Tεχνολογία

Δημοσκόπηση Covid: Η πανδημία άνοιξε μια νέα εποχή στην τηλεϋγεία

Δημοσκόπηση Covid: Η πανδημία άνοιξε μια νέα εποχή στην τηλεϋγεία

Από εκείνους που χρησιμοποιούν τακτικά εφαρμογές τηλεϋγείας, το 37 τοις εκατό των σημερινών χρηστών τηλεϋγείας δήλωσαν ότι ανησυχούν για την ασφάλεια των δεδομένων υγείας και το 34 τοις εκατό ανησυχούν για τους κινδύνους του απορρήτου και της εμπιστευτικότητας.

Δημοσκόπηση Covid: Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει διαφορετικούς τομείς με διαφορετικούς τρόπους, εκ των οποίων η παροχή υγειονομικής περίθαλψης. Μια δημοσκόπηση διαπιστώνει ότι 1 στους 3 ανθρώπους άρχισε να χρησιμοποιεί εφαρμογές τηλεϋγείας όταν ξεκίνησε η COVID-19. Αυτό το εύρημα βασίζεται σε μια έρευνα που διεξήχθη στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.000 άτομα για τον εντοπισμό κοινών ανησυχιών και τάσεων τηλεϋγείας. Τηλεϋγεία είναι η διανομή υπηρεσιών και πληροφοριών που σχετίζονται με την υγεία μέσω ηλεκτρονικών τεχνολογιών πληροφοριών και τηλεπικοινωνιών. Όσον αφορά το πόσο καλά λαμβάνεται η τηλεϋγεία από τους ασθενείς, όσοι χρησιμοποίησαν εφαρμογές τηλεϋγείας βρήκαν ότι έχουν πολλά οφέλη.

Ωστόσο, η ίδια ομάδα εξέφρασε επίσης ορισμένες σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια και τις τεχνικές ανησυχίες.

Όσον αφορά ένα σχετικό τεχνολογικό κύμα, το 58 τοις εκατό των ανθρώπων που χρησιμοποιούν υπηρεσίες τηλεϋγείας δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν κρυπτονομίσματα για να πληρώσουν για υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, εάν είναι διαθέσιμη μια τέτοια εγκατάσταση. Τα δεδομένα έδειξαν ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της χρήσης εφαρμογών τηλεϋγείας και των αυξανόμενων ανησυχιών για την υγεία.

Εδώ, το 58 τοις εκατό των ανθρώπων δήλωσαν ότι προτιμούν να χρησιμοποιούν εφαρμογές τηλεϋγείας καθώς προκύπτουν ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης.

Η πανδημία του κορωνοϊού παρείχε τη βέλτιστη περίπτωση δοκιμής για αυτό, με πολλούς ανθρώπους να μεταβαίνουν στην τηλεϋγεία για πρώτη φορά.

Όταν τα δεδομένα συνδυάστηκαν με μη χρήστες τέτοιων εφαρμογών, οι ανησυχίες για τεχνικές δυσκολίες ήταν αρκετά υψηλές.

Από τους χρήστες, το 38 τοις εκατό είπε ότι είχε δυσκολίες και με τους μη χρήστες, το 33 τοις εκατό της δημοσκόπησης είπε ότι περίμεναν να αντιμετωπίσουν δυσκολίες με τις εφαρμογές τηλεϋγείας.

Από αυτούς που χρησιμοποίησαν εφαρμογές τηλεϋγείας και ήταν ικανοποιημένοι με τον τρόπο λειτουργίας τους, πολλοί δήλωσαν ότι θα συνέχιζαν με την τηλεϋγεία στο μέλλον.

Αυτό επιβεβαιώνεται από το 71 τοις εκατό των ανθρώπων που σχεδιάζουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν επιλογές τηλεϋγείας στο μέλλον.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες συνεχείς ανησυχίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την ψηφιακή ταυτότητα.

Από εκείνους που χρησιμοποιούν τακτικά εφαρμογές τηλεϋγείας, το 37 τοις εκατό των σημερινών χρηστών τηλεϋγείας δήλωσαν ότι ανησυχούν για την ασφάλεια των δεδομένων υγείας και το 34 τοις εκατό ανησυχούν για τους κινδύνους του απορρήτου και της εμπιστευτικότητας. Αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά για τους προγραμματιστές εφαρμογών και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, καθώς ο χώρος της τηλεϋγείας αυξάνεται σε δημοτικότητα με περισσότερες εφαρμογές που εμφανίζονται, ενώ η επίγνωση των ανησυχιών των ασθενών είναι σημαντική και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη ως βασικός παράγοντας σχεδιασμού.

