Tεχνολογία

ΗΠΑ Μελέτη: Ποιοι πρέπει να φορούν φορητές συσκευές παρακολούθησης της υγείας τους

ΗΠΑ Μελέτη: Ποιοι πρέπει να φορούν φορητές συσκευές παρακολούθησης της υγείας τους

Ο Lovedeep S. Dhingra, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Yale και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν δεδομένα από την Εθνική Έρευνα για τις Τάσεις των Πληροφοριών Υγείας (Health Information National Trends Survey) για το 2019 έως το 2020 για να εξετάσουν την αυτοαναφερόμενη χρήση φορητών συσκευών από ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο και όσους αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο

ΗΠΑ Μελέτη: Οι πάσχοντες από καρδιαγγειακή νόσο και όσοι αντιμετωπίζουν σχετικό κίνδυνο, είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιούν φορητές συσκευές που παρακολουθούν την υγεία και τη σωματική τους δραστηριότητα, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στις επιστημονικές συνεδρίες της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας, που πραγματοποιήθηκαν από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου στο Σικάγο. Ο Lovedeep S. Dhingra, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Yale και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν δεδομένα από την Εθνική Έρευνα για τις Τάσεις των Πληροφοριών Υγείας (Health Information National Trends Survey) για το 2019 έως το 2020 για να εξετάσουν την αυτοαναφερόμενη χρήση φορητών συσκευών από ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο και όσους αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο. Τα πρότυπα χρήσης τους αξιολογήθηκαν σε όλες τις δημογραφικές υποομάδες.

Συνολικά, 933 από τους 9.303 συμμετέχοντες είχαν καρδιαγγειακή νόσο και 5.185 αντιμετώπιζαν κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 18% των πασχόντων από καρδιαγγειακή νόσο και το 26% όσων κινδύνευαν από καρδιαγγειακή νόσο, αντίστοιχα, χρησιμοποιούσαν φορητές συσκευές, σε σύγκριση με το 29% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ. Τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, αντιστοιχούσαν στο 49% των πασχόντων και το 22% των ατόμων όσων κινδύνευαν, αντίστοιχα, αλλά μόνο το 12% και το 14% έφεραν συσκευή, σε σύγκριση με το 17% και 25% των ατόμων ηλικίας 50 έως 64 ετών και 33% των ατόμων ηλικίας 18 έως 49 ετών. Η χρήση φορητών συσκευών έχει τετραπλασιαστεί στα άτομα με υψηλότερο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα και υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι φορητές συσκευές καταγραφής της σωματικής δραστηριότητας φτάνουν στους ανθρώπους που τις χρειάζονται περισσότερο. Βελτιώνοντας την ισότιμη πρόσβαση και προωθώντας τα wearables ως συσκευές υγείας, θα βοηθήσουμε στη βελτίωση της υγείας και στη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία», δήλωσε ο Dhingra.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μελέτη διαπιστώνει ότι η έντονη άσκηση είναι καλύτερη για την υγεία της καρδιάς

Η τεχνολογία υγείας ως χρήσιμο εργαλείο για τους ηλικιωμένους

Τα άτομα με καρδιαγγειακή νόσο είναι ασφαλή με τη χρήση της ιατρικής τεχνολογίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέο μαθηματικό μοντέλο προβλέπει κατολισθήσεις μετά από πυρκαγιά

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Northwestern έχουν καταλήξει σε ένα μαθηματικό μοντέλο βασισμένο στη φυσική για να διερευνήσουν και να προβλέψουν περιοχές που είναι επιρρεπείς σε κατολισθήσεις σε περίπτωση πυρκαγιών.

Κρυφή κάμερα σε τουριστικό κατάλυμα στη Χαλκιδική καταγγέλθηκε από ζευγάρι νεαρής ηλικίας

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος, για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας.

Ο αντίκτυπος της μεταβαλλόμενης ευθύνης στην εμπειρία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε το ακριβές αποτέλεσμα μιας απόφασης πριν αυτή ληφθεί, ο Mackey εξήγησε ότι η ευθύνη για το περιεχόμενο μπορεί να βαρύνει τους συντονιστές συγκεκριμένων ομάδων σε ιστότοπους όπως το Reddit και το Mastodon.

Μπορούν τα εργαλεία εικονικής πραγματικότητας να βοηθήσουν στη διδασκαλία θεμάτων μαιευτικής και γυναικολογίας σε φοιτητές ιατρικής;

Οι γνώσεις αυξήθηκαν μετά και από τις δύο μαθησιακές εμπειρίες, αλλά διατηρήθηκαν μόνο στην ομάδα περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE κατά την παρακολούθηση μιας εβδομάδας. Τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες αντανακλούσαν υψηλό βαθμό ικανοποίησης από το εργαλείο περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE σε σύγκριση με το παραδοσιακό φροντιστήριο.

Μοντέλα προβλέπουν τον κίνδυνο τραυματισμών που σχετίζονται με πτώση ενοίκων γηροκομείων

"Αυτά τα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ερευνητές και κλινικούς ιατρούς για τον ακριβή προσδιορισμό του κινδύνου των ασθενών για τραυματισμούς που σχετίζονται με πτώση, χρησιμοποιώντας δεδομένα κλινικής αξιολόγησης που συλλέγονται συνήθως", έγραψαν οι συγγραφείς. "Στα γηροκομεία, τα μοντέλα αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη στόχευση προληπτικών στρατηγικών".

Αλγόριθμος σε πιθανές θεραπείες για την covid-19 και για μελλοντικές πανδημίες

Οι ερευνητές είναι μέλη μιας διεπιστημονικής ομάδας που αποτελείται από ανοσολόγους, βιολόγους, χημικούς, επιστήμονες δεδομένων, θεωρητικούς παιγνίων, γενετιστές, μαθηματικούς και γιατρούς, που επιδιώκει να αναπτύξει καινοτόμες στρατηγικές για την αντιμετώπιση της Covid-19.

H Microsoft ανακοίνωσε σημαντική ενημέρωση στα Windows 11

– ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών iPhone για συνδεσιμότητα, με την εισαγωγή του Phone Link για iOS. Με το Phone Link για iOS, οι χρήστες δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχήσουν μήπως χάσουν μια σημαντική κλήση ή ένα μήνυμα, ενώ συγκεντρώνονται στο Windows 11 PC τους.