Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Tεχνολογία

Covid-19: Αλγόριθμος σε πιθανές θεραπείες για την covid-19 και για μελλοντικές πανδημίες

Covid-19: Αλγόριθμος σε πιθανές θεραπείες για την covid-19 και για μελλοντικές πανδημίες

Οι ερευνητές είναι μέλη μιας διεπιστημονικής ομάδας που αποτελείται από ανοσολόγους, βιολόγους, χημικούς, επιστήμονες δεδομένων, θεωρητικούς παιγνίων, γενετιστές, μαθηματικούς και γιατρούς, που επιδιώκει να αναπτύξει καινοτόμες στρατηγικές για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Covid-19: Σημερινές θεραπείες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μελλοντικές πανδημίες, μέσα από την επαναστόχευση φαρμάκων. Ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης δοκίμασαν έναν αλγόριθμο σε πιθανές θεραπείες για την covid-19. Διεθνής ομάδα ερευνητών έχει αναπτύξει έναν αλγόριθμο για την επαναστόχευση φαρμάκων, με ποιο τρόπο δηλαδή υπάρχουσες θεραπείες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην αντιμετώπιση άλλων ασθενειών, από αυτές που θεραπεύουν σήμερα. Στην τελευταία της δημοσίευση, η επιστημονική ομάδα παρουσίασε αποτελέσματα για νέες επιλογές στην αντιμετώπιση της covid-19 «Χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, σε συνδυασμό με δεδομένα in vitro και δεδομένα από άλλες πηγές, καταφέραμε να μοντελοποιήσουμε τη λοίμωξη SARS-CoV-2 και να αναγνωρίσουμε αρκετά φάρμακα COVID-19 που είναι διαθέσιμα αυτήν τη στιγμή ως δυνητικά αποτελεσματικά για την καταπολέμηση της επόμενης επιδημίας» δήλωσε η Ναόμι Μαρία, ανοσολόγος, επισκέπτρια επιστήμονας στο Ινστιτούτο Μαθηματικών Επιστημών Courant του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και κύρια ερευνήτρια στη μελέτη.

Η επιστημονική ομάδα ανέπτυξε το σύστημα PHENotype SIMulator (PHENSIM). Το PHENSIM προσομοιώνει τη μόλυνση των κυττάρων-ξενιστών από τον SARS-CoV-2 σε συγκεκριμένους ιστούς και στη συνέχεια εκτελεί μια σειρά πειραμάτων στον υπολογιστή -ή in silico- για τον εντοπισμό φαρμάκων που θα ήταν υποψήφια για επαναστόχευση. Ο αλγόριθμος λαμβάνει υπόψη επιλεγμένα κύτταρα, κυτταρικές σειρές και ιστούς, πολλαπλασιάζει τις επιδράσεις και τις μεταβολές των βιομορίων (διαφορετικά εκφραζόμενα γονίδια, πρωτεΐνες και microRNA) και στη συνέχεια υπολογίζει τις αντιιικές επιδράσεις. Η ομάδα επιβεβαίωσε την εγκυρότητα του εργαλείου συγκρίνοντας τα αποτελέσματά του με πρόσφατα δημοσιευμένες μελέτες in vitro, υποστηρίζοντας τη δυνητική χρήση του PHENSIM στην αποτελεσματική επαναστόχευση φαρμάκων. Οι ερευνητές είναι μέλη μιας διεπιστημονικής ομάδας που αποτελείται από ανοσολόγους, βιολόγους, χημικούς, επιστήμονες δεδομένων, θεωρητικούς παιγνίων, γενετιστές, μαθηματικούς και γιατρούς, που επιδιώκει να αναπτύξει καινοτόμες στρατηγικές για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τεχνητή νοημοσύνη υποστηρίζει τις σκληρές αποφάσεις των γιατρών για την καρδιακή ανακοπή

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προβλέψει την αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας του καρκίνου του μαστού

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συσχετίσει τον πόνο των ασθενών με κεφαλαλγία;

Αλγόριθμος βαθιάς μάθησης μπορεί να ακούσει το αλκοόλ στη φωνή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η τηλεϊατρική πρωτοβάθμιας περίθαλψης συνδέεται με λιγότερα αντιβιοτικά για τα παιδιά

"Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι οι πάροχοι πρωτοβάθμιας περίθαλψης PCP μπορούν να παρέχουν φροντίδα υψηλής ποιότητας με αυτήν την τεχνολογία και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι πληρωτές δομούν προσεκτικά τα προγράμματα τηλεϋγείας και τις πληρωμές, έτσι ώστε η τηλεϋγεία ενσωματωμένη στην πρωτοβάθμια περίθαλψη να παραμένει βιώσιμη επιλογή για πρακτικές και οικογένειες."

ΣΕΙΒ: Άνω των 2,3 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών των εταιρειών με Ιατροτεχνολογικά  προϊόντα 

Κλαδική Μελέτη ΣΕΙΒ: Πολλαπλή και διαχρονική η προσφορά του κλάδου των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (Ι/Π) στην υγεία, την επιχειρηματικότητα  και την οικονομία.Οι εταιρείες του κλάδου απασχολούν πάνω από 11.000 εργαζόμενους. Στα 1,3 δισ. ευρώ οι απαιτήσεις των εταιρειών από τα νοσοκομεία.

Νέο μαθηματικό μοντέλο προβλέπει κατολισθήσεις μετά από πυρκαγιά

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Northwestern έχουν καταλήξει σε ένα μαθηματικό μοντέλο βασισμένο στη φυσική για να διερευνήσουν και να προβλέψουν περιοχές που είναι επιρρεπείς σε κατολισθήσεις σε περίπτωση πυρκαγιών.

Κρυφή κάμερα σε τουριστικό κατάλυμα στη Χαλκιδική καταγγέλθηκε από ζευγάρι νεαρής ηλικίας

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος, για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας.

Ο αντίκτυπος της μεταβαλλόμενης ευθύνης στην εμπειρία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε το ακριβές αποτέλεσμα μιας απόφασης πριν αυτή ληφθεί, ο Mackey εξήγησε ότι η ευθύνη για το περιεχόμενο μπορεί να βαρύνει τους συντονιστές συγκεκριμένων ομάδων σε ιστότοπους όπως το Reddit και το Mastodon.

Μπορούν τα εργαλεία εικονικής πραγματικότητας να βοηθήσουν στη διδασκαλία θεμάτων μαιευτικής και γυναικολογίας σε φοιτητές ιατρικής;

Οι γνώσεις αυξήθηκαν μετά και από τις δύο μαθησιακές εμπειρίες, αλλά διατηρήθηκαν μόνο στην ομάδα περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE κατά την παρακολούθηση μιας εβδομάδας. Τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες αντανακλούσαν υψηλό βαθμό ικανοποίησης από το εργαλείο περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE σε σύγκριση με το παραδοσιακό φροντιστήριο.

Close Icon