Tεχνολογία

Google Wobble: Ώρα για διαφοροποίηση;

Google Wobble: Ώρα για διαφοροποίηση;

Ο Lucas σχολιάζει: "Ωστόσο, για τις επιχειρήσεις που βασίζονται σε λύσεις cloud από μεγάλους παρόχους όπως η Google, αυτό θα μπορούσε να είναι μια προειδοποίηση ότι ακόμη και τα μεγαλύτερα ονόματα μπορεί να επηρεαστούν από το χρόνο διακοπής λειτουργίας και υπογραμμίζει το γιατί η επιχείρησή σας δεν πρέπει να εξαρτάται πλήρως από ένα μόνο δημόσιο πάροχο cloud."

Google Wobble: Η Google υπέστη μια σύντομη διακοπή λειτουργίας τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου 2022. Αν και ανέκαμψε σχετικά γρήγορα σε αυτήν την περίπτωση, άφησε πολλούς αναλυτές να σκεφτούν τις πιθανές συνέπειες ενός τόσο σημαντικού ψηφιακού παίκτη που θα υποφέρει από διακοπές λειτουργίας. Ο αντίκτυπος ήταν ότι εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείται περισσότερο στον κόσμο – συνήθως το πιο ανθεκτικό προϊόν της ενόψει τεχνικών δυσκολιών – καθώς και σε υπηρεσίες όπως το Gmail και το YouTube.

Μερικοί άνθρωποι ανέφεραν επίσης ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την πρόσβαση σε ιστότοπους της Google, ενώ άλλοι είπαν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη σύνδεση σε άλλες υπηρεσίες της Google, όπως οι χάρτες Google και οι εικόνες Google.

Σύμφωνα με την εταιρεία πληροφοριών δικτύου ThousandEyes Inc., διακοπές της Google επηρέασαν τουλάχιστον 1.338 διακομιστές παγκοσμίως σε περισσότερες από 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας, της Νότιας Αφρικής, της Κένυας, του Ισραήλ, μερών της Νότιας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ιαπωνίας.

Ο Jon Lucas, συνδιευθυντής του Hyve Managed Hosting, συμμετέχει στο θέμα για το Digital Journal. Ο Λούκας εστιάζει στο γιατί η ταλάντευση της Google έχει κάνει πολλούς στον κόσμο της τεχνολογίας να αισθάνονται άβολα. Ο Lucas σημειώνει: «Ως ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους πληροφορικής στον κόσμο, αναπόφευκτα προκαλεί σοκ όταν οι υπηρεσίες της Google δεν είναι διαθέσιμες.

Οι χρήστες έχουν αρχίσει να περιμένουν υψηλή διαθεσιμότητα από επωνυμίες όπως η Google, αλλά μπορεί να συμβούν διακοπές και όταν το κάνουν, η εστίαση μετατοπίζεται στον χρόνο που χρειάζεται για να επιστρέψουν οι υπηρεσίες στο διαδίκτυο».

Και προσθέτει: «Σε αυτήν την περίπτωση, η Google ανταποκρίθηκε καλά και προκλήθηκε ελάχιστη αναστάτωση, η οποία αναμφίβολα άφησε τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις που βασίζονται στις υπηρεσίες τους όπως το Gmail, οι Χάρτες και το YouTube να ανακουφιστούν». Ωστόσο, η κατάσταση μπορεί ακόμα να δημιουργήσει ένα αίσθημα αβεβαιότητας στο στομάχι του μέσου παρόχου τεχνολογίας.

Ο Lucas σχολιάζει: “Ωστόσο, για τις επιχειρήσεις που βασίζονται σε λύσεις cloud από μεγάλους παρόχους όπως η Google, αυτό θα μπορούσε να είναι μια προειδοποίηση ότι ακόμη και τα μεγαλύτερα ονόματα μπορεί να επηρεαστούν από το χρόνο διακοπής λειτουργίας και υπογραμμίζει το γιατί η επιχείρησή σας δεν πρέπει να εξαρτάται πλήρως από ένα μόνο δημόσιο πάροχο cloud.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

26/7: Αφιερωμένο στo «steelpan» το σημερινό Google Doodle

Ενίσχυση της κρυπτογράφησης απόρρητων δεδομένων στην υγεία των γυναικών

Google Doodle: 112 χρόνια από τη γέννηση του Oskar Sala

Google: Διαγράφει τα δεδομένα ιστορικού τοποθεσίας των χρηστών για επισκέψεις σε ιατρικές εγκαταστάσεις

Google Health: Γιατί να εμπιστεύεστε τον γιατρό και όχι το διαδίκτυο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η τηλεϊατρική πρωτοβάθμιας περίθαλψης συνδέεται με λιγότερα αντιβιοτικά για τα παιδιά

"Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι οι πάροχοι πρωτοβάθμιας περίθαλψης PCP μπορούν να παρέχουν φροντίδα υψηλής ποιότητας με αυτήν την τεχνολογία και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι πληρωτές δομούν προσεκτικά τα προγράμματα τηλεϋγείας και τις πληρωμές, έτσι ώστε η τηλεϋγεία ενσωματωμένη στην πρωτοβάθμια περίθαλψη να παραμένει βιώσιμη επιλογή για πρακτικές και οικογένειες."

ΣΕΙΒ: Άνω των 2,3 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών των εταιρειών με Ιατροτεχνολογικά  προϊόντα 

Κλαδική Μελέτη ΣΕΙΒ: Πολλαπλή και διαχρονική η προσφορά του κλάδου των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (Ι/Π) στην υγεία, την επιχειρηματικότητα  και την οικονομία.Οι εταιρείες του κλάδου απασχολούν πάνω από 11.000 εργαζόμενους. Στα 1,3 δισ. ευρώ οι απαιτήσεις των εταιρειών από τα νοσοκομεία.

Νέο μαθηματικό μοντέλο προβλέπει κατολισθήσεις μετά από πυρκαγιά

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Northwestern έχουν καταλήξει σε ένα μαθηματικό μοντέλο βασισμένο στη φυσική για να διερευνήσουν και να προβλέψουν περιοχές που είναι επιρρεπείς σε κατολισθήσεις σε περίπτωση πυρκαγιών.

Κρυφή κάμερα σε τουριστικό κατάλυμα στη Χαλκιδική καταγγέλθηκε από ζευγάρι νεαρής ηλικίας

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος, για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας.

Ο αντίκτυπος της μεταβαλλόμενης ευθύνης στην εμπειρία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε το ακριβές αποτέλεσμα μιας απόφασης πριν αυτή ληφθεί, ο Mackey εξήγησε ότι η ευθύνη για το περιεχόμενο μπορεί να βαρύνει τους συντονιστές συγκεκριμένων ομάδων σε ιστότοπους όπως το Reddit και το Mastodon.

Μπορούν τα εργαλεία εικονικής πραγματικότητας να βοηθήσουν στη διδασκαλία θεμάτων μαιευτικής και γυναικολογίας σε φοιτητές ιατρικής;

Οι γνώσεις αυξήθηκαν μετά και από τις δύο μαθησιακές εμπειρίες, αλλά διατηρήθηκαν μόνο στην ομάδα περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE κατά την παρακολούθηση μιας εβδομάδας. Τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες αντανακλούσαν υψηλό βαθμό ικανοποίησης από το εργαλείο περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE σε σύγκριση με το παραδοσιακό φροντιστήριο.