Tεχνολογία

Ειδικός: Αποκαλύπτει πώς τα παιχνίδια προπόνησης μυαλού και εγκεφάλου έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία

Ειδικός: Αποκαλύπτει πώς τα παιχνίδια προπόνησης μυαλού και εγκεφάλου έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι ανησυχίας όταν ένας ασθενής έχει υποστεί εγκεφαλικό τραύμα. Τέτοιοι τραυματισμοί μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγή της ψυχικής κατάστασης, είτε δυσκολία συγκέντρωσης είτε αποπροσανατολισμό, καθώς και φόβους για εστιακά νευρολογικά προβλήματα.

Ειδικός: Τα οφέλη της διατήρησης της φυσικής κατάστασης και της υγείας είναι καθιερωμένες συμβουλές για την ενθάρρυνση ενός ατόμου να παραμείνει στην κορυφή της φυσικής του απόδοσης. Επιπλέον, ο εγκέφαλος έχει σημασία και οι ειδικοί αποκάλυψαν ότι το να παίζουμε ορισμένα παιχνίδια και να ολοκληρώνουμε προκλήσεις που δοκιμάζουν τις γνωστικές δεξιότητες μπορούν να τονώσουν την ψυχική μας ικανότητα, δίνοντάς μας άφθονους τρόπους βελτίωσης της υγείας του εγκεφάλου.

Η αξία τέτοιων παιχνιδιών εκτίθεται σε μια ερευνητική εργασία με τίτλο «Τα παιχνίδια εκπαίδευσης εγκεφάλου ενισχύουν τη γνωστική λειτουργία σε υγιή άτομα». Αυτή η εργασία βρίσκει στοιχεία για θετικό αντίκτυπο στις λειτουργίες προσοχής και μνήμης. Για παράδειγμα, σύμφωνα με το SolitaireBliss, το να παίζετε διασκεδαστικά παιχνίδια μυαλού και να εκτελείτε διεγερτικές εγκεφαλικές προκλήσεις μπορεί να έχει τεράστια οφέλη όταν προσπαθείτε να παραμείνετε διανοητικά σε καλή κατάσταση.

Έχουν παράσχει τη βάση για αυτό στην Digital Journal. Βελτίωση της μνήμης

Δεδομένου ότι οι γνωστικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της προσοχής, της μνήμης και της αναλυτικής ικανότητας, παρουσιάζουν λειτουργική μείωση με την ηλικία, ένα από τα πιο ευεργετικά αποτελέσματα των παιχνιδιών εκπαίδευσης εγκεφάλου είναι η ικανότητά τους να βελτιώνουν τη μνήμη και με τον νευροεκφυλισμό που συνήθως αγνοείται ως κάτι που πρέπει να ανησυχεί σε μεγάλη ηλικία, πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η επιδείνωση μπορεί να ξεκινήσει ήδη από τα 30 τους.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσετε την υγεία του εγκεφάλου και να διατηρήσετε μια έντονη μνήμη, και παράγοντες όπως η διατήρηση μιας ποικίλης διατροφής μαζί με καλή διατροφή, ένα υγιές πρότυπο ύπνου, τακτική άσκηση και αλληλεπίδραση με άτομα που μπορείτε να ελέγξετε τις γνωστικές σας δεξιότητες.

Αυτοί οι παράγοντες είναι όλοι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός υγιούς εγκεφάλου, αλλά η προσθήκη παιχνιδιών εκπαίδευσης εγκεφάλου στην ημέρα σας μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να αυξήσετε και να προσθέσετε στις καθημερινές ασκήσεις του εγκεφάλου σας.

Επιτάχυνση του χρόνου αντίδρασης Ένα άλλο πλεονέκτημα της λήψης μιας εφαρμογής εκπαίδευσης εγκεφάλου είναι η ικανότητά της να βοηθά στην αύξηση του χρόνου αντίδρασης που εξαρτάται από την ταχύτητα του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Οι υψηλοί χρόνοι αντίδρασης στη γνωστική λειτουργία μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμοι, ειδικά σε όσους διαπρέπουν σε αθλήματα που απαιτούν γρήγορο συντονισμό χεριού-ματιού και ιατρικούς ρόλους που απαιτούν γρήγορες και ακριβείς αντιδράσεις. Συνολικά, οι υψηλότερες γνωστικές λειτουργίες πηγάζουν από ένα υγιές νευρικό σύστημα που αποδεικνύει πόσο ζωτικής σημασίας είναι η οπτική επίγνωση και οι χρόνοι αντίδρασης, οι οποίοι μπορούν να ασκηθούν και να βελτιωθούν με εφαρμογές εκπαίδευσης εγκεφάλου. Βελτίωση του εύρους προσοχής

Η σύντομη διάρκεια προσοχής μπορεί να είναι μια πραγματική ενόχληση κατά την εκτέλεση καθημερινών εργασιών, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε κακή εστίαση στη δουλειά, καθώς και να προκαλέσει προβλήματα στην επικοινωνία, ομοίως, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε άγχος και στρες λόγω αδυναμίας ολοκλήρωσης σύνθετες εργασίες.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των παιχνιδιών εκπαίδευσης εγκεφάλου που γίνονται πιο δύσκολα καθώς ανεβαίνετε επίπεδο είναι ότι μπορούν να βελτιώσουν το εύρος της προσοχής σας, έχοντας τη δυνατότητα να κρατούν τον παίκτη αφοσιωμένο και αποκλειστικά εστιασμένο στο παιχνίδι.

