Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Tεχνολογία

Νόμος Καλιφόρνια: Απαιτεί από τις εταιρείες τεχνολογίας να σκέφτονται τα παιδιά πάνω από το κέρδος

Νόμος Καλιφόρνια: Απαιτεί από τις εταιρείες τεχνολογίας να σκέφτονται τα παιδιά πάνω από το κέρδος

Η εμπορική ένωση NetChoice, τα μέλη της οποίας περιλαμβάνουν τις Google, Meta και TikTok, ζήτησε από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο, μαζί με δύο άλλους που επιδιώκουν να ρυθμίσουν τον τρόπο λειτουργίας των διαδικτυακών πλατφορμών.

Νόμος Καλιφόρνια: Οι νομοθέτες της Καλιφόρνια ενέκριναν την Τρίτη ένα νομοσχέδιο που απαιτεί από τις εταιρείες τεχνολογίας να βάζουν την ευημερία των παιδιών πάνω από τα κέρδη όταν σχεδιάζουν εφαρμογές ή άλλα διαδικτυακά προϊόντα. Το νομοσχέδιο κατευθύνεται στο γραφείο του Κυβερνήτη Gavin Newsom, του οποίου η υπογραφή χρειάζεται για να γίνει νόμος ο νόμος για τον κώδικα σχεδίασης κατάλληλων προγραμμάτων για την ηλικία στην πολιτεία που φιλοξενεί τιτάνες της Silicon Valley, όπως η Meta, η Google και η Apple.

Το γραφείο της συνέλευσης Buffy Wicks είπε ότι το νομοσχέδιο – AB 2273 – εγκρίθηκε ομόφωνα.

Εάν υπογραφούν στη νομοθεσία, οι εταιρείες που κατασκευάζουν εφαρμογές ή ιστοτόπους θα πρέπει να ενσωματώσουν προϊόντα προστασίας για παιδιά, ακόμη και αν αυτά προορίζονται για ενήλικες, σύμφωνα με το νομοσχέδιο.

«Οι επιχειρήσεις που αναπτύσσουν και παρέχουν διαδικτυακές υπηρεσίες, προϊόντα ή λειτουργίες στις οποίες είναι πιθανό να έχουν πρόσβαση τα παιδιά θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα καλύτερα συμφέροντα των παιδιών κατά τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παροχή αυτής της διαδικτυακής υπηρεσίας, προϊόντος ή δυνατότητας», έγραφε το νομοσχέδιο.

«Εάν προκύψει σύγκρουση μεταξύ των εμπορικών συμφερόντων και των συμφερόντων των παιδιών, οι εταιρείες θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην ιδιωτικότητα, την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών έναντι των εμπορικών συμφερόντων».

Ο νόμος θα εμπόδιζε τις εταιρείες τεχνολογίας από το να δημιουργούν προφίλ παιδιών και να πωλούν τα δεδομένα τους, εκτιμώντας τις ηλικίες τους ή σχεδιάζοντας χαρακτηριστικά που είναι επιζήμια για την ευημερία τους, είπε ο Wicks σε ένα tweet.

Το νομοσχέδιο βασίστηκε στο πρότυπο του Κώδικα Σχεδιασμού Κατάλληλο υ για Ηλικία Age Appropriate Design Code που ψηφίστηκε στη Βρετανία πέρυσι, σύμφωνα με το Ίδρυμα 5Rights, μια ομάδα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών στο διαδίκτυο.

«Με αυτό το νομοσχέδιο, η Καλιφόρνια όχι μόνο θέτει τα πρότυπα για τα παιδιά που ζουν στην αυλή του τεχνολογικού τομέα, αλλά ανοίγει επίσης τον δρόμο για τις υπόλοιπες Ηνωμένες Πολιτείες και για τον κόσμο», δήλωσε ο ιδρυτής της 5Rights, Beeban Kidron σε μια ανακοίνωση.

Η εμπορική ένωση NetChoice, τα μέλη της οποίας περιλαμβάνουν τις Google, Meta και TikTok, ζήτησε από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο, μαζί με δύο άλλους που επιδιώκουν να ρυθμίσουν τον τρόπο λειτουργίας των διαδικτυακών πλατφορμών.

