Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Editorial

Έρχονται αυξήσεις των τιμών φαρμάκων: Πώς κάποια σκευάσματα είχαν χαμηλότερη τιμή από το μέσο όρο των 2 χαμηλότερων τιμών;

Έρχονται αυξήσεις των τιμών φαρμάκων: Πώς κάποια σκευάσματα είχαν χαμηλότερη τιμή από το μέσο όρο των 2 χαμηλότερων τιμών;

Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθούν οι αυξήσεις των τιμών των φαρμάκων οι οποίες είχαν δρομολογηθεί από τον Ιανουάριο του 2024

Μετά την υποβολή των προτεινόμενων προϊόντων και τιμών από τους ΚΑΚ ολοκληρώθηκε η ανατίμηση συγκεκριμένων σκευασμάτων. Πόσα σκευάσματα είναι ακριβώς και σε τι ποσοστό θα αυξηθούν δεν το γνωρίζουμε πριν δημοσιοποιηθεί ο σχετικός κατάλογος.

Σ’ αυτή την ανατιμολόγηση  – αύξηση των τιμών αυτό που εμείς κρατάμε είναι ότι πραγματοποιήθηκαν επειδή η τιμή τους ήταν χαμηλότερη από αυτή των 2  χαμηλότερων τιμών στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης του ίδιου φαρμάκου .

Αναρωτιέται όμως ένας μετρίου IQ πολίτης , πως είναι δυνατόν να συμβεί αυτό όταν σ’ όλες τις διατάξεις ανατιμολόγησης φαρμάκων προβλέπεται ρητά ότι για το καθορισμό της ανώτατης  καθαρής τιμής παραγωγού ( ex-factory) φαρμάκου αναφοράς ορίζεται ο μέσος όρος των 2 χαμηλότερων διαφορετικών τιμών στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης του ίδιου φαρμάκου ως προς την δραστική ουσία, τη φαρμακοτεχνική μορφή, τη περιεκτικότητα και τη συσκευασία( εννεαψήφιος κωδικός ΕΟΦ ).

Αυτό θα έπρεπε να επιτυγχάνεται μέσω των πληροφοριακών συστημάτων του ΕΟΦ των απευθείας αναθέσεων στον « Εθνικό προμηθευτή του» , τον έλεγχο από την αρμόδια διεύθυνση του ΕΟΦ και τέλος από το υπουργείο υγείας.

Πως λοιπόν αυτά τα σκευάσματα είχαν χαμηλότερη τιμή από το μέσο όρο των 2 χαμηλότερων τιμών;

Ποιος φταίει απ’ όλους τους παραπάνω κύριε Υπουργέ;

Οι πρόεδροι, αντιπρόεδροι  του ΕΟΦ τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια που έπαιρναν το μισθό τους τον οποίο αυξήσαν  μάλιστα σε σημαντικό ποσοστό ;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ο  ΕΟΦ ανακοίνωσε τις πωλήσεις των φαρμάκων μετά από 3 χρόνια και τα ποσά είναι λάθος

Πωλήσεις των φαρμάκων: Ο ΕΟΦ διόρθωσε το λάθος μετά το δημοσίευμα του healthweb

Γεωργιάδης: Διαφωνώ με το ύψος του clawback, έχει ανέβει πάρα πολύ

ΣΦΕΕ: Για τις ασφαλιστικές τιμές ορισμένων γενοσήμων φαρμάκων  

ΦΣΑ: Έως και 80% η αύξηση στα γενόσημα φάρμακα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διοικητές και υποδιοικητές στις ΥΠΕ: Η αξιοκρατία και η αξιοπρέπεια τελικά τσακίστηκαν στις συνεντεύξεις

Η αξιοπρέπεια και η αξιοκρατία τελικά τσακίστηκαν στις συνεντεύξεις για την επιλογή των διοικητών και υποδιοικητών στις  ΥΠΕ με τις τεράστιες αποκλίσεις στη βαθμολογία που έλαβαν οι υποψήφιοι και η οποία κάλυψε την όποια διαφορά υπήρχε στα τυπικά προσόντα και τη βαθμολογία της γραπτής εξέτασης αφού οι αποκλίσεις στη βαθμολογία ξεπέρασαν και τα 250 μόρια στα 800 που προβλέπονται για αυτή!! Η  ελπίδα μας ότι η διαδικασία θα αναδείκνυε  τους καλύτερους και όχι φίλους και συγγενείς επωνύμων διαψεύστηκε παταγωδώς.

Αυξάνονται τα οικονομικά των δημόσιων νοσοκομείων και φορέων της ΠΦΥ το 2025

Ευχάριστα νέα για την υγεία από την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2025. Τα χρηματικά όρια των δημόσιων νοσοκομείων και φορέων της ΠΦΥ αυξάνονται κατά 725 εκατομμύρια € το 2025

Αυξήσεις  σοκ σε 461 φάρμακα

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι αυξήσεις σε 461 φαρμακευτικά σκευάσματα οι οποίες δεν αφορούν μόνο στα φθηνά φάρμακα αλλά και ακριβά που η λιανική του τιμή θα φτάσει τα 1276,56 ευρώ ! Συνολικά τα φαρμακευτικά σκευάσματα που αυξάνονται οι λιανικές τους τιμές είναι 126 , ενώ οι αυξήσεις θα φτάσουν έως και  457,4 %.

Επιβάρυνση με επιπλέον rebate 3% σε ακριβά φάρμακα

Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις που διαθέτουν ακριβά φάρμακα θα επιβαρυνθούν με επιπλέον rebate 3% , όπως αναγράφεται στην υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουνίου 2024, στο ΦΕΚ 3413Β .

Το Συμβούλιο της ΕΕ εγκρίνει νέους κανόνες για τις ουσίες ανθρώπινης προέλευσης

Το Συμβούλιο της ΕΕ ενέκρινε νέους κανόνες που αποσκοπούν στη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας του αίματος, των ιστών και των κυττάρων που χρησιμοποιούνται στην υγειονομική περίθαλψη και στη διευκόλυνση της διασυνοριακής κυκλοφορίας αυτών των ουσιών στην ΕΕ.

Ιστορική εξέλιξη: Επετεύχθη συμφωνία της Παγκ. Συνέλευσης Υγείας για ευρεία, δέσμη τροπολογιών για τη βελτίωση των Διεθνών Κανονισμών Υγείας

Επετεύχθη συμφωνία της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας για ευρεία, αποφασιστική δέσμη τροπολογιών για τη βελτίωση των Διεθνών Κανονισμών Υγείας.

Έρχονται τα QALY’s στην Ελλάδα; Νέες μέθοδοι ελέγχου από τον ΕΟΠΥΥ

Με το ν. 5107-2024 ψηφίστηκε  ο δείκτης εξομάλυνσης προκειμένου να  μειωθούν οι δαπάνες υγείας μέσω της θεσμοθέτησης σύγχρονων μορφών ελέγχου της αιτούμενης προς αποζημίωση δαπάνης υγείας. Με το νέο σύστημα εισάγεται δείκτης εξομάλυνσης, η υπέρβαση του οποίου ανά περιφερειακή ενότητα και κατηγορία διαγνωστικής εξέτασης/ιατρικής υπηρεσίας οδηγεί σε μη αποζημίωση της καθ’ υπέρβαση αιτηθείσας δαπάνης.

Close Icon