Αυτό μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμο για όσους υποφέρουν εύκολα από απόσπαση της προσοχής και δυσκολεύονται να επικεντρωθούν σε ένα πράγμα τη φορά.

Βοηθά στη βοήθεια αυτών που έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι ανησυχίας όταν ένας ασθενής έχει υποστεί εγκεφαλικό τραύμα. Τέτοιοι τραυματισμοί μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγή της ψυχικής κατάστασης, είτε δυσκολία συγκέντρωσης είτε αποπροσανατολισμό, καθώς και φόβους για εστιακά νευρολογικά προβλήματα.

Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από παραμόρφωση ή απώλεια όρασης, αδυναμία στην οικοδόμηση μυών της πλάτης και αγωνίες με την ομιλία.

Πολλοί ασθενείς που έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι θα χρησιμοποιήσουν την εκπαίδευση του εγκεφάλου και τα παιχνίδια μνήμης για να αποκατασταθούν και να αναρρώσουν από τέτοια τραυματικά γεγονότα. Τεντώνοντας τους μυς του εγκεφάλου σας και ασκώντας τις γνωστικές σας δεξιότητες, επιταχύνετε ενεργά όλα τα στοιχεία του εγκεφάλου, τα οποία μπορούν να επιταχύνουν τη βελτίωση της δύναμης, του συντονισμού και της ισορροπίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο εγκέφαλος είναι ένα από τα πιο ισχυρά σεξουαλικά όργανα

Πως θα επιβραδύνετε τη γήρανση του εγκεφάλου σας

Μικρά μυστικά που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βελτιωμένο γλυκαιμικό έλεγχο με την αντλία ινσουλίνης Medtronic MiniMed™ 780G¹

Βελτιωμένο γλυκαιμικό έλεγχο και μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη θεραπεία δείχνουν τα αποτελέσματα της μελέτης της Medtronic, ADAPT που δημοσιεύθηκαν στο The Lancet Diabetes & Endocrinology, μεταξύ αυτών που χρησιμοποιούν το σύστημα αντλίας ινσουλίνης Medtronic MiniMed™ 780G¹, σε σύγκριση με τις ενέσεις ινσουλίνης.

Οι φοιτητές στα Βρετανικά Πανεπιστήμια προειδοποιούνται να προσέχουν τις κοινές διαδικτυακές απάτες

Βεβαιωθείτε ότι έχετε δει το ακίνητο αυτοπροσώπως πριν καταθέσετε οποιοδήποτε είδος προκαταβολής και επιδιώξτε να χρησιμοποιήσετε έναν αξιόπιστο φοιτητικό πράκτορα ενοικιάσεων για να αποφύγετε να πέσετε θύμα αυτού του είδους της απάτης.

Κιτ γρήγορης εξέτασης για τον προσδιορισμό της ανοσίας ενός ατόμου έναντι του SARS-CoV-2 και των παραλλαγών του

Χρησιμοποιώντας κλινικά δείγματα (συμπεριλαμβανομένων τόσο του ολικού αίματος όσο και του πλάσματος) και το Διεθνές Πρότυπο και Πίνακα Αναφοράς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα αντισώματα κατά του SARS-CoV-2, η ομάδα διαπίστωσε ότι μια εξέταση ολικού αίματος όπως η cpVNT θα μπορούσε να είναι εξίσου κατατοπιστική με μια εξέταση μόνο για το πλάσμα.

Επιστήμονες στην Κίνα έφτιαξαν μάσκα που μπορεί να ανιχνεύσει στον αέρα τον κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και τον ιό της γρίπης (H5N1 και Η1Ν1).

Πρόσθεσε ότι αν μελλοντικά εμφανιστεί κάποιος νέος αναπνευστικός ιός, ο αισθητήρας μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί ανάλογα, ώστε να ανιχνεύει και τον νέο μικροοργανισμό.

Πώς να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην τεχνητή νοημοσύνη

"Με άλλα λόγια, αν είστε μια μικρή εταιρεία και θέλετε να ασχοληθείτε με δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη, δεν χρειάζεται να έχετε μια τεράστια υποδομή πληροφορικής και το δικό σας κέντρο δεδομένων", εξηγεί ο Astorino.

Ήρθε η ώρα να αποσυνδεθείτε για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας

Για παράδειγμα, η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένο, διαταραγμένο και καθυστερημένο ύπνο, ο οποίος, με τη σειρά του, συνδέεται με κατάθλιψη, απώλεια μνήμης και κακές ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Νέα τεχνολογία για την απεικόνιση δεσμίδων αξονικών ινών στον αμφιβληστροειδή για την έγκαιρη διάγνωση οπτικών νευροπαθειών

Η ROTA υποστηρίζει μια εξαιρετικά ευαίσθητη και ειδική τεχνική για την προώθηση της διάγνωσης του γλαυκώματος και των οπτικών νευροπαθειών.

Η NASA χρηματοδότησε τεχνολογία που βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Το Τρίγωνο θα μπορούσε να αποδείξει την αποτελεσματικότητα ενός ένθετου υφάσματος σταθεροποίησης της θερμοκρασίας για ένα γάντι διαστημικής στολής ενσωματώνοντας υλικά αλλαγής φάσης σε μικροκάψουλες μέσα στο υλικό.