Άποψη

H αναζήτηση της πρώτης έλξης.Δήμητρα Γρίβα

H αναζήτηση της πρώτης έλξης.Δήμητρα Γρίβα

Πόσες φορές έχουμε κοιτάξει στα μάτια ανθρώπους και νιώθουμε την έλξη από το πρώτο λεπτό χωρίς να μιλάμε χωρίς να εκφραζόμαστε λες και γεννηθήκαμε ο ένας για τον άλλον.

Δήμητρα Γρίβα-Ποιήτρια -Ζωγράφος

Και το μυαλό τρέχει, ονειρεύεται γιατί το ξέρεις, κάποια πράγματα φαίνονται στα πρώτα λεπτά. Ξυπνάς το πρωί χαμογελάς ξέρεις ότι αυτή η απολυτή ταύτιση θα σου γεμίσει τη μέρα αρκεί ένα τηλεφώνημα, ένα μήνυμα, μια συνάντηση. Και όταν αυτές οι ψυχές κουμπώνουν πραγματικά δεν υπάρχει χώρος, χρόνος, τόπος. Απλά το ζεις  χωρίς όρια.

Αυτή η δόση ευτυχίας γίνεται τόσο πολύτιμη που δεν θες να σταματήσει ποτέ σαν ένα ναρκωτικό που δεν θες να τελειώσει η επιδράση του. Εκεί είναι που τα περισσότερα ζευγάρια το χάνουν. Δεν κρατούν αναμμένες τις στιγμές αυτές τις πρώτες τις μαγικές που θες να τις ζεις ξανά και ξανά. Και μετά τα χρόνια περνούν και η αναζήτηση της ίδια έλξης αρχίζει και να σε τρώει. Όμως όχι με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Θες την αλλαγή. Εκεί είναι που ξεκινάει το μεγάλο παρτυ και σβήνουν τα φωτα και ανάβουν άλλα κι αλλα μέχρι η καρδιά σου να σπάσει, να κομματιαστεί.

Μπορούμε τόσο πολύ απλά να κοιταζόμαστε να μιλάμε να νιώθουμε να δίνουμε. Η παραίτηση όμως κυριεύει όλο αυτό το μαγικό συναίσθημα. Ξεχνάμε δυστυχώς τι δύναμη πήραμε, την καθιστούμε δεδομένη, την παραμελούμε, αδιαφορούμε. Και όταν συνειδητοποιήσουμε ότι σταμάτησε να βρέχει αστερόσκονη γυρίζουμε την πλάτη μας από την άλλη πλευρά αντί να διορθώσουμε αυτό που κτίσαμε. Τίποτα δεν είναι δεδομένο όλα τα φτιάχνουμε κομμάτι -κομμάτι και σε αυτή την μαγική ένοση χρειάζονται δυο. Σίγουρα δεν υπάρχει μυστική συνταγή της επιτυχίας αλλα ένα ζευγάρι όταν είναι γίνεται «ένα» μπορεί να κάνει θαύματα.

Δήμητρα Γρίβα-Ποιήτρια -Ζωγράφος

–Κάθε φορά που φέρνεις στον ύπνο μου λουλούδια εγώ θα γράφω για αμαρτίες.

“Όλοι είμαστε το μυστικό κάποιου” έτσι ξεκίνησα να γράφω δίπλα απ το κρεβάτι ξαγρυπνώντας μ’ ένα φεγγάρι με δάκρυα στα μάτια. Κι αναρωτήθηκα  κρυμμένη κάτω απ τα σκεπάσματα γιατί αργεί να ξημερώσει. Κι η έμπνευση τελείωσε σιγά- σιγά κι ο ήλιος βγήκε μ έναν αναστεναγμό στα χείλη. 

Ξημέρωσε πάλι.

Όνομα έργου : My Angel

Δόθηκα ολάκερη.

Τίποτα δεν κράτησα.

