Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Παρασκήνιο

Πωλήσεις φαρμάκων: Κάτι παράξενο συμβαίνει με τα στοιχεία πωλήσεων των φαρμάκων

Πωλήσεις φαρμάκων: Κάτι παράξενο συμβαίνει με τα στοιχεία πωλήσεων των φαρμάκων

Κάτι παράξενο συμβαίνει με τα στοιχεία των πωλήσεων των φαρμάκων. Σε πρόσφατη μελέτη της η IQVIA αναφέρει ότι ήπια ανοδικά κινείται η αγορά των φαρμάκων στα ιδιωτικά φαρμακεία τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ενισχυμένη κατά 2,4% σε αξίες, αλλά με οριακή υποχώρηση 0,5% σε ό,τι αφορά τον όγκο.

Πωλήσεις  φαρμάκων:  Επίσης ότι τα φάρμακα με προστασία πατέντας (on patent) σημείωσαν μείωση 2,2% σε αξίες, τα πρωτότυπα φάρμακα χωρίς προστασία (off patent) κατέγραψαν οριακή αύξηση 1,3%, ενώ τα γενόσημα αυξήθηκαν 7,1%. Σε ό,τι αφορά τις ποσότητες, η διάθεση των σκευασμάτων on patent μειώθηκε 6,4%, τα off patent ενισχύθηκαν οριακά 0,2%, ενώ για τα γενόσημα η αύξηση σε ποσότητες διαμορφώθηκε στο 1,9%.

 

Σύμφωνα με την IQVIA, για το δωδεκάμηνο 3/2023-3/2024 θα έπρεπε να υπάρξει εξοικονόμηση περίπου 76 εκατ. ευρώ από τις μειώσεις τιμών που εφαρμόστηκαν κατά την προηγούμενη χρονιά και στις αρχές του 2024, για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα που αποζημιώνονται, η αγορά των οποίων διαμορφώθηκε στα περίπου 4,13 δισ. ευρώ. Αντίθετα σημειώθηκε ενίσχυση των πωλήσεων κατά 99 εκατ. ευρώ.

 

Πως μπορεί να εξηγήσει αυτό το παράδοξο το υπουργείο υγείας και ο ΕΟΦ να μειώνονται δηλαδή οι πωλήσεις  των φαρμάκων  onpatent που είναι αρκετά ακριβότερα από τα γενόσημα , να αυξάνονται ελαφρώς οι πωλήσεις των γενοσήμων και να υπάρχει αύξηση της δαπάνης κατά 175 εκατ. Ευρώ!!(76 εκατ. ευρώ από τη μείωση που δεν επετεύχθη και 96 εκατ. ευρώ από την αύξηση της δαπάνης).

  • Κύριε Υπουργέ της Υγείας Άδωνι  Γεωργιάδη μήπως πρέπει να πάρετε μετρά για όλους αυτούς που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους αλλά παραμένουν πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι,….Δυστυχώς πρέπει εσείς να λύσετε και αυτό το γρίφο γιατί αυτοί που πληρώνονται δεν τα καταφέρνουν και δεν μας πείθουν…. χρόνια!!

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο  ΕΟΦ ανακοίνωσε τις πωλήσεις των φαρμάκων μετά από 3 χρόνια και τα ποσά είναι λάθος

Πωλήσεις των φαρμάκων: Ο ΕΟΦ διόρθωσε το λάθος μετά το δημοσίευμα του healthweb

ΕΟΦ :Σκανδαλώδες ο πρόεδρος του ΕΟΦ να μη δημοσιοποιεί τις πωλήσεις των φαρμάκων

Ελλείψεις φαρμάκων και Ψηφιακή αποτύπωση όλης της εφοδιαστικής αλυσίδας

Ο ΕΟΦ δεν ανακοινώνει τις πωλήσεις των φαρμάκων στις αρχές του έτους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

H επιλογή των νέων διοικήσεων των οργανισμών μέσω ΑΣΕΠ οδηγείται σε ακύρωση ;

H επιλογή των νέων διοικήσεων των Οργανισμών που θα έπρεπε να έχουν γίνει μέσω διαγωνισμού του  ΑΣΕΠ μάλλον οδηγείται  σε ακύρωση είτε μέσω συνεχών παρατάσεων είτε με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση που ακούγεται,  θα θέλαμε να ρωτήσουμε. Οι διορισμένοι πρόεδροι, αντιπρόεδροι σε ΕΟΦ και  ΙΦΕΤ  αποδείχτηκαν αποτελεσματικοί ή αναποτελεσματικοί ; Το σύστημα υγείας βελτιώθηκε ή […]

Η κακοδιαχείριση των νοσοκομείων αύξησε τα ληξιπρόθεσμα

Η έρευνα του ΙΟΒΕ στα τέλη του 2023 που αφορούσε τα λογιστικά των νοσοκομείων και αναδείκνυε ποια στοιχεία για δαπάνες, προμήθειες και εξοπλισμό δεν καταγράφονται από μονάδες του ΕΣΥ δεν φαίνεται να διαβάστηκε από κανέναν στο υπουργείο υγείας. Μάλλον ήταν σαν να μην έγινε ποτέ!

Νοσοκομεία – Διοικήσεις: Τα φροντιστήρια των υποψηφίων και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα

Σε φροντιστήρια ‘’τρέχουν’’ κάποιοι υποψήφιοι διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών  ώστε  να ανταπεξέλθουν στις γραπτές  εξετάσεις του ΑΣΕΠ και να περάσουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας .  

Νομιμοποιούνται για 49η φορά όλες οι παράνομες  προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων

Νομιμοποιούνται για 49η φορά όλες οι παράνομες  προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων ,με το άρθρο 41 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που είναι σε διαβούλευση .

Ιατροί σε ρόλο συμβούλων φαρμακευτικών και ιατρικών επιχειρήσεων

Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας,  οι γιατροί του ΕΣΥ ,  εκτός από τη δυνατότητα να κάνουν ιδιωτικό ιατρείο , τους δίνεται και η δυνατότητα να παρέχουν συμβουλές ως εμπειρογνώμονες ή τεχνικοί σύμβουλοι σε φαρμακευτικές  εταιρείες και εταιρείες ιατροτεχνολογικων προϊόντων

Διοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων υπονομεύουν την εξέλιξη του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Η αξιολόγηση για τους διοικητές και υποδιοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων καθυστερεί και κυκλοφορούν πολλά σχόλια για την εξέλιξη τους. Όλα είναι αρνητικά αφού φροντίζουν γι’ αυτό οι νυν διοικητές διαδίδοντας σκόπιμα ότι ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει , αν γίνει είναι εξασφαλισμένη η θέση τους κι άλλα τέτοια καλά .

ΙΦΕΤ: Τα σκάνδαλα, το clawback και η προκήρυξη για την πρόσληψη Διευθ. Συμβούλου και Προέδρου

Ο Υπουργός Υγείας, δικαίως  αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το ΙΦΕΤ και την διακίνηση φαρμάκων μέσω αυτού. Τα τελευταία χρόνια το ΙΦΕΤ βρίσκεται στη δίνη σκανδάλων, καταγγελιών και υποθέσεων που έχουν σταλεί στην δικαιοσύνη και τα οποία τον έχουν ζημιώσει.

Close Icon