Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Αιμοδοσία: Εθελοντικές αιμοδοσίες και λαμπαδηδρομία στην Κρήτη

Αιμοδοσία: Εθελοντικές αιμοδοσίες και λαμπαδηδρομία στην Κρήτη

Αιμοδοσία: Ο Αιματοκρίτης, ο τοπικός οικοδεσπότης, ενορχηστρώνει αυτή την εκδήλωση σε συντονισμό με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών Αιμοδοτών - ΠΟΣΕΑ, με την αμέριστη υποστήριξη πολλών φορέων, υπηρεσιών και συλλόγων.

Για άλλη μια φορά, το Ηράκλειο φλέγεται από το πνεύμα της εθελοντικής αιμοδοσίας καθώς η λαμπαδηδρομία βρίσκεται στο επίκεντρο για άλλη μια χρονιά, εκπέμποντας μηνύματα χαράς, συμμετοχής, ένταξης και πνεύματος αθλητισμού! Η φλόγα της γενναιοδωρίας δεν σβήνει ποτέ!

Σήμερα στο Ηράκλειο θα ανάψουν οι φλόγες της αγάπης και των εθελοντών αιμοδοτών. Ο Αιματοκρίτης, ο τοπικός οικοδεσπότης, ενορχηστρώνει αυτή την εκδήλωση σε συντονισμό με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών Αιμοδοτών – ΠΟΣΕΑ, με την αμέριστη υποστήριξη πολλών φορέων, υπηρεσιών και συλλόγων. Το φετινό ταξίδι ξεκινά στις δυτικές διαδρομές του Ηρακλείου:

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023:

  • 09:30: Λαμπαδηδρόμοι συγκεντρώνονται στην Πλατεία Ελευθερίας.
  • 10:00 π.μ.: Ξεκινά η σκυταλοδρομία, διασχίζοντας τη Δικαιοσύνη, τον Ίδη, τον Διοικητή Τζουλάκη, τον Χαντάκο, τον Σοφοκλή Βενιζέλου και τελικά επιστρέφοντας μέσω Χαντάκου και Καντανολέων για να φτάσουμε στη Λότζια.
  • Στις 11:00 π.μ., η δάδα θα χρησιμοποιηθεί για το άναμμα του βωμού για την αιμοδοσία στη Λότζια.
    Τη φλόγα θα μεταφέρουν με περηφάνια εθελοντές αιμοδότες και αφοσιωμένοι εθελοντές Αιματοκρίτη, δίπλα σε αξιόλογες προσωπικότητες όπως ο Αντώνης Μαρκάκης, μαραθωνοδρόμος και πρόεδρος των Εργαζομένων της Περιφέρειας Κρήτης. Παντελής Καμπαξής, υπερμαραθωνοδρόμος. εθελοντές από το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σώμα. Έφη Πασπαλάκη εκπροσωπώντας τον ΑΣΚΑ Ηρακλείου (Αθλητικός Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης ατόμων με κινητικά προβλήματα). και ο νεαρός Παναγιώτης Νικολουδάκης, συνοδευόμενος από την κοπέλα του Νίκη Μπελανταξή. Θα μεταφέρουν από κοινού τη δάδα στη Λότζια, όπου θα ανάψει, ευλόγησε η Δρ Ειρήνη Γεργιανάκη, Πρόεδρος του «Ειματοκρίτη» και θα τιμηθεί με σύντομους χαιρετισμούς εκπροσώπων των οργανώσεων.
  • Ταυτόχρονα, από τις 9:30 έως τις 14:00, ο Αιματοκρίτης θα πραγματοποιήσει εκδήλωση αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Βενιζέλειο Κέντρο Αίματος και με τη συμμετοχή εργαζομένων της McDonald’s.

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023:

  • 11:00: Νέοι λαμπαδηδρόμοι και αιμοδότες θα μεταφέρουν τη φλόγα στην Ευγενική, με το άναμμα του βωμού να αναμένεται γύρω στις 11:30 το πρωί στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας.
  • Από τις 10:00 έως τις 13:30 θα πραγματοποιηθεί επίσης εκδήλωση αιμοδοσίας, που διοργανώνει ο Αιματοκρίτης, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο νέων Αυγενικής, την τοπική κοινωνία, την ενορία Αυγενικής και την Αιμοδοσία Pagne. Μια ξεχωριστή απόλαυση περιμένει τους αιμοδότες και τους λαμπαδηδρόμους στο τέλος αυτής της διαδρομής.
  • Ιδιώτες και φορείς/σύλλογοι καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον συντονιστή λαμπαδηδρομίας, Αντιπρόεδρο Αιματοκρίτη, κ. Σπύρο Γιώργο, στο Τηλ. 6947-257537 ή απλά μπείτε στην Πλατεία Ελευθερίας στις 9:30 π.μ.

 

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε όλους, χωρίς σχετικό κόστος, είτε επιλέξετε να καλύψετε μικρή είτε μεγάλη απόσταση! Ευχαριστούμε θερμά τη Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου, το ΕΚΑΒ Κρήτης και τον ταλαντούχο φωτογράφο κ. Στέφανο Πατεράκη για την ανεκτίμητη υποστήριξή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΚΕΦΙ: Επιστημονική Ημερίδα με θέμα "Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα"

Εθελοντική αιμοδοσία στην Πιερία στις 14 Σεπτεμβρίου 2023

3ήμερη εθελοντική αιμοδοσία στη Μυτιλήνη 12-14 Σεπτεμβρίου

Στις 3 Σεπτεμβρίου εθελοντική αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βγες από το κάδρο: Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Βγες από το κάδρο: Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση του κοινού για τη τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας.

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Επιχορήγηση €2.200.903 εκ. για τη στήριξη Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Το Πρόγραμμα BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ.