Χωρίς κατηγορία

Εθισμός σε βιντεοπαιχνίδια: Πιο σοβαρός από ότι φαίνεται

Εθισμός σε βιντεοπαιχνίδια: Πιο σοβαρός από ότι φαίνεται

Ο εθισμός στα βίντεο παιχνίδια είναι πιο σοβαρός από ό, τι φαίνεται. Προκαλεί σύνδρομο στέρησης και έχει την ίδια ψυχοπαθολογική βάση με άλλους εθισμούς.

Η αυξανόμενη τεχνολογική ανάπτυξη και η επιρροή του διαδικτύου κάνει όλο και περισσότερους νέους να έχουν πρόσβαση σε παιχνίδια, σε όλες τις συσκευές. Στην πραγματικότητα, ο τελευταίος τύπος παιχνιδιών είναι αυτά που αφορούν περισσότερο τους επαγγελματίες, λόγω της μεγάλης δύναμης και της ευκολίας που έχουν να προκαλέσουν εθισμό. Όμως, πού είναι το όριο που ορίζει μια συμπεριφορά ως εθιστικό; Είναι όλοι όσοι παίζουν τυχερά παιχνίδια εθισμένοι σε βιντεοπαιχνίδια;

To άτομο με εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια είναι εκείνο που χάνει μέρος της ζωής του παίζοντας. Για να μπορέσουμε να διακρίνουμε πότε πρόκειται για εθισμό- για την πρόληψη και την αντιμετώπιση- είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μια σειρά ενδεικτικών συμπεριφορών. Υπό αυτήν την έννοια, τα συμπτώματα που σχετίζονται με αυτόν τον εθισμό είναι τα εξής. Αρχικά, ο πυρήνας της καθημερινότητας γίνονται αυτά. Ένας εθισμένος σε βιντεοπαιχνίδια χαρακτηρίζεται από την παρουσία ευφορίας και ενθουσιασμού κατά τη διάρκεια της πίστας. Ο παίκτης θα ξοδεύει όλο και περισσότερο χρόνο μπροστά στο βιντεοπαιχνίδι, δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο. Ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια επηρεάζει τις διαπροσωπικές σχέσεις και οδηγεί σε συγκρούσεις.

Η ευαισθητοποίηση και η έλλειψη έρευνας σχετικά με αυτό το ζήτημα, καθιστούν τις θεραπείες για τον εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια λιγοστές. Ένας ιδιαίτερα ευάλωτος πληθυσμός είναι παιδιά και έφηβοι. Επομένως, ορισμένα μέτρα απευθύνονται άμεσα σε γονείς και εκπαιδευτικούς οι οποίοι, υποψιαζόμενοι ότι ένας ανήλικος μπορεί να είναι εθισμένος σε βιντεοπαιχνίδια, μπορούν να λάβουν τα ακόλουθα μέτρα: Ελέγξτε το περιεχόμενο των πιο χρησιμοποιημένων παιχνιδιών και, όπου απαιτείται, αντικαταστήστε βίαια παιχνίδια με πιο εκπαιδευτικά. Συμφωνήστε μαζί του τις ώρες και τις συνθήκες του παιχνιδιού. Επικοινωνήστε με το παιδί και δείτε που μπορεί να οφείλεται ο εθισμός (δυσαρέσκεια για κάτι, απομόνωση).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Νυμφομανία, όταν το σεξ σταματά να είναι ευχαρίστηση και γίνεται πρόβλημα

Γιατί φαίνεται οι θρησκευτικοί άνθρωποι να έχουν εθισμό στις ταινίες πορνό;

Αλκοολισμός και συνέπειες

Σεξουαλικός εθισμός. Πώς να τον αναγνωρίσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εξετάζεται ο τρόπος επαναλειτουργίας των σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας

Δεν το έχουμε ξεχάσει το άνοιγμα των φροντιστηρίων. Απλώς οι ειδικοί θεωρούν ότι επειδή εκεί δεν είναι μια συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, δεν μπορούμε για λόγους συγχρωτισμού και μετάδοσης ασθένειας, να επιτρέψουμε το άνοιγμα. Δεν είναι αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου. Είναι απόφαση που επιβάλλεται, υποδεικνύεται και συμβαδίζει με τις οδηγίες των ειδικώ

Τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το σεξ με παιδιά - εφήβους

Ο Δημητρακόπουλος σημείωσε πως πρέπει να αποδειχθεί ότι υπάρχει αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, ενώ πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση - και αν δεν αποδειχθεί η σχέση εμπιστοσύνης -  δεν είναι αδίκημα.

Λάμψτε μέσα και έξω με έλαιο λεβάντας

Ομορφιά λάδι λεβάντας: Το έλαιο λεβάντας μπορεί να ωφελήσει το δέρμα με πολλούς τρόπους, αφού έχει την ικανότητα να περιορίζει την ακμή, να ενυδατώνει το δέρμα και να μειώνει τις ρυτίδες. Μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία και βελτίωση της υγείας των μαλλιών και την ανακούφιση προβλημάτων διάθεσης και πέψης.

Η mRNA τεχνολογία των εμβολίων κατά του κορωνοϊού μπορεί να αξιοποιηθεί στη θεραπεία του καρκίκου

Επιστημονικά νέα: Οι επιστήμονες διερευνούν πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιείται στα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού ως τρόπου καταπολέμησης του καρκίνου. Σύμφωνα με τους ειδικούς το αγγελιαφόρο RNA ή mRNA - η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού - μπορεί να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος για να αναγνωρίσει τα καρκινικά κύτταρα και να τους επιτεθεί. 

Ψυχικά και σωματικά οφέλη της θαλάσσιας κολύμβησης

Θάλασσα: Τα ιχνοστοιχεία και οι μικροοργανισμοί που βρίσκονται στο θαλασσινό νερό έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που μπορούν να δράσουν ως φυσικά αντιβιοτικά. Η υδροθεραπεία - συνήθως συνίσταται προκειμένου να βοηθήσει άτομα με χρόνιο πόνο στις αρθρώσεις και αρθρίτιδα - είναι επίσης γνωστό ότι μειώνει τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης.

Αναβάλλονται οι εμβολιασμοί στην Αττική λόγω σφοδρής κακοκαιρίας

Έκτακτη Ενημέρωση: Αναβάλλονται οι εμβολιασμοί στην Αττική. Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αναβάλλονται οι σημερινοί εμβολιασμοί σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής, ανακοίνωσε το υπ.Υγείας. Οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένο για σήμερα τον εμβολιασμό τους θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους.

Survivor Spoiler: Η Μαριαλένα Ρουμελιώτη πρόκειται να υποδεχτεί...τον πρώην της στο ριάλιτι

Survivor Spoiler 11/02: Τις επόμενες ημέρες στο Survivor θα μπει ένας νέος παίκτης, ο Σάκης Κατσούλης, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, είναι ο πρώην σύντροφος της Μαριαλένας Ρουμελιώτη, η οποία τώρα έχει σχέση με τον τραγουδιστή Γιώργο Λιβάνη.

Χαρακτηριστικά των ανθρώπων με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Συναισθηματικά Ευφυής: Τι συνήθειες έχουν. Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι είναι αισιόδοξοι, ξέρουν πώς να αποφασίζουν αποτελεσματικά και χρησιμοποιούν τα συναισθήματά τους προς όφελός τους και για την ευημερία των άλλων, είναι ικανοί να αναγνωρίζουν, να διαχειρίζονται και να κατανοούν τα συναισθήματά τους και εκείνα των άλλων.