Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Διεύρυνση του προγράμματος εμβολιασμού με επιπλέον κατηγορίες αναπηρίας και χρόνιων παθήσεων

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Διεύρυνση του προγράμματος εμβολιασμού με επιπλέον κατηγορίες αναπηρίας και χρόνιων παθήσεων

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Τη διεύρυνση του προγράμματος εμβολιασμών κατά του COVID-19 με περισσότερες κατηγορίες αναπηρίας και χρόνιων παθήσεων ζητά η ΕΣΑμεΑ, με επιστολή της στον πρωθυπουργό, το υπουργείο Υγείας, την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και τον ΕΟΔΥ.

Η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι είναι πολύ θετικό ότι ήδη εμβολιάστηκαν τα άτομα με αναπηρία που διαμένουν σε ιδρύματα κλειστής περίθαλψης και προχωρά ο εμβολιασμός όσων προσέρχονται στα Κέντρα Διημέρευσης και στα ΚΔΑΠμεΑ. Το ίδιο θετικό είναι ότι άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και των παιδιών που φοιτούν στα ειδικά σχολεία, ενώ με ταχείς ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που κρίθηκαν «υψηλού κινδύνου», παρά τα γνωστά προβλήματα της έλλειψης εμβολίων.

Προβλήματα έχουν παρατηρηθεί στη χρήση της πλατφόρμας, καθώς πολλά άτομα, για παράδειγμα με σύνδρομο Down, δεν έχουν προχωρήσει στη χρήση της άυλης συνταγογράφησης, ή γενικότερα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, δεδομένου ότι δεν  χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής. Αυτόματη λύση θα δώσει η χρήση ως πηγή πληροφόρησης του ΟΠΕΚΑ, ώστε τα άτομα αυτά να μη μείνουν εκτός. Παράλληλα, ο ΟΠΕΚΑ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να βρεθούν και να εμβολιαστούν άμεσα άτομα με τετραπληγία, παραπληγία και αναπηρία όρασης, που κινδυνεύουν άμεσα από την πανδημία και κακώς εξαιρέθηκαν από την ομάδα υψηλού κινδύνου προς εμβολιασμό.

Επίσης, η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι στην ίδια ομάδα πρέπει να ενταχθούν άτομα που πάσχουν από διαβήτη, καθώς οι μέχρι σήμερα έρευνες δείχνουν ότι διατρέχουν άμεσο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά από τον κορονοϊό, ενώ επανέρχεται στο αίτημά της να συμπεριληφθούν και τα άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με μεταμοσχευμένα-ανοσοκατεσταλμένα άτομα. Αυτό θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση και του περίπλοκου προβλήματος που αφορά τα μεταμοσχευμένα-ανοσοκατεσταλμένα παιδιά κάτω των 16 χρονών με σκοπό, να δημιουργηθεί γύρω τους μια «ομπρέλα» ασφαλείας.

Παράλληλα και η ΠΟΣΓΚΑμεΑ τονίζει ότι κακώς δεν εντάχθηκαν και πρέπει να ενταχθούν άμεσα τα ενήλικα άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος και νοητική αναπηρία, που χρήζουν ουσιαστικής υποστήριξης, καθώς και τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τον ρόλο της φροντίδας τους. Η ΕΣΑμεΑ επισημαίνει ότι πρέπει να συνεχιστεί η καμπάνια ενημέρωσης για το εμβόλιο και τον κορονοϊό και αναφέρει τις δικές της δράσεις: την πρώτη πανευρωπαϊκή μελέτη για τον αντίκτυπο της πανδημίας στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, τη συμμετοχή της σε διαδικτυακά φόρα, τις επιστολές, τα υπομνήματα κλπ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Νέο Site για το Σωματείο ΚΑΛΥΨΩ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας για AstraZeneca: Nα διασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη προς τον εμβολιασμό

Βελτίωση της υγείας των ασθενών μεσω της τηλεϊατρικής σε περιβάλλον covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υιοθεσία δέκα ακριτικών περιοχών και δημιουργία δέκα νέων παιδικών σταθμών από HOPEgenesis και Eurolife FFH

HOPEgenesis: Τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν και να επεκτείνουν την κοινή τους δράση ενάντια στην υπογεννητικότητα μέχρι το 2023, ανακοίνωσαν η Eurolife FFH και η HOPEgenesis, κατά τη διάρκεια online εκδήλωσης, σε απευθείας σύνδεση από τα γραφεία της εταιρείας.

ΕΛ.Ε.Α.Ν.Α.: Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ασθενών για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α: Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) είναι πλέον επίσημα μέλος της ASIF - της Διεθνούς Ένωσης Συλλόγων Ασθενών για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα. Η ASIF έχει 47 μέλη σε 41 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Διαδικτυακή εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών αναφορικά με τη Χάρτα Δικαιωμάτων

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ασθενών στις 18 Απριλίου, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, υλοποιεί μία διαδικτυακή εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών αναφορικά με τη Χάρτα Δικαιωμάτων.

Δικαίωση του πολύχρονου αγώνα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) ενημερώνει όλους τους πάσχοντες από Διαβήτη πως ο ΕΟΠΥΥ δημοσίευσε εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία, τίθενται οι επιστημονικές προδιαγραφές για τη χορήγηση των θεραπευτικών υποδημάτων στους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη, που εμφανίζουν την πλέον επίπονη και κοστοβόρα επιπλοκή, το Διαβητικό Πόδι.

ΕΣΑμεΑ: Κοινοποίηση προτάσεων των ευρωπαίων με αναπηρία προς τον Κ. Χατζηδάκη

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Τις προτάσεις του εθνικού και ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος επί του σχεδίου των Συμπερασμάτων της Πορτογαλικής Προεδρίας για τη νέα Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, κοινοποιεί με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ στον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη, που θα λάβει μέρος στο Συμβούλιο Κοινωνικών Υποθέσεων όπου το Σχέδιο θα ψηφιστεί.

Απαράδεκτη η απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών για τα διόδια στην Ε.Σ.Α.μεΑ.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. και σύσσωμο το εθνικό αναπηρικό κίνημα καλεί για πολλοστή φορά με ανοιχτή επιστολή τον υπουργό Μεταφορών κ. Καραμανλή να πάρει θέση, να στηρίξει το αίτημά του για ελεύθερη διέλευση από τους σταθμούς διοδίων κάθε οχήματος ατόμου με αναπηρία ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ την παρουσία αυτού στο όχημα.

Το τέλος του ΚΕΘΕΑ καταγγέλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Οργανισμού

ΚΕΘΕΑ Εργαζόμενοι: Απάντηση στο προσχέδιο νόμου που κατέθεσε για διαβούλευση η Ομάδα Εργασίας του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ για τον Οργανισμό ΚΕΘΕΑ δίνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου.