιακά εμφυτεύματα οδηγούν σε περαιτέρω απώλεια ακοής;

Κοχλιακά εμφυτεύματα: Το κοχλιακό εμφύτευμα επιτρέπει στους περισσότερους υποψηφίους να βελτιώσουν τρομερά την αντίληψη της ομιλίας σε σύγκριση με την ακοή τους (πριν), παρά την πιθανή παρουσία νέου σχηματισμού οστού.