Σεξουαλική Υγεία

Γυναίκα υγεία: Βασικά βήματα για καλή ουρολογική υγεία

Γυναίκα υγεία: Βασικά βήματα για καλή ουρολογική υγεία

Γυναίκα υγεία: Το Urology Care Foundation προτείνει μια σειρά από δραστηριότητες που μια γυναίκα μπορεί να κάνει, για να φροντίσει τον εαυτό της που μπορεί να ωφελήσει την ουρολογική της υγεία. 

Tο Urology Care Foundation προτρέπει τις γυναίκες να είναι προσεκτικές με την ουρολογική τους υγεία για να προλάβουν τυχόν παθήσεις και προκλήσεις ουρολογικές. «Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις γυναίκες να κατανοήσουν ποια βήματα μπορούν να λάβουν για να βελτιώσουν όχι μόνο την ουρολογική τους υγεία, αλλά και τη γενική τους υγεία», εξηγεί ο Δρ Χάρις Νάγκλερ, πρόεδρος του Urology Care Foundation — μέλος της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας, σε μία σχετική ανκοίνωση του ιδρύματος. Αρκετές παθήσεις που σχετίζονται με την ουρολογία και που μπορούν να επηρεάσουν τις γυναίκες είναι η υπερδραστήρια κύστη, οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, η ακράτεια, η διάμεση κυστίτιδα και ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης.

Βήμα βήμα για μία καλύτερη ουρολογική υγεία

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να σηκωθείτε και να πάτε στην τουαλέτα, αμέσως μόλις νιώσετε την ανάγκη να ουρήσετε, συμπεριλαμβανομένου του ότι κρατώντας τα ούρα σας για ώρα μπορεί να αποδυναμώσει τους μύες της ουροδόχου κύστης σας με την πάροδο του χρόνου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η ακράτεια και η αδυναμία να αδειάσετε πλήρως την ουροδόχο κύστη σας. Για τον λόγο αυτό το Ίδρυμα προτείνει να προσπαθείτε να ουρείτε κάθε τρεις με τέσσερις ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης συνιστά να πίνετε νερό συχνά μέσα στη μέρα, επειδή η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε συμπυκνωμένα ούρα, τα οποία μπορεί να ερεθίσουν την ουροδόχο κύστη σας.

Δύο ακόμη συμβουλές περιλαμβάνουν το να πάτε για μια βόλτα και να αφιερώσετε χρόνο για χαλάρωση. Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη προβλημάτων της ουροδόχου κύστης και να βοηθήσει στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Το Urology Care Foundation προτείνει περπάτημα για 30 λεπτά την ημέρα. Για να χαλαρώσετε, οι ειδικοί συνιστούν τον διαλογισμό, ο οποίος μπορεί να μειώσει τη συχνότητα και τον επείγοντα χαρακτήρα των επεισοδίων υπερδραστήριας κύστης και μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσει το σώμα και το μυαλό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αντίκτυπος της ποδηλασίας στην ουρολογική ευεξία σε άνδρες και γυναίκες

Πέτρες στα νεφρά και σύγχρονη αντιμετώπιση

Μήπως έχετε ακράτεια ούρων από προσπάθεια;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντέχετε περισσότερο στο κρεβάτι;

Sex tips διάρκεια: Πώς να αυξήσετε τη διάρκεια του σεξ, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή και αποφεύγοντας δυσάρεστες συνέπειες όπως η πρόωρη εκσπερμάτιση;

Ερευνητές ανακαλύπτουν νέες, πιο αποτελεσματικές περιπτώσεις για τη θεραπεία της σύφιλης

Hayes: Έχω ένα τεράστιο πάθος για τη σεξουαλική υγεία και ένα σπαστικό ενδιαφέρον για τις μολυσματικές ασθένειες. Αυτή η έρευνα μου επέτρεψε να συνδυάσω αυτά τα δύο ενδιαφέροντα, καθώς η σύφιλη είναι μια ασθένεια που υπάρχει εδώ και αιώνες, αλλά λίγα είναι γνωστά γι' αυτήν λόγω της δυσκολίας καλλιέργειας των βακτηρίων σε εργαστηριακό περιβάλλον. Η ύπαρξη περισσότερων δεδομένων και έρευνας σχετικά με την ασθένεια αποτελεί επιτακτική κλινική ανάγκη.