Ρεπορτάζ Υγείας

Λιβύη Ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ: Τρεις Έλληνες νεκροί και δύο αγνοούμενοι σε τροχαίο

Νωρίτερα το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλούνταν αξιωματούχους από τη Λιβύη, ανέφερε ότι τέσσερα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο που έγινε λίγο μετά τις 12 μεσημέρι (ώρα Βεγγάζης) έξω από την πόλη Ντέρνα. Την είδηση μετέδωσε και το Al Arabiya.

Λιβύη Ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ: Τραγικά είναι τα νέα που έρχονται από τη Λιβύη σχετικά με το τροχαίο που είχε η ελληνική ανθρωπιστική αποστολή η οποίαμετέφερε βοήθεια στους πλημμυροπαθείς σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ. Με ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ έκανε γνωστό επίσημα το βράδυ της Κυριακής (17.09.2023) ότι τρία μέλη έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λιβύη και άλλοι δύο αγνοούνται από το τροχαίο δυστύχημα.

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση», αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ. Από το τροχαίο κάηκαν ολοσχερώς τα δύο οχήματα, ενώ κάποιοι άνθρωποι κρατάνε το κεφάλι τους. Το φρικτό τροχαίο έγινε στον δρόμο από τη Βεγγάζη προς την πόλη Ντέρνα που έχει πληγεί από τις πλημμύρες. Η σύγκρουση ήταν μετωπική, ενώ οι τραυματίες είναι πολλοί. Μετά από το τροχαίο, από την Ελλάδα απεστάλησαν στη Λιβύη εξειδικευμένοι γιατροί. Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίες από το τροχαίο χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων. «Τα αίτια και οι συνθήκες του συμβάντος διερευνώνται σε συνεργασία με τις λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τη συγκέντρωση του προσωπικού στη Βεγγάζη και τον επαναπατρισμό του», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ. Η ελληνική ομάδα διάσωσης είχε 16 μέλη και τρεις διερμηνείς.

Λιβύη: Νεκρά 5 μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης σε τροχαίο

Τι προκάλεσε την πιο θανατηφόρα πλημμύρα της Λιβύης;

Λιβύη: 2.000 νεκροί και χιλιάδες αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες

Διπλή επέμβαση σπονδυλικής στήλης σε 6χρονο στο Metropolitan Hospital

Ψήφιση της τροπολογίας για απασχόληση ιδιωτών γιατρών σε δημόσια νοσοκομεία

ΕΣΥ: Ιδιώτες ιατροί, ανεξαρτήτως ειδικότητας, μπορούν να συνεργάζονται με δημόσια νοσοκομεία για την παροχή ιατρικής φροντίδας. Αυτή η συνεργασία περιλαμβάνει την εργασία σε εξωτερικά ιατρεία και τη διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών επεμβάσεων.

Γνωστική Λειτουργία: Έρευνα δείχνει «βαθιά» σχέση μεταξύ των διατροφικών επιλογών και της υγείας του εγκεφάλου

Η μελέτη υποστηρίζει την ανάγκη για επείγουσα δράση της κυβέρνησης για τη βελτιστοποίηση της υγείας των παιδιών μας, προστατεύοντας τις μελλοντικές γενιές.

Ανακοίνωση για τους Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και το Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή το θλιβερό γεγονός της απώλειας ενός συνανθρώπου μας, παρακολουθούμε την απόπειρα απαξίωσης του έργου των Πανεπιστημιακών Καθηγητών στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Πολλά παιδιά με συμπτώματα εγκεφαλικών βλαβών και διάσεισης δεν ελέγχονται για την πάθηση

«Η αναγνώριση μιας διάσεισης ή εγκεφαλικού τραυματισμού είναι επίσης ένα σημαντικό βήμα για την πρόληψη ενός δεύτερου τραύματος στο κεφάλι, το οποίο μπορεί να είναι πιο σοβαρό και να πάρει περισσότερο χρόνο για να αναρρώσει».

Τοποθεσία - Πώς η γεωγραφία λειτουργεί ως δομικός καθοριστικός παράγοντας της υγείας

Η αλληλεπίδραση μεταξύ γεωγραφίας, παραμεθόριων περιοχών και υγείας είναι απαραίτητη για την κατάρτιση αποτελεσματικών πολιτικών και παρεμβάσεων για τη δημόσια υγεία.

Γιατί η γρίπη των πτηνών εξαπλώνεται ταχύτερα στα βοοειδή των ΗΠΑ;

Ο αριθμός των μολυσμένων πολιτειών έχει δείξει ότι γρίπη των πτηνών εντοπίστηκε σε κοπάδια γαλακτοπαραγωγής που έλαβαν πρόσφατα βοοειδή από το Τέξας, επομένως η μεταφορά βοοειδών πιθανότατα παίζει ρόλο στην εξάπλωση.