Τεχνολογία

Αμερικανική Ιατρική Ένωση: Ζωτικός ο ρόλος της τεχνολογίας στην συμπεριφορική περίθαλψη

Αμερικανική Ιατρική Ένωση: Ζωτικός ο ρόλος της τεχνολογίας στην συμπεριφορική περίθαλψη

Αμερικανική Ιατρική Ένωση: Όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στο να καταστήσουν προσβάσιμη και δίκαιη θεραπεία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες συμπεριφοράς και σωματικής υγείας των ανθρώπων.

Η Αμερικανική Ιατρική Ένωση, σε συνεργασία με τη Manatt Health, δημοσίευσε μια έκθεση αυτή την εβδομάδα που διερευνά τους τρόπους με τους οποίους η εικονική φροντίδα και άλλα ψηφιακά εργαλεία μπορούν να επιταχύνουν την υιοθέτηση της ολοκληρωμένης παροχής συμπεριφορικής και σωματικής υγειονομικής περίθαλψης (BHI). Στην έκθεση, οι οργανώσεις σημειώνουν ότι η ενσωμάτωση της συμπεριφορικής υγείας είναι απαραίτητη για την επίλυση της τρομερής ανάγκης της χώρας για πρόσβαση σε υπηρεσίες. “Η ζήτηση για υπηρεσίες συμπεριφορικής υγείας είναι σημαντική και αυξάνεται, αλλά το ίδιο και η δυνατότητα της ψηφιακής τεχνολογίας να υποστηρίξει την ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών φυσικής και συμπεριφορικής υγείας”, δήλωσε ο Πρόεδρος του AMA, Δρ. Gerald Harmon.

Λεπτομέρειες για την έκθεση

Οι οργανισμοί συγκάλεσαν μια διαφορετική ομάδα εργασίας για την ανάπτυξη της έκθεσης, η οποία πρότεινε ένα σύνολο λύσεων που μπορούν να επιδιώξουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να εφαρμόσουν ένα βιώσιμο μοντέλο ενσωμάτωσης συμπεριφορικής υγείας. “Αν και δεν αποτελεί πανάκεια, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε μοντέλα φροντίδας BHI (δηλαδή, με ψηφιακή δυνατότητα BHI), όπως η τηλευγεία και άλλα ψηφιακά εργαλεία, θα μπορούσε να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα και να επιταχύνει την υιοθέτηση του BHI”, αναφέρεται στην έκθεση. Από τα εργαλεία ψηφιακής πρόσληψης και ελέγχου, έως την τεχνολογία παραπομπής, μέχρι το λογισμικό απομακρυσμένης παρακολούθησης ασθενών, η έκθεση σημείωσε αρκετές λύσεις που μπορούν να υποστηρίξουν και να προσθέσουν αξία στο BHI κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του ασθενούς.

Περιλάμβανε συγκεκριμένα βήματα που έπρεπε να λάβουν οι ομάδες ενδιαφερομένων:

  • Ιατρικές πρακτικές και τα συστήματα υγείας μπορούν να ενσωματώσουν τεκμηριωμένες λύσεις ψηφιακής υγείας και να επιτρέψουν την τεχνολογία σε τυπικές ροές εργασίας, αυξάνοντας έτσι τα ποσοστά διάγνωσης και θεραπείας της συμπεριφοράς
  • Σχέδια υγείας μπορούν να επεκτείνουν την κάλυψη και τη δίκαιη πληρωμή με περιθώριο για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς που χρησιμοποιούν το Μοντέλο Συνεργατικής Φροντίδας και άλλα μοντέλα BHI
  • Ομοσπονδιακοί φορείς χάραξης πολιτικής θα μπορούσαν να αυξήσουν την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για προσπάθειες – όπως η διαγραφή δανείων και νέα προγράμματα διαμονής και κατάρτισης – σε μια προσπάθεια να αυξηθεί το εργατικό δυναμικό
  • Εργοδότες μπορούν να μειώσουν το κόστος από την τσέπη τους για τους εργαζόμενους που αναζητούν περίθαλψη αξιολογώντας πώς και πότε θα εφαρμοστεί ο επιμερισμός κόστους
  • Ιδιωτικές ή δημόσιες εμπορικές εταιρείες συμπεριφορικής υγείας μπορούν να συνεργαστούν με τους ενδιαφερόμενους για την ανάπτυξη εθνικών προτύπων για τις τεχνολογίες BHI, δημιουργώντας έτσι ισχυρά κλινικά και οικονομικά στοιχεία για ψηφιακά ενεργοποιημένα BHI

“Όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στο να καταστήσουν προσβάσιμη και δίκαιη θεραπεία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες συμπεριφοράς και σωματικής υγείας των ανθρώπων ως μια πιο τυπική πρακτική στην πρωτοβάθμια περίθαλψη”, αναφέρεται στην έκθεση. Φυσικά, υπάρχουν περιορισμοί για τη χρήση της τεχνολογίας εντός του BHI, συμπεριλαμβανομένης της αναγκαιότητας της διαχρονικής σχέσης ασθενή-παρόχου, έλλειψη ισχυρών κλινικών ή οικονομικών στοιχείων, άνιση πρόσβαση της κοινότητας σε συνδεσιμότητα ή ευρυζωνική σύνδεση, και κλινική ακαταλληλότητα για ορισμένους ασθενείς. “Η εξέλιξη προς τα ψηφιακά ενεργοποιημένα μοντέλα BHI που ενσωματώνουν τη χρήση της τεχνολογίας έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει την υιοθέτηση και τον αντίκτυπο του BHI. Ωστόσο, η τεχνολογία είναι μόνο ένα μέρος της λύσης που απαιτείται για την ουσιαστική προώθηση της υιοθέτησης βιώσιμου BHI”.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορούν τα γυαλιά υψηλής τεχνολογίας να νικήσουν το γλαύκωμα;

Ψηφιακές υπηρεσίες για την αναγνώριση εμβολιασμών στο εξωτερικό

Η τεχνητή νοημοσύνη προς όφελος της υγείας των ηλικιωμένων

Επίστρωση υφασμάτων μειώνει τη μολυσματικότητα του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τους τυφλούς μαθητές να "οπτικοποιήσουν" γραφήματα

Τεχνητή Νοημοσύνη:Η περίπλοκη, πλούσια σε δεδομένα και εξαιρετικά οπτική φύση τέτοιων μοντέλων τα καθιστά συχνά διαθλαστικά στην υποβοηθητική τεχνολογία, όπως συσκευές ανάγνωσης οθόνης και ηλεκτρονικές οθόνες braille, που μπορεί να χρησιμοποιούν οι μαθητές με προβλήματα όρασης στην τάξη.

Αλλαγή στον τρόπο ανίχνευσης του κορωνοϊού

Covid-19: Μια μέθοδος δοκιμής που εφευρέθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ πρόκειται να κυκλοφορήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού τα εμπορικά δικαιώματά της αδειοδοτήθηκαν στον πάροχο δοκιμών COVID-19, Innova Medical Group.

Πώς η 3D τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο που γίνεται η λαπαροσκόπηση

Λαπαροσκόπηση: Η χρήση του 3D στη λαπαροσκόπηση σημαίνει μικρότερους χρόνους χειρουργικής επέμβασης, μικρότερη νοσηλεία και λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο σε σύγκριση με τη 2D.

Το τσιπ υπολογιστή που μιμείται τον εγκέφαλο έχει την αίσθηση του δέρματος

Έξυπνο ρολόι: οι υπερσύγχρονες πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνουν τη μηχανική μάθηση για τον εντοπισμό προτύπων σε εξαιρετικά πολύπλοκα σύνολα δεδομένων μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά.

Πώς η ψηφιακή τεχνολογία ενισχύει την υγειονομική περίθαλψη;

Ψηφιακή υγεία: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην υγειονομική περίθαλψη έχει επιταχύνει τη χρήση τεχνολογιών όπως οι εφαρμογές για κινητά, η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα, προκειμένου να λυθούν μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης.