Tεχνολογία

Αντιμικροβιακή συσκευασία: Ανακαλύφθηκε συσκευασία τροφίμων με αντιμικροβιακές λειτουργίες

Αντιμικροβιακή συσκευασία: Ανακαλύφθηκε συσκευασία τροφίμων με αντιμικροβιακές λειτουργίες

Στα πειράματα που έγιναν οι αντιμικροβιακές συσκευασίες διατήρησαν φρέσκα τα φρούτα που τοποθετήθηκαν σε αυτά για 2-3 μέρες περισσότερο από ότι οι συμβατικές συσκευασίες.

Αντιμικροβιακή συσκευασία: Ερευνητική ομάδα αποτελούμενη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Nanyang στη Σιγκαπούρη δημιούργησαν μια συσκευασία τροφίμων η οποία απελευθερώνει σταδιακά αντιμικροβιακά συστατικά. Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «ACS Applied Materials & Interfaces οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα συστατικά αυτά εξοντώνουν επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία όπως το E.coli και το μικρόβιο της λιστερίωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι συσκευασίες αυτές να διατηρούν τα τρόφιμα φρέσκα και υγιεινά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι οι σημερινές συσκευασίες.

Στα πειράματα που έγιναν οι αντιμικροβιακές συσκευασίες διατήρησαν φρέσκα τα φρούτα που τοποθετήθηκαν σε αυτά για 2-3 μέρες περισσότερο από ότι οι συμβατικές συσκευασίες. Η αντιμικροβιακή συσκευασία είναι επίσης αδιάβροχη και διάφανη και οπτικά δεν διαφέρει από τις πλαστικές που χρησιμοποιούνται συνήθως για την αποθήκευση και μεταφορά τροφίμων.

Σε αντίθεση όμως με τις πλαστικές αυτή η συσκευασία είναι βιοδιασπώμενη κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μολύνει για πολλά χρόνια το περιβάλλον όπως οι άλλες συσκευασίες όταν κάποια στιγμή οι κάτοχοι τους τις πετάξουν. Σύμφωνα με τους ερευνητές το κόστος παραγωγής των αντιμικροβιακών συσκευασιών είναι παρόμοιο με αυτό των πλαστικών και στο μέλλον όσο εξελίσσεται η τεχνολογία απόσπασης χρήσιμων συστατικών από βιομάζα το κόστος αυτό θα μειώνεται συνεχώς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εντερικά βακτήρια μπορεί να προστατεύουν από τη μόλυνση από τον ιό SARS-CoV-2

Πώς επιβαρύνει την καρδιά η κατανάλωση κόκκινου κρέατος;

Νέα έρευνα με το "κλειδί της επιτυχίας" για την απώλεια κιλών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η εξάρτηση μόνον από τους κωδικούς πρόσβασης αποδοκιμάζεται ως σημαντικό ελάττωμα ασφαλείας στο Διαδίκτυο

Η κατάργηση των κωδικών πρόσβασης χρεώθηκε ως πιο ασφαλής από τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων που περιλαμβάνει τη λήψη κωδικών πρόσβασης μίας χρήσης μέσω μηνύματος κειμένου ή μέσω email ως δευτερεύουσας επιβεβαίωσης κατά τη σύνδεση σε ιστότοπους ή υπηρεσίες.

H covid οδήγησε την Τηλευγεία σε Υψηλό εξοπλισμό: Τώρα τι;

Ενώ η άνοδος των επενδύσεων και της χρήσης στην τηλεϋγεία δεν αναμένεται να συνεχιστεί με τόσο τρομακτικούς ρυθμούς στο μέλλον, οι συμμετέχοντες στην επιτροπή επεσήμαναν ότι η καινοτομία θα προχωρήσει, αλλά ίσως με διαφορετικό ρυθμό.

Ιατρικά επιτεύγματα του 2021 και του 2022 που θα αφήσουν το στίγμα τους

Ιατρική τεχνολογία: Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη να αλλάξει και ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Χιλιάδες ρομπότ πακετάρουν προϊόντα σε αποθήκες online πωλήσεων προϊόντων σούπερ μάρκετ

Παράλληλα, είναι σημαντικό ότι έχει δοθεί σημασία στη λεπτομέρεια, καθώς τα ρομποτάκια δεν χρησιμοποιούν κάποιο βραχίονα για να εγκλωβίζει τα προϊόντα και τα τρόφιμα πολλά εκ των οποίων είναι εύθραυστα και μπορεί να καταστραφούν με τέτοιους μηχανισμούς.

Ακριβές τρισδιάστατο μοντέλο γυναικείας ανατομίας μπορεί να βελτιώσει την εκπαίδευση των μελλοντικών γιατρών και τα αποτελέσματα για τις γυναίκες ασθενείς

Ο ΜακΓουίλιαμς είπε στο Fox News ότι η χρήση τρισδιάστατων μοντέλων ανατομίας γεφυρώνει τη θεωρία με την πράξη και είπε ότι όσο πιο ρεαλιστής μπορείς να είσαι, τόσο το καλύτερο.

Η ζωή με διαβήτη αλλάζει χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας

Διαβήτης: Οι καινοτομίες για τη διαχείριση των επιπλοκών του διαβήτη και άλλες προηγμένες θεραπείες. Αυτή η έκθεση αναλύει τα τεχνολογικά και ανταγωνιστικά τοπία, προσδιορίζοντας και αναθεωρώντας περισσότερες από 100 εταιρείες και ερευνητικά ιδρύματα που κυμαίνονται από κορυφαίους κλάδους έως νεοφυείς επιχειρήσεις.

Πώς χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί την τηλεϋγεία;

Ψηφιακή Υγεία: Η τηλεϋγεία έχει γίνει ένα σημαντικό συστατικό του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της Αμερικής, όσον αφορά την ψυχική υγεία. Από τότε που ξεκίνησε ο Covid-19, τα διαδικτυακά ιατρικά ραντεβού έχουν αυξηθεί κατά πολύ.