Tεχνολογία

Γαλαξίας άστρα τηλεσκόπιο: Τα σμήνη άστρων και οι γειτονικοί γαλαξίες [vid]

Γαλαξίας άστρα τηλεσκόπιο: Τα σμήνη άστρων και οι γειτονικοί γαλαξίες [vid]

Ο γαλαξίας μας αν και μικρομεσαίου μεγέθους ήταν ιδιαίτερα επιθετικός και κατάφερε να απορροφήσει πολλούς γειτονικούς γαλαξίες ορισμένους μάλιστα μεγαλύτερου μεγέθους και θεωρητικά ισχυρότερους από αυτόν.

Γαλαξίας άστρα τηλεσκόπιο: Ερευνητές με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ έκαναν μια πολύ σημαντική ανακάλυψη χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο AAT που βρίσκεται στη Νέα Νότιο Ουαλία στην Αυστραλία. Οι ερευνητές πραγματοποίησαν παρατηρήσεις στην άλω του γαλαξία μας. Με τον όρο γαλαξιακή άλω οι επιστήμονες περιγράφουν μια δομή έξω από το κυρίως σώμα ενός γαλαξία στην οποία βρίσκονται συνήθως διαφόρων τύπων άστρα.

Στην περίπτωση του γαλαξία μας η άλως αποτελείται από σμήνη άστρων που βρίσκονταν σε γειτονικούς γαλαξίες οι οποίοι υπέκυψαν στις βαρυτικές επιθέσεις του γαλαξία μας και απορροφήθηκαν τελικά από αυτόν. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ο γαλαξίας μας αν και μικρομεσαίου μεγέθους ήταν ιδιαίτερα επιθετικός και κατάφερε να απορροφήσει πολλούς γειτονικούς γαλαξίες ορισμένους μάλιστα μεγαλύτερου μεγέθους και θεωρητικά ισχυρότερους από αυτόν. Κάποιες μελέτες κάνουν λόγο για 15-16 γαλαξίες που έπεσαν θύματα του δικού μας γαλαξία. Η ερευνητική ομάδα στην Αυστραλία διαπίστωσε ότι ο γαλαξίας μας ολοκληρώνει το έργο του και αφού… κατάπιε τους γαλαξίες τους καταπίνει τώρα και τα άστρα τους που είχαν καταφέρει να ξεφύγουν από αυτόν. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο γαλαξίας μας καταπίνει 12 αστρικά σμήνη και συστήματα.

Το φαινόμενο δημιουργεί «αστρικούς χειμάρρους» όπως τους χαρακτηρίζουν οι ερευνητές. Η είσοδος αυτών των αστρικών χειμάρρων στον γαλαξία μας αυξάνει τον όγκο του αλλά το σημαντικότερο είναι ότι επιτρέπει στους ερευνητές να κάνουν παρατηρήσεις για την μυστηριώδη σκοτεινή ύλη. Σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία η σκοτεινή ύλη είναι μια μυστηριώδης μορφή ύλης που αποτελεί το 27% της ύλης του Σύμπαντος και  παραμένει αόρατη επειδή δεν αντανακλά το φως που πέφτει πάνω της καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την παρατήρηση και μελέτη της. Η νέα έρευνα αναμένεται να προσφέρει νέα στοιχεία για την σκοτεινή ύλη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Απόψε η μεγαλύτερη μερική έκλειψη σελήνης εδώ και 580 χρόνια

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb εκτοξεύτηκε σήμερα από τη NASA

Επιστήμονες ανακάλυψαν γιγαντιαίο κομήτη από τις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος

Η NASA συνεχίζει να προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με τον υπολογιστή του Hubble

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η εξάρτηση μόνον από τους κωδικούς πρόσβασης αποδοκιμάζεται ως σημαντικό ελάττωμα ασφαλείας στο Διαδίκτυο

Η κατάργηση των κωδικών πρόσβασης χρεώθηκε ως πιο ασφαλής από τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων που περιλαμβάνει τη λήψη κωδικών πρόσβασης μίας χρήσης μέσω μηνύματος κειμένου ή μέσω email ως δευτερεύουσας επιβεβαίωσης κατά τη σύνδεση σε ιστότοπους ή υπηρεσίες.

H covid οδήγησε την Τηλευγεία σε Υψηλό εξοπλισμό: Τώρα τι;

Ενώ η άνοδος των επενδύσεων και της χρήσης στην τηλεϋγεία δεν αναμένεται να συνεχιστεί με τόσο τρομακτικούς ρυθμούς στο μέλλον, οι συμμετέχοντες στην επιτροπή επεσήμαναν ότι η καινοτομία θα προχωρήσει, αλλά ίσως με διαφορετικό ρυθμό.

Ιατρικά επιτεύγματα του 2021 και του 2022 που θα αφήσουν το στίγμα τους

Ιατρική τεχνολογία: Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη να αλλάξει και ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Χιλιάδες ρομπότ πακετάρουν προϊόντα σε αποθήκες online πωλήσεων προϊόντων σούπερ μάρκετ

Παράλληλα, είναι σημαντικό ότι έχει δοθεί σημασία στη λεπτομέρεια, καθώς τα ρομποτάκια δεν χρησιμοποιούν κάποιο βραχίονα για να εγκλωβίζει τα προϊόντα και τα τρόφιμα πολλά εκ των οποίων είναι εύθραυστα και μπορεί να καταστραφούν με τέτοιους μηχανισμούς.

Ακριβές τρισδιάστατο μοντέλο γυναικείας ανατομίας μπορεί να βελτιώσει την εκπαίδευση των μελλοντικών γιατρών και τα αποτελέσματα για τις γυναίκες ασθενείς

Ο ΜακΓουίλιαμς είπε στο Fox News ότι η χρήση τρισδιάστατων μοντέλων ανατομίας γεφυρώνει τη θεωρία με την πράξη και είπε ότι όσο πιο ρεαλιστής μπορείς να είσαι, τόσο το καλύτερο.

Η ζωή με διαβήτη αλλάζει χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας

Διαβήτης: Οι καινοτομίες για τη διαχείριση των επιπλοκών του διαβήτη και άλλες προηγμένες θεραπείες. Αυτή η έκθεση αναλύει τα τεχνολογικά και ανταγωνιστικά τοπία, προσδιορίζοντας και αναθεωρώντας περισσότερες από 100 εταιρείες και ερευνητικά ιδρύματα που κυμαίνονται από κορυφαίους κλάδους έως νεοφυείς επιχειρήσεις.

Πώς χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί την τηλεϋγεία;

Ψηφιακή Υγεία: Η τηλεϋγεία έχει γίνει ένα σημαντικό συστατικό του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της Αμερικής, όσον αφορά την ψυχική υγεία. Από τότε που ξεκίνησε ο Covid-19, τα διαδικτυακά ιατρικά ραντεβού έχουν αυξηθεί κατά πολύ.