Τίποτα δεν θα κρατήσω.

Μόνο το χαμόγελο σου, αυτό που σε κάνει να σου κόβονται τα πόδια από έρωτα.

Ήξερα πριν μπεις στη ζωή μου ότι θα χτίσουμε κάτι μεγάλο.

Θα περιμένω καρτερικά αγαπημένε μου.

Γιατί μαζί σου όλος ο κόσμος είναι φωτεινός.

Ήσουν γνώριμος βλέπεις στα μονοπάτια της ψυχής μου.

Αλλά θέλω να το κρατήσεις φυλαχτό.

Εγώ και εσύ μαζί, να δένομαι σε αυτό το καρδιοχτύπι.

Να κοιτάζω τα μάτια σου και να χτίζω κι άλλα όνειρα και άλλες στιγμές.

Μαζί.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αιώνια Αγάπη : Μυστική συνταγή της επιτυχίας

Τα έργα της ζωγράφου Δήμητρας Γρίβα στην gallery ArtZone 42 στη Μύκονο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΦΕΚ: Νέος κώδικας δεοντολογίας για τους Φυσιοθεραπευτές

ΦΕΚ: Ο Κώδικας Δεοντολογίας Φυσικοθεραπευτών είναι το σύνολο αρχών, αξιών και κανόνων που διέπουν τη σχέση φυσικοθεραπευτή και λήπτη υπηρεσιών υγείας, κατά την άσκηση του φυσικοθεραπευτικού επαγγέλματος.

ΕΣΑμεΑ: Πρέπει να είμαστε άτεγκτοι στην καταπολέμηση των διακρίσεων

ΕΣΑμεΑ: Με τον Επίτροπο της ΕΕ για την Εργασία και τα Κοινωνικά Δικαιώματα Nicolas Schmit συναντήθηκε αντιπροσωπεία του EDF, με επικεφαλής τον πρόεδρό του και πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Ακράτεια ούρων στις γυναίκες: Τι την προκαλεί και πώς αντιμετωπίζεται

Η ακράτεια ούρων είναι η ακούσια (χωρίς τη θέληση μας) απώλεια ούρων σε βαθμό τέτοιο που να προκαλεί πρόβλημα υγιεινής (δερματίτιδες), ή πρόβλημα κοινωνικής αποδοχής (μυρωδιές, βρεγμένα ρούχα κ.λπ.) και πρόκειται για ένα σύμπτωμα, μία κλινική εκδήλωση και όχι για μία πάθηση.

Εξελίξεις στην ενδοσκοπική αντιμετώπιση παθήσεων του πεπτικού

Αν και η λέξη “χώρος”, αυτόματα παραπέμπει τη σκέψη μας ή σε ένα γεωμετρικά καθορισμένο τόπο ή σε κάποιο χώρο-όρο της φυσικής επιστήμης, εδώ θα ασχοληθούμε με χώρους οι οποίοι βρίσκονται στο πεπτικό σύστημα του ανθρωπίνου σώματος, στο οποίο μέχρι πρότινος θεωρούσαμε ότι υπάρχουν δύο τέτοιοι “χώροι”, αλλά τα τελευταία χρόνια αποκαλύφθηκε και “τρίτος χώρος”

Το Χαμόγελο του Παιδιού έρχεται με το μήνυμα "Μία Λαμπάδα...ένα Χαμόγελο"

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Με το μήνυμα «Μία λαμπάδα … ένα Χαμόγελο», και αυτό το Πάσχα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζητά την υποστήριξη όλων για να συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες κάθε παιδιού στη χώρα.

Αρνητική ήταν η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Ο Υπουργός, όπως διαφαίνεται από την απάντησή του, εστιάζει στους αριθμούς και όχι στην ουσία του αιτήματος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 στην Καλαμάτα

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Συνέχιση του εκπαιδευτικού προγράμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τους φροντιστές τους στην Καλαμάτα.