Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Editorial

Προσλήψεις Υγεία: Αδύνατο να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις στην Υγεία το 2024

Προσλήψεις Υγεία: Αδύνατο να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις στην Υγεία το 2024

Προσλήψεις Υγεία: Οι προσλήψεις για χιλιάδες νοσηλευτές αλλά και γιατρούς καθώς και διασώστες του ΕΚΑΒ που εξαγγέλλονται είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν το 2024 .

Το ποσό της χρηματοδότησης για τα νοσοκομεία και την υγεία γενικότερα για το 2024 πλέον είναι γνωστό αφού αναγράφεται στην εγκύκλιο του Υπουργείου οικονομικών για την κατάρτιση προϋπολογισμού γενικής κυβέρνησης του οικονομικού έτους 2024 .

Αξιοπρόσεκτο είναι ότι ενώ εξαγγέλλονται συνεχώς, προσλήψεις για χιλιάδες νοσηλευτές αλλά και γιατρούς καθώς και διασώστες του ΕΚΑΒ, το ποσό για παροχές σε εργαζόμενους είναι μειωμένο κατά 18.900.000 ευρώ ( από 2.141.928.000 ευρώ το 2023 σε 2.126.173.000 ευρώ το 2024 ).

Όσον αφορά στα νοσοκομεία και στους φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΦΥ) τα έσοδα τους το 2024 θ’ ανέλθουν στα 3.680 εκατομμύρια ευρώ έναντι 3.184 εκατομμύρια ευρώ το 2023 , ενώ το ποσό που αφορά στην επιχορήγηση τους για λειτουργικές δαπάνες προβλέπεται να είναι 1.732 εκατομμύρια ευρώ έναντι 1.352 εκατομμύρια ευρώ το 2023.

Οι αποζημιώσεις των εφημεριών και των λοιπών παροχών του προσωπικού των νοσοκομείων παραμένει στα 297 εκατομμύρια ευρώ.

Επειδή ακούμε και μας λένε και οι πολιτικοί πάρα πολλά για αξιοκρατική επιλογή των διοικητών των νοσοκομείων στο άμεσο μέλλον η κατάρτιση του προϋπολογισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί γι’ αυτή.  Για παράδειγμα: Ζητάει να συμπληρώσουν οι διοικήσεις πόσα ήταν τα έσοδα  τους και τα έξοδα τους από clawback . Ξέρετε κύριε Υπουργέ της Υγείας  ότι υπάρχουν πολλά νοσοκομεία που ενώ πρέπει να εισπράξουν claw back από  εταιρείες δεν το εισπράττουν  ή δεν προμηθεύονται  φάρμακα ισόποσης αξίας .

Επίσης η κατάρτιση του προϋπολογισμού προβλέπει την αναγραφή της μεταβολής των απλήρωτων υποχρεώσεων και το πιο βασικό προβλέπει το ύψος των απλήρωτων υποχρεώσεων σε φορείς εκτός γενικής κυβέρνησης στην αρχή και το τέλος του έτους .

Εάν θέλετε να δείτε κύριε Υπουργέ ποιοι χρεωκόπησαν  τα νοσοκομεία είναι λοιπόν πολύ εύκολο . Ποιοι ανέβασαν τα ληξιπρόθεσμα των νοσοκομείων έναντι των προμηθευτών φτάνοντας τα στο 1.2 δις. ευρώ , σχεδόν το 70% της ετήσιας επιχορήγησης για το 2024 .

Έχουμε γράψει στο www.healthweb.gr  πολλές φορές ότι οι  κομματικοί  διορισμοί εκτός του ΑΣΕΠ που προβλέπεται, έχει αυτά τα αποτελέσματα . Γι’  αυτό  εάν θέλουμε πραγματική αξιοκρατία θα πρέπει οι μήνες που διοίκησαν όλοι οι διοικητές των νοσοκομείων ως διορισμένοι να μην μοριοδοτηθούν  στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ το χειμώνα . Εάν θέλουμε να μη χρεοκοπήσουν όχι μόνο  τα νοσοκομεία αλλά το σύστημα Υγείας συνολικά !

