Χωρίς κατηγορία

Εθισμός σε βιντεοπαιχνίδια: Πιο σοβαρός από ότι φαίνεται

Εθισμός σε βιντεοπαιχνίδια: Πιο σοβαρός από ότι φαίνεται

Ο εθισμός στα βίντεο παιχνίδια είναι πιο σοβαρός από ό, τι φαίνεται. Προκαλεί σύνδρομο στέρησης και έχει την ίδια ψυχοπαθολογική βάση με άλλους εθισμούς.

Η αυξανόμενη τεχνολογική ανάπτυξη και η επιρροή του διαδικτύου κάνει όλο και περισσότερους νέους να έχουν πρόσβαση σε παιχνίδια, σε όλες τις συσκευές. Στην πραγματικότητα, ο τελευταίος τύπος παιχνιδιών είναι αυτά που αφορούν περισσότερο τους επαγγελματίες, λόγω της μεγάλης δύναμης και της ευκολίας που έχουν να προκαλέσουν εθισμό. Όμως, πού είναι το όριο που ορίζει μια συμπεριφορά ως εθιστικό; Είναι όλοι όσοι παίζουν τυχερά παιχνίδια εθισμένοι σε βιντεοπαιχνίδια;

To άτομο με εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια είναι εκείνο που χάνει μέρος της ζωής του παίζοντας. Για να μπορέσουμε να διακρίνουμε πότε πρόκειται για εθισμό- για την πρόληψη και την αντιμετώπιση- είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μια σειρά ενδεικτικών συμπεριφορών. Υπό αυτήν την έννοια, τα συμπτώματα που σχετίζονται με αυτόν τον εθισμό είναι τα εξής. Αρχικά, ο πυρήνας της καθημερινότητας γίνονται αυτά. Ένας εθισμένος σε βιντεοπαιχνίδια χαρακτηρίζεται από την παρουσία ευφορίας και ενθουσιασμού κατά τη διάρκεια της πίστας. Ο παίκτης θα ξοδεύει όλο και περισσότερο χρόνο μπροστά στο βιντεοπαιχνίδι, δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο. Ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια επηρεάζει τις διαπροσωπικές σχέσεις και οδηγεί σε συγκρούσεις.

Η ευαισθητοποίηση και η έλλειψη έρευνας σχετικά με αυτό το ζήτημα, καθιστούν τις θεραπείες για τον εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια λιγοστές. Ένας ιδιαίτερα ευάλωτος πληθυσμός είναι παιδιά και έφηβοι. Επομένως, ορισμένα μέτρα απευθύνονται άμεσα σε γονείς και εκπαιδευτικούς οι οποίοι, υποψιαζόμενοι ότι ένας ανήλικος μπορεί να είναι εθισμένος σε βιντεοπαιχνίδια, μπορούν να λάβουν τα ακόλουθα μέτρα: Ελέγξτε το περιεχόμενο των πιο χρησιμοποιημένων παιχνιδιών και, όπου απαιτείται, αντικαταστήστε βίαια παιχνίδια με πιο εκπαιδευτικά. Συμφωνήστε μαζί του τις ώρες και τις συνθήκες του παιχνιδιού. Επικοινωνήστε με το παιδί και δείτε που μπορεί να οφείλεται ο εθισμός (δυσαρέσκεια για κάτι, απομόνωση).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νυμφομανία, όταν το σεξ σταματά να είναι ευχαρίστηση και γίνεται πρόβλημα

Γιατί φαίνεται οι θρησκευτικοί άνθρωποι να έχουν εθισμό στις ταινίες πορνό;

Αλκοολισμός και συνέπειες

Σεξουαλικός εθισμός. Πώς να τον αναγνωρίσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η γερμανική Πολεμική Αεροπορία ξεκινά σήμερα να μεταφέρει ασθενείς Covid στην εντατική

Γερμανία κορωνοϊός: Επικαλούμενος την απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν είπε ότι οι επαφές μεταξύ των ανθρώπων πρέπει να μειωθούν δραστικά για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Η κατάσταση είναι δραματικά σοβαρή, πιο σοβαρή από ό,τι ήταν σε οποιοδήποτε σημείο της πανδημίας.

Χαμηλότερη ποιότητα υγείας οστών για τους χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου

Ηλεκτρονικό τσιγάρο υγεία οστών: Σε μια νέα μελέτη σε πάνω από 5.500 ενήλικες χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων από όλες τις ηλικιακές ομάδες, η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου συσχετίστηκε με υψηλότερο επιπολασμό καταγμάτων ευθραυστότητας.

Ο Προσυμπτωματικός Έλεγχος μειώνει τους θάνατους από Καρκίνο του Πνεύμονα κατά 25%, σύμφωνα με μελέτη

Καρκίνος του Πνεύμονα: Η βιωσιμότητα για τον καρκίνο του πνεύμονα φθάνει στους 9 στους 10 αν διαγνωστούν εγκαίρως, ενώ αντιθέτως αν η διάγνωση καθυστερήσει (στάδιο ΙV) η επιβίωση είναι 1 στους 10, σύμφωνα με την κα. Έλενα Λινάρδου, Παθολόγο Ογκολόγο,  Mέλος Δ.Σ. FairLife LCC και Δ/ντρια Δ΄ Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Metropolitan, Πρόεδρο Επιστημονικής Επιτροπής EΣΟΟ.

Η Γη της Ελιάς 10/11: Τι θα παρακολουθήσουμε στο επεισόδιο της Τετάρτης

Η Γη της Ελιάς 10/11: Το κουτσομπολιό ότι η Ιουλία έδωσε άλλοθι στον Στάθη, αρχίζει να διαρρέει στην Αρεόπολη και η Ιουλία δεν ξέρει αν πρέπει να τα παραδεχτεί επισήμως ή να τα θεωρήσει ανυπόστατα.

Σε fast food των ΗΠΑ εντοπίστηκαν ανησυχητικές ποσότητες φθαλικών ενώσεων

Fast food φθαλικές ενώσεις: Μετά από ανάλυση των συστατικών σε τρόφιμα μεγάλων αλυσίδων fast food στις ΗΠΑ, εντοπίστηκαν φθαλικές ενώσεις που χρησιμοποιούνται για να μαλακώσει το πλαστικό.

Οι στρατηγικές καλοκαιρινής κατασκήνωσης των CDC που στοχεύουν στην πρόληψη της εξάπλωσης της COVID οδήγησαν σε «σχεδόν μηδενικές» μεταδόσεις.

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν ότι οι πολυεπίπεδες στρατηγικές πρόληψης (για παράδειγμα, οι συχνές δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου, η κάλυψη, η φυσική απόσταση και η τροποποίηση δραστηριότητας) συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εισαγωγής και εξάπλωσης της COVID-19 σε χώρους θερινής κατασκήνωσης νέων.

Πόσο σεξ είναι αρκετό σε μία σχέση;

Αρκετό σεξ: Κάθε σχέση είναι μοναδική και κάθε άνθρωπος ικανοποιείται διαφορετικά. Τι θα πρέπει να μας ενδιαφέρει ως προς την συχνότητα της σεξουαλικής επαφής;