Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Αιμοδοσία: Ποια είναι τα διαφορετικά είδη αιμοδοσίας;

Αιμοδοσία: Ποια είναι τα διαφορετικά είδη αιμοδοσίας;

Αιμοδοσία: Υπάρχουν και άλλες μορφές αιμοδοσίας από την δωρεά ολικού αίματος. Ποιες είναι αυτές;

Από το ΕΚΕΑ προσφέρονται πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την αιμοδοσία και τις διαφορετικές μορφές που μπορεί αυτή να πάρει. Αναφέρουν χαρακτηριστικά: “Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό που δίνεις είναι ολικό αίμα, το οποίο συνήθως επεξεργαζόμαστε και φτιάχνουμε τρία προϊόντα (που εσύ δεν τα βλέπεις άμεσα) και τα οποία μεταγγίζονται στους ασθενείς ανάλογα με τις ανάγκες τους. Υπάρχουν όμως και άλλες μορφές αιμοδοσίας.

Αυτόλογη προκατάθεση αίματος

Με την αυτόλογη προκατάθεση αίματος, επιλέγεις σε συνεννόηση πάντα με τον γιατρό σου, να μεταγγιστείς εφόσον το χρειάζεσαι με το δικό σου αίμα.

Κατευθυνόμενη αιμοδοσία

Όπως και η αυτόλογη, αποτελεί μια λύση σε ειδικές και εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, όπου προκειμένου να μεταγγιστεί ένας ασθενής απαιτείται η μονάδα αίματος να διαθέτει “ειδικά” χαρακτηριστικά.

Αιμοπεταλιαφαίρεση

Κατά τη διάρκεια της αιμοπεταλιαφαίρεσης συλλέγουμε τα αιμοπετάλια σου και το πλάσμα ενώ τα ερυθρά επιστρέφονται σε εσένα. Αυτά τα αιμοπετάλια τα χρησιμοποιούμαι σε ασθενείς με λευχαιμία, απλαστική αναιμία και άλλες παθήσεις του αίματος.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΚΕΦΙ: Ημερίδα με θέμα "Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα" από το ΚΕΦΙ

Εθελοντικές αιμοδοσίες και λαμπαδηδρομία στην Κρήτη

Εθελοντική αιμοδοσία στην Πιερία στις 14 Σεπτεμβρίου 2023

3ήμερη εθελοντική αιμοδοσία στη Μυτιλήνη 12-14 Σεπτεμβρίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίδειξη μόδας ΑΜΕΑ για 6η χρονιά στον Άλιμο

Άλιμος ΑμεΑ: Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου, ενώ ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης τόνισε πόσο σημαντική είναι κάθε δράση που βοηθά τα άτομα με αναπηρία να απολαμβάνουν δικαιώματα κι ελευθερίες χωρίς διακρίσεις.

Βγες από το κάδρο: Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Βγες από το κάδρο: Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση του κοινού για τη τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας.

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Επιχορήγηση €2.200.903 εκ. για τη στήριξη Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Το Πρόγραμμα BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ.