Tεχνολογία

Τσιπ Εμφύτευση Εγκέφαλος: Ελπίδα σε ανθρώπους με σοβαρές κακώσεις του νωτιαίου μυελού

Τσιπ Εμφύτευση Εγκέφαλος: Ελπίδα σε ανθρώπους με σοβαρές κακώσεις του νωτιαίου μυελού

Αφού συγκέντρωσε 205 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο, η Neuralink δήλωσε ότι θα διοχετεύσει τα κεφάλαια στην ανάπτυξη του τσιπ της, ώστε να επιτρέψει σε τετραπληγικούς να ελέγχουν ψηφιακές συσκευές με το μυαλό τους.

Τσιπ Εμφύτευση Εγκέφαλος: Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δήλωσε ότι η Neuralink, μία από τις εταιρίες του που ασχολείται με την τεχνολογία διεπαφής με τον εγκέφαλο, έχει θέσει ως στόχο να αρχίσει να εμφυτεύει τα μικροτσίπ της σε ανθρώπους το επόμενο έτος. Η Neuralink, που συνιδρύθηκε από τον Musk το 2016, αναπτύσσει ένα τσιπ που θα εμφυτεύεται στον εγκέφαλο των ανθρώπων για να καταγράφει και να διεγείρει ταυτόχρονα την εγκεφαλική δραστηριότητα. Σκοπός του είναι να έχει ιατρικές εφαρμογές, όπως η θεραπεία σοβαρών τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης και νευρολογικών διαταραχών.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση στη Σύνοδο Κορυφής του CEO Council της The Wall Street Journal τη Δευτέρα, ο Musk ρωτήθηκε τι σχεδιάζει να κάνει η Neuralink το 2022. Ο ίδιος δήλωσε: «Το Neuralink λειτουργεί καλά σε πιθήκους και στην πραγματικότητα κάνουμε απλώς πολλές δοκιμές και επιβεβαιώνουμε ότι είναι πολύ ασφαλές και αξιόπιστο και ότι η συσκευή Neuralink μπορεί να αφαιρεθεί με ασφάλεια».

Και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε να το εφαρμόσουμε στους πρώτους μας ανθρώπους – οι οποίοι θα είναι άνθρωποι με σοβαρές κακώσεις του νωτιαίου μυελού, όπως τετραπληγικοί – το επόμενο έτος, εν αναμονή της έγκρισης του FDA». Ο Musk δήλωσε ότι τα «πρότυπα της Neuralink για την εμφύτευση της συσκευής είναι σημαντικά υψηλότερα από αυτά που απαιτεί ο FDA». Αργότερα, επανέλαβε το χρονοδιάγραμμα του 2022 σε ένα tweet. «Η πρόοδος θα επιταχυνθεί όταν θα έχουμε συσκευές σε ανθρώπους (δύσκολο να κάνουμε γόνιμες συζητήσεις με πιθήκους) το επόμενο έτος», είπε.

Ο ίδιος έχει δημοσιεύσει κι άλλες φορές στο παρελθόν χρονοδιαγράμματα για την εμφύτευση των τσιπ της Neuralink σε ανθρώπους που θα γινόταν «για πρώτη φορά». Είπε τον Φεβρουάριο ότι η Neuralink θα μπορούσε να αρχίσει να εμφυτεύει την τεχνολογία σε ανθρώπους μέχρι το τέλος του 2021. Το 2019,  δήλωσε ότι η Neuralink ήλπιζε να ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους μέχρι το τέλος του 2020.

Τον περασμένο Ιούλιο, είχε μάλιστα ανακοινώσει ότι εργαζόταν πάνω σε ένα μικροτσίπ που θα επέτρεπε στους χρήστες να μεταδίδουν μουσική απευθείας στον εγκέφαλό τους – δεν είναι σαφές αν πρόκειται για την ίδια συσκευή. Ο Musk έχει ιστορικό υπερβολικών υποσχέσεων και υποεκπλήρωσης των χρονοδιαγραμμάτων των έργων του. Τον Απρίλιο, η Neuralink δημοσίευσε ένα βίντεο με έναν πίθηκο να παίζει ένα βιντεοπαιχνίδι χρησιμοποιώντας μια συσκευή Neuralink.

