Άποψη

Αγγλόφωνο προπτυxιακό πρόγραμμα ΕΚΠΑ : Ολοκληρώθηκεη1η ακαδημαϊκή χρονιά

Αγγλόφωνο προπτυxιακό πρόγραμμα ΕΚΠΑ : Ολοκληρώθηκεη1η ακαδημαϊκή χρονιά

Αγγλόφωνο προπτυxιακό πρόγραμμα ΕΚΠΑ : Ολοκληρώθηκε η 1η ακαδημαϊκή χρονιά (2020-2021) του αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ «BA Program in the Archaeology, History, and Literature of Ancient Greece»

Tην Τρίτη, 6 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε γιορτή για τη λήξη της πρώτης ακαδημαϊκής χρονιάς (2020-2021) του αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίο Αθηνών. Η εκδήλωση έγινε στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου (Παλαιό Πανεπιστήμιο)  στην Πλάκα, με τη συμμετοχή των φοιτητών και διδασκόντων του προγράμματος.

 

Η έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητή Δημήτρη Καραδήμα ο οποίος απηύθυνε θερμό προσωπικό χαιρετισμό στους φοιτητές, καθώς και ο ίδιος υπηρετεί τις Κλασικές Σπουδές, ως Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας. Τους ευχήθηκε να συνεχίσουν τις σπουδές τους με τον ίδιο ζήλο, θυμίζοντάς τους το “vita brevis, ars longa” του Ιπποκράτη, για να τονίσει την αξία αλλά και τη διάρκεια της επιστημονικής γνώσης.

Επιτυχής η διοργάνωση του προγράμματος

  • Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Ομότιμη Καθηγήτρια Ελένη Καραμαλέγκου αναφέρθηκε στην επιτυχή διοργάνωση του προγράμματος, παρ’ όλες  τις προσκλήσεις της ακαδημαϊκής χρονιάς που πέρασε. Ευχαρίστησε τους φοιτητές, τους διδάσκοντες και το διοικητικό προσωπικό για την εξαιρετική τους ανταπόκριση στις πρωτόγνωρες συνθήκες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν από κοινού και την προσήλωσή τους στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου της εκπαίδευσης. «Κατά τη φετινή χρονιά χρειάστηκε να υπερβούμε τις ευθύνες του εκπαιδευτικού και να αγκαλιάσουμε τα παιδιά ως πραγματική οικογένεια», είπε η κυρία Καραμαλέγκου και ευχήθηκε να υπάρξει μια πιο ομαλή κατάσταση κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Elisabeta Mosho μίλησε εκ μέρος των φοιτητων

  • Εκ μέρους των φοιτητών μίλησε η Elisabeta Mosho η οποία αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στην εμπειρία της από το πρόγραμμα και ευχαρίστησε τους διδάσκοντες για την ποιότητα και το περιεχόμενο της διδασκαλίας. Εξέφρασε την προσήλωση όλων των φοιτητών στους ακαδημαϊκούς τους στόχους και την επιθυμία τους να βιώσουν χωρίς περιορισμούς τη ζωή στο Πανεπιστήμιο και στη χώρα. Τέλος, ευχαρίστησε το προσωπικό υποστήριξης του προγράμματος για την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τους φοιτητές για τη διευκόλυνση της ζωής τους στην Αθήνα.

Έτσι συνεχίστηκε η εκδήλωση

  • Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ξενάγηση στο Μουσείο και σύντομο μουσικό πρόγραμμα που προσέφερε το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής με την Ορχήστρα Εγχόρδων Filii Notas.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ελένη Μενεγάκη : Καυτές φωτογραφίες με φόντο την θάλασσα

Σμηγματορροική δερματίτιδα : Θεραπέψτε την με φυσικό τρόπο

ΑΛΦΑ πρωτιά προγράμματος : Δείτε ποιες εκπομπές κέρδισαν την προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΚΠΑ: Η ανοσολογική απόκριση από τον εμβολιασμό έναντι του SARS-COV-2 διατηρείται τουλάχιστον για 3 μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό με το εμβόλιο των Pfeizer/BioNTech

ΕΚΠΑ: Στο ερώτημα της διάρκειας των εξουδετερωτικών αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα σε Έλληνες ασθενείς που νόσησαν από COVID-19, και το 75% διατήρησε τα εξουδετερωτικά αντισώματα τουλάχιστον 8 μήνες μετά το πρώτο σύμπτωμα, πιστεύουμε ότι τα αντισώματα από τον εμβολιασμό θα κρατήσουν για τουλάχιστον ένα έτος.

Μέτρα προφύλαξης από τον καπνό της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

ΕΑΕ: Η χρήση της γνωστής χειρουργικής μάσκας που χρησιμοποιούμε για την πανδημία δεν προστατεύει από την εισπνοή μικροσωματιδίων 2.5. Μόνο οι ειδικές μάσκες Ν-95 καλά εφαρμοσμένες παρέχουν καλύτερη προστασία.

ΕΣΑμεΑ για Ασφαλιστικό στη Βουλή - Aπάντηση για ρατσιστικό όρο «ανίκανος για κάθε βιοποριστική εργασία»

ΕΣΑμεΑ: Κατάργηση του αναχρονιστικού και προσβλητικού χαρακτηρισμού "ανίκανος προς κάθε βιοποριστική εργασία" που αναφέρεται στα πιστοποιητικά αναπηρίας των ΚΕΠΑ, ο οποίος μας φέρνει 50 χρόνια πίσω και εκτός του ότι εμπεριέχει καταφανή ρατσιστικά χαρακτηριστικά, λειτουργεί και ως ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην εργασία, καθώς τα άτομα με αναπηρία που στο πιστοποιητικό αναπηρίας τους περιλαμβάνεται αυτός ο χαρακτηρισμός δεν μπορούν να ενταχθούν στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ και ως εκ τούτου να συμμετέχουν στα προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης ή να κάνουν χρήση άλλων ευεργετικών διατάξεων.

Συνάντηση Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΙΦΕΤ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Στη συνάντηση οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο την προάσπιση της δημόσιας υγείας με άμεση κάλυψη των αναγκών των ασθενών σε απαραίτητα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

CDC ΗΠΑ : Συστήνουν την χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

CDC ΗΠΑ : Σύμφωνα με τη Walensky, η νέα οδηγία του CDC δίνει ένα μήνυμα ακόμα και στους εμβολιασμένους ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί καθώς μπορούν δυνητικά να είναι φορείς του ιού και να τον μεταδώσουν σε άλλους.

Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.»

Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού: Στόχος είναι η ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με νοητική αναπηρία, η υποστήριξη των οικογενειών τους και η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα που τους αφορούν.