Χωρίς κατηγορία

Έφηβοι ραντεβού σχέσεις: Το σύγχρονο dating στα χρόνια της εφηβείας

Έφηβοι ραντεβού σχέσεις: Το σύγχρονο dating στα χρόνια της εφηβείας

Έφηβοι ραντεβού: Είναι απολύτως φυσιολογικό για έναν έφηβο να ξεκινήσει τα ραντεβού. Δείτε πώς να προετοιμαστείτε, προετοιμάζοντας κι εκείνον μαζί.

Το παιδί σας έχει πλέον φτάσει στην εφηβεία και η προοπτική να ξεκινήσει να βγαίνει ραντεβού σας γεμίζει ανησυχία; Είναι εύκολο να φοβάστε ότι το παιδί σας θα πληγωθεί, ότι κάποιος θα προσπαθήσει να το χειραγωγήσει ή να του πονέσει η καρδιά. Αλλά όσο άβολο ή τρομακτικό μπορεί να είναι αυτό, θυμηθείτε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό, υγιές και απαραίτητο μέρος της συναισθηματικής ανάπτυξης κάθε νεαρού ενήλικα. Πώς όμως μοιάζει το ραντεβού ανάμεσα σε εφήβους αυτές τις μέρες; Η γενική ιδέα μπορεί να είναι η ίδια όπως ήταν πάντα. Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο βγαίνουν ραντεβού οι έφηβοι έχει αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια.

Σαφώς, η έκρηξη των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και τα κινητά τηλέφωνα είναι δύο από τις μεγαλύτερες επιρροές στον μεταβαλλόμενο κόσμο των εφήβων. Τα παιδιά δεν χρειάζεται καν να αφήσουν το δωμάτιό τους για να «κάνουν παρέα». Αυτό το γρήγορα μεταβαλλόμενο κοινωνικό τοπίο καθιστά πιο δύσκολο για τους γονείς να συμβαδίσουν. Παρακάτω θα βρείτε ορισμένες βασικές αλήθειες που κάθε γονιός πρέπει να γνωρίζει για το σκηνικό του εφηβικού dating.

Αλήθειες σχετικά με το dating στην εφηβεία

  • Είναι απολύτως φυσιολογικό: Ενώ ορισμένοι έφηβοι αρχίζουν να βγαίνουν νωρίτερα από άλλους, το ρομαντικό ενδιαφέρον είναι φυσιολογικό και υγιές κατά την εφηβεία. Μερικά παιδιά είναι πιο ανοιχτά για τα ραντεβού τους. Όμως τα περισσότερα δίνουν προσοχή και ιντριγκάρονται με την προοπτική μιας ρομαντικής ζωής, ακόμα κι αν το κρατούν για τον εαυτό τους. Το ραντεβού βοηθά τους εφήβους να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες και να αναπτυχθούν συναισθηματικά.
  • Το ραντεβού δημιουργεί δεξιότητες σχέσεων: Όπως ακριβώς ξεκινάει κάθε νέα φάση της ζωής, έτσι και η είσοδος στον κόσμο των γνωριμιών είναι συναρπαστική και τρομακτική. Αυτό ισχύει τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους. Τα παιδιά θα πρέπει να εκτεθούν εκφράζοντας ρομαντικό ενδιαφέρον για κάποιον άλλον, διακινδυνεύοντας την απόρριψη. Οι νέες δεξιότητες στους τομείς της επικοινωνίας, της φροντίδας, της στοχαστικότητας, της οικειότητας και της ανεξαρτησίας έρχονται σε σύγκρουση με την αναπτυσσόμενη σεξουαλικότητα, τον περιορισμένο έλεγχο παρορμήσεων και την επιθυμία να ξεπεράσουμε τα όρια. 