Αφού συγκέντρωσε 205 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο, η Neuralink δήλωσε ότι θα διοχετεύσει τα κεφάλαια στην ανάπτυξη του τσιπ της, ώστε να επιτρέψει σε τετραπληγικούς να ελέγχουν ψηφιακές συσκευές με το μυαλό τους. Η Neuralink δεν είναι η μόνη εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογία διεπαφής με τον εγκέφαλο. Τον Ιούλιο, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας 20 ατόμων με την ονομασία Synchron έλαβε έγκριση από την Αμερικάνικη υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για να ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Elon Musk σκέφτεται να ιδρύσει το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Επιστήμης του Τέξας

Χώρισε ο Elon Musk από την Καναδή Grimes έπειτα από 3 χρόνια σχέσης

Elon Musk: Προσδέθηκε ομαλά στο διεθνή διαστημικό σταθμό ο πύραυλος της SpaceX

Ελπιδοφόρα ανάπτυξη εμφυτεύσιμων διασυνδέσεων εγκεφάλου-μηχανής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η εξάρτηση μόνον από τους κωδικούς πρόσβασης αποδοκιμάζεται ως σημαντικό ελάττωμα ασφαλείας στο Διαδίκτυο

Η κατάργηση των κωδικών πρόσβασης χρεώθηκε ως πιο ασφαλής από τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων που περιλαμβάνει τη λήψη κωδικών πρόσβασης μίας χρήσης μέσω μηνύματος κειμένου ή μέσω email ως δευτερεύουσας επιβεβαίωσης κατά τη σύνδεση σε ιστότοπους ή υπηρεσίες.

H covid οδήγησε την Τηλευγεία σε Υψηλό εξοπλισμό: Τώρα τι;

Ενώ η άνοδος των επενδύσεων και της χρήσης στην τηλεϋγεία δεν αναμένεται να συνεχιστεί με τόσο τρομακτικούς ρυθμούς στο μέλλον, οι συμμετέχοντες στην επιτροπή επεσήμαναν ότι η καινοτομία θα προχωρήσει, αλλά ίσως με διαφορετικό ρυθμό.

Ιατρικά επιτεύγματα του 2021 και του 2022 που θα αφήσουν το στίγμα τους

Ιατρική τεχνολογία: Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη να αλλάξει και ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Χιλιάδες ρομπότ πακετάρουν προϊόντα σε αποθήκες online πωλήσεων προϊόντων σούπερ μάρκετ

Παράλληλα, είναι σημαντικό ότι έχει δοθεί σημασία στη λεπτομέρεια, καθώς τα ρομποτάκια δεν χρησιμοποιούν κάποιο βραχίονα για να εγκλωβίζει τα προϊόντα και τα τρόφιμα πολλά εκ των οποίων είναι εύθραυστα και μπορεί να καταστραφούν με τέτοιους μηχανισμούς.

Ακριβές τρισδιάστατο μοντέλο γυναικείας ανατομίας μπορεί να βελτιώσει την εκπαίδευση των μελλοντικών γιατρών και τα αποτελέσματα για τις γυναίκες ασθενείς

Ο ΜακΓουίλιαμς είπε στο Fox News ότι η χρήση τρισδιάστατων μοντέλων ανατομίας γεφυρώνει τη θεωρία με την πράξη και είπε ότι όσο πιο ρεαλιστής μπορείς να είσαι, τόσο το καλύτερο.

Η ζωή με διαβήτη αλλάζει χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας

Διαβήτης: Οι καινοτομίες για τη διαχείριση των επιπλοκών του διαβήτη και άλλες προηγμένες θεραπείες. Αυτή η έκθεση αναλύει τα τεχνολογικά και ανταγωνιστικά τοπία, προσδιορίζοντας και αναθεωρώντας περισσότερες από 100 εταιρείες και ερευνητικά ιδρύματα που κυμαίνονται από κορυφαίους κλάδους έως νεοφυείς επιχειρήσεις.

Πώς χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί την τηλεϋγεία;

Ψηφιακή Υγεία: Η τηλεϋγεία έχει γίνει ένα σημαντικό συστατικό του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της Αμερικής, όσον αφορά την ψυχική υγεία. Από τότε που ξεκίνησε ο Covid-19, τα διαδικτυακά ιατρικά ραντεβού έχουν αυξηθεί κατά πολύ.