Διατροφή

Αμύγδαλα σνακ: Σπιτικά σνακ με αμύγδαλο για αυτό το φθινόπωρο

Αμύγδαλα σνακ: Σπιτικά σνακ με αμύγδαλο για αυτό το φθινόπωρο

Αμύγδαλα σνακ: Το αμύγδαλο αποτελεί έναν εξαιρετικό καρπό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε γεύμα. Εδώ θα βρείτε δύο ιδέες για σνακ με αμύγδαλο με φθινοπωρινό άρωμα και γεύσεις.

Τα αμύγδαλα είναι σίγουρα ένα από τα πιο αγαπημένα σνακ σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τη λεπτή, βουτυρώδη γεύση και την ευελιξία τους, μπορούν εύκολα να καταναλωθούν μόνα τους ή ως μέρος ενός μείγματος. Κάθε μερίδα μπορεί να σας χορτάσει και να σας δώσει ένα jumpstart ανεξάρτητα από την κατάσταση ή την ώρα της ημέρας. Παρακάτω θα βρείτε δύο υγιεινά σνακ με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο.

Ψημένα αμύγδαλα με άρωμα κανέλας

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια ολόκληρα αμύγδαλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250º.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε αμύγδαλα, κανέλα, αλάτι και ελαιόλαδο.
  • Ρίξτε για να καλύψετε καλά όλα τα αμύγδαλα. Απλώστε σε ένα ταψί σε μία στρώση.
  • Ψήστε για 1 ώρα, αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως ή φυλάξτε σε αεροστεγές δοχείο.

Διατροφική αξία

Για μερίδα με μέγεθος σερβιρίσματος: ¼ φλ.

  • Θερμίδες: 154
  • Ζάχαρη: 1 γρ
  • Νάτριο: 148 mg
  • Λίπος: 14 γρ
  • Berνα: 3 γρ
  • Πρωτεΐνη: 5 γρ

Πώς να φτιάξετε βούτυρο αμυγδάλου (βασική συνταγή)

Πώς να κάνετε το βούτυρο αμυγδάλου σπίτι; Είναι πολύ εύκολο, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να σημειώσετε σχετικά με τη διαδικασία.

  • Ψήστε τα αμύγδαλα. Αρχικά, θα ψήσετε τα αμύγδαλα στο φούρνο για να αναδείξετε τη γεύση τους. Επίσης, αναμειγνύονται καλύτερα όταν είναι ζεστά.
  • Ανακατέψτε τα. Μόνο που θα πρέπει να τα ανακατέψετε για αρκετή ώρα! Αφού ψήσετε τα αμύγδαλα, ρίξτε τα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε τα. Θα δείτε ότι περνούν από στάδια: θα είναι πραγματικά εύθρυπτα στην αρχή και μετά θα γίνουν ρευστά. Τέλος, θα γίνουν κρεμώδη: η τέλεια βουτυρώδης υφή. Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από την ηλικία των ξηρών καρπών: έτσι θα είναι διαφορετικός κάθε φορά.
  • Προσθέτουμε λάδι όσο χρειάζεται. Και πάλι, αυτό εξαρτάται από τα αμύγδαλα που χρησιμοποιείτε. Μερικές φορές η υφή θα είναι πολύ ξηρή. Σε αυτή την περίπτωση προσθέστε λίγο λάδι, έτσι ώστε να αποκτήσετε μια πιο κρεμώδη υφή.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η αλλεργία στα αμύγδαλα εκπέμπει SOS

2 εξωτικές συνταγές με αμύγδαλα που σας ταξιδεύουν

Φτιάξτε γάλα αμυγδάλου στο σπίτι & απολαύστε πλούσια γεύση

Τα αμύγδαλα βελτιώνουν τις αθλητικές επιδόσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.

Κοτόπουλο με baby πατάτες και ψητές ντομάτες

Συνταγή κοτόπουλο: Για κλασικούς τύπους που δεν πειραματίζονται πολύ με τη μαγειρική, μέχρι πιο έθνικ συνταγές για κοτόπουλο ταζίν ή με κάρι,  οι συνταγές  με κοτόπουλο είναι εύκολες και γευστικές.  Είτε προτιμάτε μπούτι, είτε στήθος, ακόμα κι αν θέλετε το κοτόπουλο ολόκληρο στο ταψί υπάρχουν αρκετές επιλογές.