Ίσως το κύριο ζήτημα θα είναι οι σοβαρές ανησυχίες για το απόρρητο που εμποδίζουν τους μη χρήστες να χρησιμοποιούν επιλογές τηλεϋγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία των ΗΠΑ για τον κορωνοϊό πρόκειται να λήξει στις 16 Απριλίου

Ζωτικός ο ρόλος της τεχνολογίας στην συμπεριφορική περίθαλψη

Η πορεία της Ταϊλάνδης προς ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα υγείας

5 τάσεις ιατρικής τεχνολογίας που βελτιώνουν την υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eρευνητές ανέπτυξαν αισθητήρα που βοηθάει τη μηχανή να εξακριβώσει την ταυτότητα των ατόμων μέσω της αναπνοής

Η ομάδα εξέτασε δείγματα αναπνοής από έξι άτομα και στη συνέχεια ένα μεγαλύτερο δείγμα 20 ατόμων. Τα ευρήματα αποκάλυψαν σταθερά ότι μπορούσαν να προσδιορίσουν το άτομο με μέση ακρίβεια λίγο κάτω από το 98% και στις δύο ομάδες δειγμάτων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνει αύξηση ρεκόρ στις διαδικτυακές "ρομαντικές" απάτες

Εκτός από την παροχή μιας εικόνας για τις γεωγραφικές περιοχές ανησυχίας, το SocialCatfish.com έχει παράσχει στο Digital Journal σημεία και συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε και δραστηριότητες που θα πρέπει να στέλνουν σήματα κινδύνου.

Μπορεί να γίνει αξιολόγηση στο Σύστημα Υγείας;

Start-up: Μία πρωτοποριακή πλατφόρμα λειτουργεί παρακολουθώντας όλα τα σχόλια των ασθενών που αφήνονται σε διαδικτυακές πλατφόρμες αναθεώρησης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας έναν επαναστατικό νέο τρόπο αξιολόγησης της εμπειρίας φροντίδας των ασθενών.

Τέλος οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις με την υπογραφή Ελλήνων ερευνητών

Αυτή η σκόνη έχει χαμηλό κόστος και μεγάλη διάρκεια ζωής (>5 έτη), έχει λάβει πιστοποίηση ISO και ενεργοποιείται ακόμη και με την επίδραση του φωτός εσωτερικών χώρων (λάμπες αλογόνου, LED, πυρακτώσεως κλπ). Το σημαντικότερο είναι ότι δεν χρειάζεται κάποιος ειδικός τεχνικός για την εφαρμογή της.

Κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ με τη βοήθεια 10 έξυπνων προϊόντων

Το LectroFan Classic (SoundofSleep.com) προσφέρει 20 μοναδικούς ψηφιακούς ήχους για την κάλυψη των θορύβων, συμπεριλαμβανομένων 10 διαφορετικών ήχων ηλεκτρικού ανεμιστήρα και 10 παραλλαγών καθαρού λευκού θορύβου (συμπεριλαμβανομένων των παραλλαγών του ροζ και του καφέ θορύβου).

Οι επισκέψεις τηλεϋγείας θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν ακριβότερες για πολλούς Αμερικανούς

Ανέφερε επίσης τις ανησυχίες σχετικά με την προσβασιμότητα στην υγειονομική περίθαλψη για ασθενείς της υπαίθρου που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε επισκέψεις τηλεϋγείας τα τελευταία δύο χρόνια.

Νέα τεχνολογία μειώνει την πιθανότητα βλάβης των νεύρων από λάθη του χειρουργού

Καθώς τα πλουρονικά έχουν ήδη έγκριση από τον FDA, θα υποβληθεί φάκελος ταχείας έγκρισης για τη νέα τεχνολογία, βάσει των κατευθυντήριων οδηγιών του Οργανισμού, οι οποίες επιτρέπουν κλινικές μελέτες φάσης Ι με ασφαλείς μικροδόσεις πιθανών υποψηφίων φαρμάκων, ταχύτερα από ό,τι συνήθως.