Top News

Ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να υπολογίσει το νέο rebate με το ‘’πολυώνυμο Μπερσίμη’’; Της Νικολέτας Ντάμπου

Ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να υπολογίσει το νέο rebate με το ‘’πολυώνυμο Μπερσίμη’’; Της Νικολέτας Ντάμπου

Της Νικολέτας Ντάμπου

Μια απορία για τον ΕΟΠΥΥ στο νέο νόμο. Δεν κατάφερε να εισπράξει το clawback εδώ και 2 χρόνια γιατί συνεχώς κάνει λάθος στον υπολογισμό του (λόγω έλλειψης προσωπικού όπως λένε ανώτατα στελέχη του) αν και ο τύπος υπολογισμού είναι πάρα πολύ απλός όπως λένε άνθρωποι από την αγορά. Θα μπορέσει να υπολογίσει το νέο rebate το όποιο είναι πάρα πολύ δύσκολο πολυώνυμο και απαιτεί πάρα πολλά και αξιόπιστα δεδομένα από πολλούς οργανισμούς;

Μήπως θα είναι άλλη μια δικαιολογία για να μην εισπράττει ούτε και το rebate ο ΕΟΠΠΥ βυθίζοντας τον στα χρέη και την αναξιοπιστία ως προς τους υπολογισμούς;
Μήπως ; Και εάν αυτό συμβεί , ποιοι θα είναι οι ευνοημένοι;Τους χαμένους τους ξέρουμε. Είναι οι ασθενείς που θα υποστούν και άλλες περικοπές λόγω περιορισμένων οικονομικών πόρων του ΕΟΠΥΥ.

Φυσικά ο ΕΟΠΥΥ δεν απάντησε τόσο για τις δωρεές όσο και για τα οικονομικά του όπως του είχαμε ζητήσει (Διαβάστε εδώ )όταν ζητούσε από τις εταιρείες τις δωρεές . Θα επιμείνουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ διαχειρίζεται δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο και οφείλει να το κάνει με σεβασμό στον πολίτη όχι μόνο για λόγους διαφάνειας αλλά για και λόγους διασφάλισης της υγείας και της καλύτερης ποιότητας των ασθενών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το μαχαίρι του Σαλμάν Ρούσντι έρχεται 33 χρόνια μετά τον φετφά που εξέδωσε το Ιράν για τη ζωή του

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσε ο κινεζικός πύραυλος που ήταν εκτός ελέγχου στην ατμόσφαιρα και σε φθίνουσα τροχιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο της εγκατάστασης του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής του Τσερνομπίλ, εγείροντας ανησυχίες για ραδιενεργές επιπτώσεις στην Ευρώπη.

«Το θερμικό φορτίο της δεξαμενής αποθήκευσης αναλωμένου καυσίμου και ο όγκος του νερού ψύξης στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ επαρκούν για την αποτελεσματική απομάκρυνση της θερμότητας χωρίς την ανάγκη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος», ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας σε δήλωση.

"Έφυγα για να μην γίνει αιματοχυσία στην Καμπούλ" λέει ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι

“Υπάρχουν αναφορές ότι το αεροδρόμιο δέχεται πυρά ως εκ τούτου δίνουμε οδηγίες στους Αμερικανούς πολίτες να βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται”, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε η πρεσβεία.

Ανακαλύφθηκε το “αντίδοτο” στο χρόνιο πόνο

Μια τροποποιημένη μορφή τοξίνης αλλαντίασης παρέχει μακροχρόνια ανακούφιση πόνου στα ποντίκια χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες και, με το χρόνο, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα οπιοειδή φάρμακα ως ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου, σύμφωνα με έρευνα της UCL, του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ και του νοσοκομείου για τα αρρώστια παιδιά, το Τορόντο. Για τη μελέτη, […]