Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

22 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Τραυλισμό

22 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Τραυλισμό

Η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Τραυλισμό φωτίζει ένα χρήσιμο προσκήνιο στους τραυλούς και εκπαιδεύει το κοινό για τις αιτίες.

Η Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Οκτωβρίου. Ο τραυλισμός είναι μια διαταραχή επικοινωνίας κατά την οποία οι επαναλήψεις — ή μη φυσιολογικές στάσεις ήχων και συλλαβών — διακόπτουν τη ροή της ομιλίας. Μπορεί επίσης να υπάρχουν ασυνήθιστες κινήσεις του προσώπου και του σώματος που σχετίζονται με την ομιλία. Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό φωτίζει ένα χρήσιμο προσκήνιο στους τραυλούς και εκπαιδεύει το κοινό για τις αιτίες.

Τι γνωρίζουμε για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Τραυλισμό;

  • Καθιερωμένη το 1998, η Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τα εκατομμύρια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο (περίπου ένα τοις εκατό) που ζουν με αυτή τη συγκεκριμένη διαταραχή επικοινωνίας.
  • Συνήθως όταν οι άνθρωποι αναφέρονται στον τραυλισμό, φαντάζονται την επανάληψη μιας συγκεκριμένης λέξης. Ωστόσο, ο τραυλισμός εμφανίζεται σε πολλές άλλες μορφές, συμπεριλαμβανομένης της επιμήκυνσης ενός φωνήεντος ή συλλαβής. Αυτή η κατάσταση είναι επίσης μεταβλητή, που σημαίνει ότι η σοβαρότητα του τραυλισμού είναι ασυνεπής. Μερικές μέρες ένα άτομο μπορεί να τραυλίσει μόνο μερικές φορές, ενώ άλλες ο τραυλισμός μπορεί να επηρεάσει τις περισσότερες από τις αλληλεπιδράσεις του.
  • Τα άτομα που τραυλίζουν έχουν υποστεί κακομεταχείριση για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω έλλειψης γνώσεων σχετικά με αυτή τη διαταραχή. Στην Ευρώπη του 19ου αιώνα, η χειρουργική επέμβαση συνιστάται για άτομα που επηρεάζονταν από τη διαταραχή του λόγου. Οι χειρουργοί θα χρησιμοποιούσαν ψαλίδι για να αφαιρέσουν μια τριγωνική σφήνα από το πίσω μέρος της γλώσσας, καθώς και να κόψουν νεύρα και μύες στο λαιμό και τα χείλη. Άλλοι χειρούργοι εξασκήθηκαν στο βραχυκύκλωμα της ουλής ή στην αφαίρεση των αμυγδαλών. Αυτές οι πρακτικές εγκαταλείφθηκαν αργότερα καθώς οι ασθενείς αιμορραγούσαν μέχρι θανάτου, και όσοι επέζησαν είχαν ακόμα τραυλισμό.

  • Αν και είναι πλέον κατανοητό ότι ο τραυλισμός είναι μια νευρολογική διαταραχή που μπορεί να είναι αναπτυξιακή (που λαμβάνεται ως παιδί) ή επίκτητη (αναπτύχθηκε ως ενήλικας λόγω τραύματος ή κατάχρησης ναρκωτικών), εξακολουθεί να υπάρχει ένας αέρας στιγματισμού που ακολουθεί όσους ζουν με αυτόν . Αυτή τη Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό, εκπαιδεύστε τον εαυτό σας υπό την προϋπόθεση ότι αναγνωρίζουμε τη συμβολή των τραυλών στην επιστήμη, την πολιτική, τη φιλοσοφία, την τέχνη, τον κινηματογράφο και τη μουσική.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Διαλύοντας τους μύθους για τον τραυλισμό

Πώς τα ρομπότ θεραπεύουν τα άτομα με τραυλισμό;

Κοινωνικά ρομπότ: Προσφέρουν συμπληρωματική θεραπεία απέναντι στον τραυλισμό

22 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τον Τραυλισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θέσεις εργασίας κοινωνικών φροντιστών/στριων στη στέγη του συλλόγου συνδρόμου down Ελλάδος

O Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, λειτουργώντας ως δικαιούχος της Πράξης «Συνέχιση της δράσης Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος» προκηρύσσει 2 θέσεις

Έγκριση του Υπ. Υγείας για την αποζημίωση CGM για ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με ΣΔ τύπου 2

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Θετική έκβαση είχε η συνάντηση με θέμα την αποζημίωση των συστημάτων καταγραφής γλυκόζης (CGM) για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

Έκκληση για αίμα μέσω του συλλόγου καρκινοπαθών

ΚΕΦΙ: Οι εθελοντές αίματος είναι ζωτικής σημασίας για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, διαδραματίζοντας ζωτικό ρόλο στη διάσωση ζωών και στη βελτίωση των αποτελεσμάτων υγείας.

Αιματοκρήτης: Παγκρήτιος σύνδεσμος εθελοντών αιμοδοτών & δωρητών οργάνων

Αιματοκρήτης: Σκοπός, όχι απλά να συγκεντρωθούν μονάδες αίματος, αλλά να γίνουν πρότυπες παρεμβάσεις ώστε οι αιμοδότες να αποκτήσουν τις γνώσεις, την αυτοπεποίθηση και την ικανοποίηση να παραμείνουν αιμοδότες για μια ζωή!

Βαρδακαστάνης ΕΣΑμεΑ: «Κανείς να μην μείνει στο περιθώριο!» ψήφισμα στην ΕΟΚΕ

Βαρδακαστάνης ΕΣΑμεΑ: Το ψήφισμα «Κανείς δεν πρέπει να μείνει στο περιθώριο! Για μια συμμετοχική πολιτική συνοχής χωρίς αποκλεισμούς για τη στήριξη της κοινωνικής, οικονομικής και εδαφικής συνοχής», παρουσίασε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ.

ΕΛΛΟΚ: Από την έρευνα στην πράξη, ακολουθώντας τις Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις

ΕΛΛΟΚ: Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι η Ελλάδα σέβεται πλήρως και ακολουθεί τις κατευθύνσεις που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι το Εθνικό Σχέδιο Δράσης θα αποτελέσει ένα συντονισμένο σχέδιο, βασισμένο σε αυτές.

Close Icon