Ένα από τα νομοσχέδια απαιτεί από τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αποκαλύπτουν δημόσια τις πολιτικές τους σχετικά με το διαδικτυακό μίσος, την παραπληροφόρηση, τον εξτρεμισμό και την παρενόχληση, καθώς και βασικές μετρήσεις και δεδομένα σχετικά με την επιβολή αυτών των πολιτικών.

«Η Καλιφόρνια υπήρξε ηγέτης στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, αλλά οι ενέργειες του νομοθέτη θα έδιναν στους καινοτόμους έναν ακόμη λόγο να εγκαταλείψουν το Golden State για να αποφύγουν την υπερβολικά επαχθή ρύθμιση που βλάπτει τις οικογένειες και παραβιάζει την Πρώτη Τροποποίηση», δήλωσε η σύμβουλος πολιτικής του NetChoice, Jennifer Huddleston.

Η NetChoice υποστήριξε ότι υπάρχουν καλύτερες πολιτικές που θα μπορούσε να εφαρμόσει το κράτος για να βοηθήσει τους γονείς να διατηρήσουν τα παιδιά ασφαλή στο διαδίκτυο και να υποστηρίξουν την ψυχική υγεία των εφήβων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανάπτυξη ιατρικής τεχνολογίας για την αντιμετώπιση καρδιαγγειακών παθολογιών

Πώς χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τους τυφλούς μαθητές να "οπτικοποιήσουν" γραφήματα

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Απαράδεκτη η απόφαση μείωσης των αποζημιώσεων των αναλώσιμων υψηλής τεχνολογίας για τους διαβητικούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η τηλεϊατρική πρωτοβάθμιας περίθαλψης συνδέεται με λιγότερα αντιβιοτικά για τα παιδιά

"Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι οι πάροχοι πρωτοβάθμιας περίθαλψης PCP μπορούν να παρέχουν φροντίδα υψηλής ποιότητας με αυτήν την τεχνολογία και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι πληρωτές δομούν προσεκτικά τα προγράμματα τηλεϋγείας και τις πληρωμές, έτσι ώστε η τηλεϋγεία ενσωματωμένη στην πρωτοβάθμια περίθαλψη να παραμένει βιώσιμη επιλογή για πρακτικές και οικογένειες."

ΣΕΙΒ: Άνω των 2,3 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών των εταιρειών με Ιατροτεχνολογικά  προϊόντα 

Κλαδική Μελέτη ΣΕΙΒ: Πολλαπλή και διαχρονική η προσφορά του κλάδου των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (Ι/Π) στην υγεία, την επιχειρηματικότητα  και την οικονομία.Οι εταιρείες του κλάδου απασχολούν πάνω από 11.000 εργαζόμενους. Στα 1,3 δισ. ευρώ οι απαιτήσεις των εταιρειών από τα νοσοκομεία.

Νέο μαθηματικό μοντέλο προβλέπει κατολισθήσεις μετά από πυρκαγιά

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Northwestern έχουν καταλήξει σε ένα μαθηματικό μοντέλο βασισμένο στη φυσική για να διερευνήσουν και να προβλέψουν περιοχές που είναι επιρρεπείς σε κατολισθήσεις σε περίπτωση πυρκαγιών.

Κρυφή κάμερα σε τουριστικό κατάλυμα στη Χαλκιδική καταγγέλθηκε από ζευγάρι νεαρής ηλικίας

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος, για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας.

Ο αντίκτυπος της μεταβαλλόμενης ευθύνης στην εμπειρία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε το ακριβές αποτέλεσμα μιας απόφασης πριν αυτή ληφθεί, ο Mackey εξήγησε ότι η ευθύνη για το περιεχόμενο μπορεί να βαρύνει τους συντονιστές συγκεκριμένων ομάδων σε ιστότοπους όπως το Reddit και το Mastodon.

Μπορούν τα εργαλεία εικονικής πραγματικότητας να βοηθήσουν στη διδασκαλία θεμάτων μαιευτικής και γυναικολογίας σε φοιτητές ιατρικής;

Οι γνώσεις αυξήθηκαν μετά και από τις δύο μαθησιακές εμπειρίες, αλλά διατηρήθηκαν μόνο στην ομάδα περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE κατά την παρακολούθηση μιας εβδομάδας. Τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες αντανακλούσαν υψηλό βαθμό ικανοποίησης από το εργαλείο περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE σε σύγκριση με το παραδοσιακό φροντιστήριο.

Close Icon