  • Οι έφηβοι χρειάζονται “Την Κουβέντα”: Είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον έφηβο για μια ποικιλία θεμάτων που σχετίζονται με τις σχέσεις και τα ραντεβού. Για παράδειγμα, θα πρέπει να συζητήσετε για τις προσωπικές αξίες, τις προσδοκίες και την πίεση από συνομηλίκους. Να είστε ανοιχτοί με τον έφηβο για τα πάντα γύρω από την σεξουαλική δραστηριότητα. Είναι χρήσιμο να σκιαγραφήσετε για τα παιδιά σας πώς μπορεί να είναι για αυτούς η πρόωρη γνωριμία. Πιθανώς να μοιραστείτε μερικές από τις δικές σας εμπειρίες.
  • Η ιδιωτικότητα είναι απαραίτητη: Οι γονικές σας αξίες, το επίπεδο ωριμότητας του εφήβου και η δεδομένη κατάσταση θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε πόση εξυπηρέτηση χρειάζεται ο έφηβός σας. Η ύπαρξη μιας προσεκτικής πολιτικής μπορεί να είναι απαραίτητη και υγιής σε ορισμένες περιπτώσεις. Όμως οι έφηβοι χρειάζονται επίσης μια αυξανόμενη ανεξαρτησία και την ικανότητα να κάνουν τις δικές τους επιλογές. Στόχος να προσφέρετε στον έφηβο τουλάχιστον λίγο ιδιωτικό απόρρητο. 
  • Ο έφηβος χρειάζεται καθοδήγηση: Παρόλο που δεν είναι υγιές να εμπλέκεστε στη ζωή γνωριμιών του εφήβου, μπορεί να υπάρχουν στιγμές που θα χρειαστεί να παρέμβετε. Εάν ακούτε τον έφηβο να λέει κακά σχόλια ή να χρησιμοποιεί χειριστικές τακτικές, μιλήστε. Ομοίως, εάν το παιδί σας δέχεται κακή συμπεριφορά, είναι σημαντικό να παρέμβετε και να βοηθήσετε.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στους νέους ως απάντηση στις ανακρίβειες του διαδικτύου

Ώρα για ύπνο: Tips ύπνου για όλη την οικογένεια

Βίαιες συμπεριφορές ανά ηλικία

Με μια πληθώρα καθηκόντων που συνεχίζουν να αυξάνονται, δεν είναι περίεργο που η γονεϊκή εξουθένωση είναι μια πραγματικότητα.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ηττήθηκε η εντολή εμβολίου Μπάιντεν από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η Εργασιακή Ασφάλεια και Υγεία OSHA δεν είχε την εξουσία να επιβάλει μια τέτοια εντολή επειδή ο νόμος που δημιούργησε την Εργασιακή Ασφάλεια και Υγεία OSHA «εξουσιοδοτεί τον Γραμματέα να ορίζει πρότυπα ασφάλειας στον χώρο εργασίας και όχι γενικά μέτρα δημόσιας υγείας».

Γονιδιακή μετάλλαξη πίσω από το Αλτσχάιμερ και την Covid

Αλτσχάιμερ Covid: Ερευνητές στη Φινλανδία, όπου περίπου το ένα τρίτο των ανθρώπων φέρουν τη μετάλλαξη APOE4 που αυξάνει τον κίνδυνο για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, μελέτησαν τη σχέση μεταξύ της μετάλλαξης και της σοβαρής COVID-19.

Στόχος της Νιγηρίας η δημιουργία βιώσιμης δωρεάν ασφάλισης υγείας στους ηλικιωμένους

Νιγηρία υγεία: "Η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη είναι δωρεάν σε ορισμένες ανεπτυγμένες χώρες επειδή κάποιος έχει πληρώσει για αυτήν. Η πρόκληση στη Νιγηρία δεν είναι να πούμε ότι αυτό είναι δωρεάν. Είναι ποιος πληρώνει για την υπηρεσία και πόσο βιώσιμη μπορεί να είναι η πληρωμή;"

Σχολεία, πανεπιστήμια και μη βασικά καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια στην Ολλανδία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 14 Ιανουαρίου

Στη Γαλλία, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να χορηγεί το εμβόλιο σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών από την Τετάρτη. Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ είπε την Παρασκευή ότι με την παραλλαγή όμικρον να εξαπλώνεται σαν «κεραυνός», η κυβέρνηση πρότεινε την απαίτηση απόδειξης εμβολιασμού για όσους εισέρχονται σε εστιατόρια, καφετέριες και άλλες δημόσιες εγκαταστάσεις.

Μελέτη Τσιόδρα Λύτρα: Στο μικροσκόπιο εισαγγελικής έρευνας τα ευρημάτα για τη θνητότητα στις ΜΕΘ

Μελέτη Τσιόδρα Λύτρα: Η δικογραφία, που έχει ανοίξει εδώ και καιρό η Εισαγγελία διερευνά στην ουσία κάθε καταγγελία ή αναφορά που βλέπει το φως της δημοσιότητας και σχετίζεται με την δημόσια υγεία και ασφάλεια των πολιτών.