Ψυχική Υγεία

Αιώνια Αγάπη : Μυστική συνταγή της επιτυχίας

Αιώνια Αγάπη : Μυστική συνταγή της επιτυχίας

Γράφει για το healthweb η Δήμητρα Γρίβα – Ποιήτρια – Ζωγράφος

Πόσες φορές έχουμε κοιτάξει στα μάτια ανθρώπους και νιώθουμε την έλξη από το πρώτο λεπτό χωρίς να μιλάμε χωρίς να εκφραζόμαστε λες και γεννηθήκαμε ο ένας για τον άλλον.Και το μυαλό τρέχει, ονειρεύεται γιατί το ξέρεις, κάποια πράγματα φαίνονται στα πρώτα λεπτά. Ξυπνάς το πρωί χαμογελάς ξέρεις ότι αυτή η απολυτή ταύτιση θα σου γεμίσει τη μέρα αρκεί ένα τηλεφώνημα, ένα μήνυμα, μια συνάντηση. Και όταν αυτές οι ψυχές κουμπώνουν πραγματικά δεν υπάρχει χώρος, χρόνος, τόπος. Απλά το ζεις χωρίς όρια. Αυτή η δόση ευτυχίας γίνεται τόσο πολύτιμη που δεν θες να σταματήσει ποτέ σαν ένα ναρκωτικό που δεν θες να τελειώσει η επιδράση του. Εκεί είναι που τα περισσότερα ζευγάρια το χάνουν. Δεν κρατούν αναμμένες τις στιγμές αυτές τις πρώτες τις μαγικές που θες να τις ζεις ξανά και ξανά. Και μετά τα χρόνια περνούν και η αναζήτηση της ίδια έλξης αρχίζει και να σε τρώει. Όμως όχι με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Θες την αλλαγή. Εκεί είναι που ξεκινάει το μεγάλο παρτυ και σβήνουν τα φωτα και ανάβουν άλλα κι αλλα μέχρι η καρδιά σου να σπάσει, να κομματιαστεί.

pinakas griva

Πίνακας της Δήμητρας Γρίβα

Μπορούμε τόσο πολύ απλά να κοιταζόμαστε να μιλάμε να νιώθουμε να δίνουμε. Η παραίτηση όμως κυριεύει όλο αυτό το μαγικό συναίσθημα. Ξεχνάμε δυστυχώς τι δύναμη πήραμε, την καθιστούμε δεδομένη, την παραμελούμε, αδιαφορούμε. Και όταν συνειδητοποιήσουμε ότι σταμάτησε να βρέχει αστερόσκονη γυρίζουμε την πλάτη μας από την άλλη πλευρά αντί να διορθώσουμε αυτό που κτίσαμε. Τίποτα δεν είναι δεδομένο όλα τα φτιάχνουμε κομμάτι -κομμάτι και σε αυτή την μαγική ένωση χρειάζονται δυο. Σίγουρα δεν υπάρχει μυστική συνταγή της επιτυχίας αλλα ένα ζευγάρι όταν είναι γίνεται «ένα» μπορεί να κάνει θαύματα.

Κάθε φορά που φέρνεις στον ύπνο μου λουλούδια εγώ θα γράφω για αμαρτίες.”Όλοι είμαστε το μυστικό κάποιου” έτσι ξεκίνησα να γράφω δίπλα απ το κρεβάτι ξαγρυπνώντας μ’ ένα φεγγάρι με δάκρυα στα μάτια. Κι αναρωτήθηκα  κρυμμένη κάτω απ τα σκεπάσματα γιατί αργεί να ξημερώσει. Κι η έμπνευση τελείωσε σιγά- σιγά κι ο ήλιος βγήκε μ έναν αναστεναγμό στα χείλη. Ξημέρωσε πάλι.Γρίβα Δήμητρα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

10 Τρόποι για να φροντίσετε την ψυχολογία σας

Συμβουλές για πιο ποιοτικό ύπνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανάλυση εγκεφαλικών σημάτων για την κατηγοριοποίηση διαφορετικών τύπων κατάθλιψης.

Οι ερευνητές εκτίμησαν την ηλεκτρική δραστηριότητα 68 υποφλοιωδών περιοχών χρησιμοποιώντας μια τεχνική νευροαπεικόνισης που ονομάζεται ακριβής ηλεκτρομαγνητική τομογραφία εγκεφάλου χαμηλής ανάλυσης (eLORETA) και η ροή πληροφοριών εντός των περιοχών του εγκεφάλου μετρήθηκε με ένα μέτρο κατευθυνόμενης συνδεσιμότητας.

Πώς θα αποβάλω το άγχος των εξετάσεων;

Διάβασμα: Αν και είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεστε λίγο νευρικοί πριν από ένα τεστ, ορισμένοι μαθητές βρίσκουν το άγχος των εξετάσεων εξουθενωτικό.

Έρευνα δείχνει ότι η κοινωνική απομόνωση μπορεί να είναι τόσο κακή για την υγεία μας όσο η υπέρταση και η παχυσαρκία

Pantell: Ποτέ δεν ήταν ευκολότερο να παραμείνει κανείς στο σπίτι, χάρη στις συναντήσεις Zoom, τα ηλεκτρονικά ψώνια, τη διανομή φαγητού και τις υπηρεσίες ροής ταινιών. Αλλά επιλέγοντας την ευκολία, μπορεί να χάσουμε αυτές τις τυχαίες συναντήσεις με φίλους ή γείτονες που συνθέτουν την κοινότητά μας. Και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η έλλειψη μπορεί να έχει συνέπειες για την ψυχική και σωματική μας υγεία.