Άποψη

Δωρεάν εξέταση ψηλάφησης μαστού στο City Hospital, Καλαμάτα, στις 11 Νοεμβρίου

Δωρεάν εξέταση ψηλάφησης μαστού στο City Hospital, Καλαμάτα, στις 11 Νοεμβρίου

Δωρεάν εξέταση ψηλάφησης μαστού στο City Hospital, Καλαμάτα, στις 11 Νοεμβρίου από τις 09:00 έως τη 13:00.  Στόχος είναι η ενεργός συμβολή στην ευαισθητοποίηση για την έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Η Γενική Κλινική   City Hospital στην πόλη της Καλαμάτας, μέλος του Hellenic Healthcare Group, σε συνεργασία με τους εθελοντές του Συλλόγου Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου «Ξαναρχί-ΖΩ»,  προσφέρει δωρεάν εξέταση ψηλάφησης σε όλες τις γυναίκες, στις 11 Νοεμβρίου, από τις 09:00 έως τη 13:00.  Στόχος είναι η ενεργός συμβολή στην ευαισθητοποίηση για την έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Η πρώτη δράση περιλαμβάνει τη δωρεάν εξέταση ψηλάφησης μαστού που θα πραγματοποιείται με ραντεβού στο χώρο της Γενικής Κλινικής City Hospital (Πινδάρου 5, Καλαμάτα) από τις 09:00 έως τις 13:00.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση στο Grand Hotel Kalamata, κατά τη διάρκεια της οποίας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πρόληψη και τις εξελίξεις σχετικά με τη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, συνεργάτες και προσκεκλημένους της Γενικής Κλινικής City Hospital και του Ομίλου HHG. 

Ο καρκίνος του μαστού αν και είναι μια σοβαρή ασθένεια που εμφανίζεται σε ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών παγκοσμίως, μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά όταν ανιχνεύεται έγκαιρα. Σε αυτό το πλαίσιο, το City Hospital θέλει να συμβάλλει ενεργά στην υγεία και την ευημερία της κοινότητας, αναδεικνύοντας τη σημασία της σωστής παρακολούθησης, της πρόληψης και του ετήσιου ελέγχου.

Το City Hospital, μέλος του Hellenic Healthcare Group (HHG), του μεγαλύτερου Ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, λειτουργεί στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας από το 1992 και αποτελεί τη  μοναδική ιδιωτική κλινική στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο που διαθέτει 32 κλίνες υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες, διακεκριμένους γιατρούς και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Αποστολή του νοσοκομείου είναι να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας και τις όμορες περιφερειακές ενότητες, προσφέροντας εξειδικευμένη φροντίδα και άριστες συνθήκες διαμονής.

  • Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε το ραντεβού σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6947512381.
  • Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία!
  • #CityHospital #breastcancerawareness #breastcancer #breastcancerawarenessmonth #cancer #cancersucks #pink #pinkribbon #health #gettested

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Απαιτούνται συστήματα μεταφοράς ασθενών για τη διασφάλιση της ισότητας, καθώς οι ΜΕΘ υπερφορτώνονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Νέα οργανωμένη Δομή Υγείας του Ομίλου HHG στη Μύκονο

Σε δίλημμα στη Νέα Ζηλανδία σχετικά με την εθνικότητα και τα χειρουργεία

Η προγεννητική έκθεση στο τσιγάρο και στην κάνναβη μπορεί να σχετίζεται με την παιδική παχυσαρκία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κάλυψη δύο κενών θέσεων σε «Κέντρο Ειδικής Αγωγής»

ΕΣΑμεΑ: Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής, Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική αναπηρία ΚΔΗΦ προσκαλεί τα άτομα με νοητική υστέρηση να υποβάλλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας

Τα έργα για την Υγεία που τροποποιούνται ή απεντάσσονται από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ποια έργα για την Υγεία θα υλοποιηθούν τελικά  μέχρι το τέλος του 2025 από το Ταμείο Ανάκαμψης;. Η Ευρωπαϊκή  Ένωση για να συγκρατήσει τις απώλειες που είχαν τα κράτη -μέλη της, λόγω του κορωνοϊού και μετά από πολλές ενστάσεις σύστησε το Ταμείο Ανάκαμψης με το οποίο τα χρηματοδοτεί.

18 ερωτήσεις & απαντήσεις σχετικά με τους κιρσούς των κάτω άκρων

Οι κιρσοί, αν και συχνά θεωρούνται αισθητικό πρόβλημα, μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής μας με προβλήματα υγείας με τα οποία συνδέονται. Θρόμβωση, αιμορραγία, δερματικές αλλοιώσεις, αίσθημα βάρους, κούραση, πόνος και κνησμός είναι μερικά από αυτά, ενώ γενικά η επιφανειακή φλεβική ανεπάρκεια συναντάται σχεδόν στο 30% του γενικού πληθυσμού.

Πανικάρια Επιτροπή Εθελοντών Αιμοδοτών - Μάρτιος 2024

Ας συμβάλουμε όλοι μαζί στην εθελοντική αιμοδοσία είτε συμμετέχοντας άμεσα σ’ αυτήν είτε ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας τους συνανθρώπους μας για το πιο υψηλό έργο ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Βράβευσε τους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις

ΕΟΑΚ: Μετά από δύο αναβολές πέρυσι (λόγω του εθνικού πένθους για το δυστύχημα στα Τέμπη και τις σφοδρές χιονοπτώσεις στην Αττική) η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, βράβευσε τη Δευτέρα (19/2) τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ομοσπονδίας