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

14,2 % θα μειωθεί η χρηματοδότηση του συστήματος υγείας τα επόμενα τέσσερα χρόνια

Η μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ θα εξελιχθεί σε Κόλπο Γκρόσο;

Ο ΕΟΦ μήπως δημιουργεί τεχνητές ελλείψεις για να κάνει ‘’έκτακτες’’  εισαγωγές το ΙΦΕΤ ;

Ο διαγωνισμός 14 εκ.€ και οι αργομισθίες διασωστών στο ΕΚΑΒ

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για να βελτιωθεί το σύστημα Υγείας και το ΕΚΑΒ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Συμβούλιο της ΕΕ εγκρίνει νέους κανόνες για τις ουσίες ανθρώπινης προέλευσης

Το Συμβούλιο της ΕΕ ενέκρινε νέους κανόνες που αποσκοπούν στη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας του αίματος, των ιστών και των κυττάρων που χρησιμοποιούνται στην υγειονομική περίθαλψη και στη διευκόλυνση της διασυνοριακής κυκλοφορίας αυτών των ουσιών στην ΕΕ.

Ιστορική εξέλιξη: Επετεύχθη συμφωνία της Παγκ. Συνέλευσης Υγείας για ευρεία, δέσμη τροπολογιών για τη βελτίωση των Διεθνών Κανονισμών Υγείας

Επετεύχθη συμφωνία της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας για ευρεία, αποφασιστική δέσμη τροπολογιών για τη βελτίωση των Διεθνών Κανονισμών Υγείας.

Έρχονται τα QALY’s στην Ελλάδα; Νέες μέθοδοι ελέγχου από τον ΕΟΠΥΥ

Με το ν. 5107-2024 ψηφίστηκε  ο δείκτης εξομάλυνσης προκειμένου να  μειωθούν οι δαπάνες υγείας μέσω της θεσμοθέτησης σύγχρονων μορφών ελέγχου της αιτούμενης προς αποζημίωση δαπάνης υγείας. Με το νέο σύστημα εισάγεται δείκτης εξομάλυνσης, η υπέρβαση του οποίου ανά περιφερειακή ενότητα και κατηγορία διαγνωστικής εξέτασης/ιατρικής υπηρεσίας οδηγεί σε μη αποζημίωση της καθ’ υπέρβαση αιτηθείσας δαπάνης.

Ελλείψεις φαρμάκων και Ψηφιακή αποτύπωση όλης της εφοδιαστικής αλυσίδας

Από το Σεπτέμβριο του 2023 το Υπουργείο Υγείας είχε εξαγγείλει  τη δημιουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Παρακολούθησης Διακίνησης Φαρμάκων(Η.Σ.Πα.Δι.Φ.) το οποίο  θα αποτύπωνε ψηφιακά όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, που ξεκινά από τις φαρμακευτικές εταιρείες, συνεχίζεται στις φαρμακαποθήκες και καταλήγει στα χέρια του ασθενή μέσω των φαρμακείων της γειτονιάς.

Πριν το 2026 δεν θα ιδρυθεί το Κέντρο Ακτινοθεραπείας στο 'Σωτηρία'

Στο ταμείο ανάκαμψης εντάχθηκε η ίδρυση κέντρου ακτινοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο «H Σωτηρία» για να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών με καρκίνο και την έλλειψη τμημάτων ακτινοθεραπείας στη χώρα.  

Τα ληξιπρόθεσμα στα νοσοκομεία έφτασαν τον Ιανουάριο του 2024 στα 1451 εκατομμύρια ευρώ

Έχουμε γράψει έγκαιρα για τον εκτροχιασμό των  ληξιπρόθεσμων στα νοσοκομεία τα οποία έχουν σχεδόν πενταπλασιαστεί από το 2018 ( 294 εκατομμύρια ευρώ ) τον Ιανουάριο του 2024 (1451 εκατομμύρια ευρώ).

Close Icon