Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία: Αντιμετωπίζουμε τον Ουρολογικό Καρκίνο

Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία: Αντιμετωπίζουμε τον Ουρολογικό Καρκίνο

Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία: Το Γραφείο Ασθενών της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας διοργανώνει στις 31 Μαρτίου εκδήλωση για το ευρύ κοινό, με θέμα: «Αντιμετωπίζουμε τον Ουρολογικό Καρκίνο». 

Το Γραφείο Ασθενών της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας διοργανώνει στις 31 Μαρτίου εκδήλωση για το ευρύ κοινό, με θέμα: «Αντιμετωπίζουμε τον Ουρολογικό Καρκίνο». Ειδικότερα, η εκδήλωση διοργανώνεται την Παρασκευή 31 Μαρτίου 18.00-20.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) και τελεί υπό την αιγίδα και τη συνεργασία του Δήμου της Αθήνας 2023. Στην εκδήλωση θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την ενημέρωση του ασθενούς την εποχή του διαδικτύου καθώς και τις ψυχολογικές και κοινωνικές διαστάσεις της ασθένειας του ουρολογικού καρκίνου.

Στην εκδήλωση αναμένεται να λάβουν μέρος εκπρόσωποι της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας – ιατροί αλλά και εκπρόσωποι Συλλόγων Ασθενών. Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε) αναγνωρίζοντας την ανάγκη της έγκυρης, έγκαιρης και αξιόπιστης υποστήριξης και ενημέρωσης ασθενών που πάσχουν από ουρολογικές παθήσεις, είναι η πρώτη Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία που ίδρυσε Ειδικό Γραφείο Ασθενών, υπηρετώντας τον κοινωνικό της ρόλο.

Στόχοι του Γραφείου Ασθενών (Patient Office) είναι:

  • Η υποστήριξη και ενημέρωση των ασθενών με ουρολογικές παθήσεις.
  • Η ανάπτυξη προγραμμάτων προαγωγής και πρόληψης ουρολογικών παθήσεων που απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό.
  • Η συνεργασία με το αντίστοιχο Γραφείο Ασθενών της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, στο οποίο υπάρχει και Ελληνική εκπροσώπηση.

  • Η δημιουργία διαύλου επικοινωνίας και συνεργασίας με Συλλόγους Ασθενών που πάσχουν από ουρολογικά νοσήματα.
  • Η προαγωγή της επιστημονικά τεκμηριωμένης ιατρικής ενημέρωσης για ουρολογικές παθήσεις και η προσπάθεια περιορισμού της διάχυσης ανακριβών επιστημονικών πληροφοριών μέσω internet.

 

Δείτε το πρόγραμμα εδώ: Πρόγραμμα-εκδήλωσης-για-τον-ουρολογικό-καρκίνο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Nέος κύκλος μαθημάτων Εργαστηριακής Ανδρολογίας

Ακράτεια : Μην κρατιέσαι άλλο. Μίλα με έναν ειδικό σήμερα

Η εξέταση PSI σωτήρια για τους άνδρες

Νέος ιστότοπος για Υγιή Προστάτη από την TAKEDA ΕΛΛΑΣ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό 2023 #WAAD 2023

ΕΣΑμεΑ: Η 2α Απριλίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας καθώς και τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αυτισμό. 

ΦΕΚ: Νέος κώδικας δεοντολογίας για τους Φυσιοθεραπευτές

ΦΕΚ: Ο Κώδικας Δεοντολογίας Φυσικοθεραπευτών είναι το σύνολο αρχών, αξιών και κανόνων που διέπουν τη σχέση φυσικοθεραπευτή και λήπτη υπηρεσιών υγείας, κατά την άσκηση του φυσικοθεραπευτικού επαγγέλματος.

ΕΣΑμεΑ: Πρέπει να είμαστε άτεγκτοι στην καταπολέμηση των διακρίσεων

ΕΣΑμεΑ: Με τον Επίτροπο της ΕΕ για την Εργασία και τα Κοινωνικά Δικαιώματα Nicolas Schmit συναντήθηκε αντιπροσωπεία του EDF, με επικεφαλής τον πρόεδρό του και πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Το Χαμόγελο του Παιδιού έρχεται με το μήνυμα "Μία Λαμπάδα...ένα Χαμόγελο"

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Με το μήνυμα «Μία λαμπάδα … ένα Χαμόγελο», και αυτό το Πάσχα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζητά την υποστήριξη όλων για να συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες κάθε παιδιού στη χώρα.

Αρνητική ήταν η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Ο Υπουργός, όπως διαφαίνεται από την απάντησή του, εστιάζει στους αριθμούς και όχι στην ουσία του αιτήματος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 στην Καλαμάτα

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Συνέχιση του εκπαιδευτικού προγράμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τους φροντιστές τους στην Καλαμάτα.

ΕΣΑμεΑ: Ο υπ. Υγείας ολοκλήρωσε με τον ΕΟΠΥΥ την αποσύνδεσή του από τους κοινωνικούς φορείς

ΕΣΑμεΑ: Η ΕΣΑμεΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση του υπουργού Υγείας Αθ. Πλεύρη να αφήσει εκτός σύνθεσης του νέου ΔΣ του ΕΟΠΠΥ την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία