Πολιτική Υγείας

Παιδιά Ουκρανία: Ένας σκύλος θεραπείας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του τραύματος και του πόνου

Παιδιά Ουκρανία: Ένας σκύλος θεραπείας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του τραύματος και του πόνου

Εάν χρειάζονται ψυχολογική βοήθεια, εργαζόμαστε και ατομικά", είπε ο Serdyuk στο Reuters. Ένας πρόσφυγας, ο Daniil Savchenko, 20, αγκάλιασε τον σκύλο του, τον Milo, ένα κουτάβι, καθώς αφηγήθηκε το ταξίδι που έκανε από το ρωσοκρατούμενο Μπερντιάνσκ με τη μητέρα του.

Παιδιά Ουκρανία: Μέσα στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, τα ευάλωτα παιδιά βρίσκουν παρηγοριά από τους σκύλους θεραπείας. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πρέπει να «απελευθερώσουν το οπλοστάσιο της δημοκρατίας» για να βοηθήσουν την Ουκρανία να νικήσει:  Ο εκπρόσωπος Michael Waltz, R-Fla., συζήτησε με το «America’s Newsroom» τα στρατιωτικά πλεονεκτήματα και τη στρατηγική του ρωσικού στρατού καθώς εισέρχεται σε μια «νέα φάση», λέγοντας ότι ο πόλεμος είναι ένας «αγώνας ενάντια στον χρόνο». Η ζωή σε πολλά μέρη της Ουκρανίας αυτή τη στιγμή είναι πολύ, πολύ δύσκολη. Και για ορισμένα από τα τραυματισμένα παιδιά στην Ουκρανία που έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους λόγω του πολέμου που ξεκίνησε στη χώρα τους στις 24 Φεβρουαρίου 2022, ένας σκύλος θεραπείας μπορεί να είναι απλώς η απάντηση.

Σε ένα κέντρο θεραπείας μιας πόλης, ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος παρέχει την απαραίτητη άνεση και ψυχαγωγία στα τραυματισμένα παιδιά της Ουκρανίας αυτή τη στιγμή.

«Η ψυχή του παιδιού είναι πολύ ευάλωτη στον πόλεμο που διεξάγεται τώρα», είπε η Όλγα Πιβτοράτσκα, 22 ετών, εθελόντρια. Στο θεραπευτικό κέντρο “Dr. Doc” στη Zaporizhzhia, μια πόλη της νότιας Ουκρανίας, τα παιδιά καλούνται να χαϊδέψουν τον Evsei, ένα φιλικό σπάνιελ — και να του κουνήσουν το πόδι και να παίξουν παιχνίδια μαζί του. Καθώς τα παιδιά αλληλεπιδρούν με έναν σκύλο θεραπείας στη Zaporizhzhia, οι εθελοντές τραγουδούν και χορεύουν για να τους διασκεδάσουν όλους.

«Είναι σημαντικό για αυτά γιατί η ψυχή του παιδιού είναι πολύ ευάλωτη στον πόλεμο που διεξάγεται τώρα», είπε η Όλγα Πιβτοράτσκα, 22 ετών, εθελόντρια, σύμφωνα με το Reuters.

«Μερικά παιδιά είναι πολύ φοβισμένα – τα βγάζουμε από αυτή την κατάσταση», είπε.

Σημείωσε, επίσης, “Τους βοηθάμε να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα της Zaporizhzhia, η οποία είναι ήσυχη. Δεν υπάρχουν εκρήξεις εδώ”.

Οι σκύλοι θεραπείας έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό από πολλούς οργανισμούς και ομάδες για να βοηθήσουν μια ποικιλία ατόμων, συμπεριλαμβανομένων βετεράνων και παιδιών με αναπηρίες.

Το Fox News ανέφερε πρόσφατα για μια μη κερδοσκοπική ομάδα, το 4 Paws for Ability, που κάνει ακριβώς αυτό.

Η αποστολή της ομάδας είναι να εμπλουτίσει «τις ζωές των ατόμων με αναπηρία τοποθετώντας σκύλους υπηρεσίας που θα αλλάξουν τη ζωή σε όλο τον κόσμο», όπως εξηγεί στην ιστοσελίδα της. Ένας σκύλος υπηρεσίας κάθε φορά, η ομάδα «οραματίζεται επίσης έναν κόσμο όπου τα άτομα με αναπηρία μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους». «Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίξουν, να τραγουδήσουν, να ζωγραφίσουν, να παίξουν με τον σκύλο μας».

Η Kelly Camm, διευθύντρια ανάπτυξης, είπε πρόσφατα στον συνοικοδεσπότη του «Fox & Friends», Ainsley Earhardt, «Υπάρχουμε από το 1998 και εξυπηρετούμε παιδιά και βετεράνους».

Έχουν τοποθετήσει πάνω από 1.500 σκύλους συνολικά μέχρι στιγμής, είπε. Ωστόσο, η τρομερή κατάσταση στην Ουκρανία, την 56η ημέρα του πολέμου – που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022 – έχει τις δικές της μοναδικές σκέψεις. «Σταθεροποιήστε τα παιδιά» Πολλοί πρόσφυγες στα δυτικά τμήματα της Ουκρανίας έχουν έρθει από πιο ανατολικές περιοχές της χώρας, όπου διεξάγεται το μεγαλύτερο μέρος των μαχών μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων.

Η Alyona Serdyuk, επικεφαλής του θεραπευτικού κέντρου και παιδοψυχολόγος, είπε ότι οι εθελοντές φρόντιζαν τα παιδιά ενώ οι γονείς τους εγγράφηκαν πριν μετακομίσουν σε πιο μόνιμα νέα σπίτια. “Το κύριο καθήκον μας είναι να σταθεροποιήσουμε τα παιδιά και να τα βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν μια πραγματικά αγχωτική κατάσταση.

Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίξουν, να τραγουδήσουν, να ζωγραφίσουν, να παίξουν με τον σκύλο μας.

Εάν χρειάζονται ψυχολογική βοήθεια, εργαζόμαστε και ατομικά”, είπε ο Serdyuk στο Reuters. Ένας πρόσφυγας, ο Daniil Savchenko, 20, αγκάλιασε τον σκύλο του, τον Milo, ένα κουτάβι, καθώς αφηγήθηκε το ταξίδι που έκανε από το ρωσοκρατούμενο Μπερντιάνσκ με τη μητέρα του.

«Ο Μίλο είναι σίγουρα φοβισμένος γιατί ακόμη και μια μικρή μετακίνηση στον κτηνίατρο, που διαρκεί περίπου 10 λεπτά στην πόλη μας, είναι πολύ μεγάλο άγχος για αυτόν», είπε.

«Στην πραγματικότητα θα πήγαινα στον στρατό αν δεν ήταν η μαμά μου γιατί δεν θέλω να ζήσει χωρίς εμένα», είπε. Εν τω μεταξύ, η μητέρα του – ήδη δακρυσμένη – φίλησε και χάιδεψε τον Milo.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα κατοικίδια σας προστατεύουν από γνωστική έκπτωση

Για αυτούς τους λόγους σε αγαπάει το κατοικίδιό σου

Δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος νόσησης του ανθρώπου με Covid από μολυσμένο ζώο

Φιλικά φυτά εσωτερικού χώρου για σένα και το κατοικίδιό σου!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Η επιτροπή CDC συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η ΝΥ εργάζεται να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη κατά της ευλογιάς των πίθηκων

Ευλογιά των πίθηκων: Την Πέμπτη, η πόλη της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης. Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της πόλης, Δρ. Ashwin Vasan, στόχος είναι η επέκταση της δυνατότητας εμβολιασμού σε όλη την πόλη." 

Τζο Μπάιντεν: Mια θλιβερή μέρα για τη χώρα η απόφαση για τις αμβλώσεις

Τζο Μπάιντεν: «Τώρα με την ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v. Wade, ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι, η υγεία και η ζωή των γυναικών σε αυτό το έθνος βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Διευκρινίσεις και απαντήσεις με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσαν αξιωματούχοι υγείας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαναμολύνσεις, πρόκειται για κάτι δεδομένο, τόνισε και συμπλήρωσε πως επειδή ο ιός θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι επαναμολύνσεις είναι κομμάτι της κανονικότητας που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.

Πώς θα συνάπτουν συμβάσεις οι ιδιώτες ιατροί με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Προσωπικός ιατρός: Καθορίζεται η διαδικασία σύναψης συμβάσεων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας με τους ιδιώτες ιατρούς που θα συμβληθούν με τον Οργανισμό ως προσωπικοί ιατροί και κάθε σχετικό θέμα της συμβατικής συνεργασίας τους.

Ευλογιά πιθήκων: Το υπ. Υγείας Ν. Υόρκης εγκαινιάζει κλινική εμβολιασμού

Ευλογιά πιθήκων: Το Υπουργείο Υγείας της Ν. Υόρκης προσφέρει εμβολιασμό σε δικαιούχους Νεοϋορκέζους που μπορεί να έχουν εκτεθεί στην ευλογιά των πιθήκων, ξεκινώντας από σήμερα (23/6) στην κλινική σεξουαλικής υγείας Chelsea. 

Μεγάλη αναμονή καθώς οι ΗΠΑ εμβολιάζουν τους νεότερους κατά της Covid

Την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα ειδικών που συγκλήθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων εξέτασε δεδομένα από κλινικές δοκιμές που αφορούσαν χιλιάδες παιδιά που διεξήχθησαν από τη Pfizer και τη Moderna και έκρινε ότι και τα δύο εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.