Ρεπορτάζ Υγείας

‘Βροχή’ τα αιτήματα των οδοντιάτρων στον Υπ. Υγείας

‘Βροχή’ τα αιτήματα των οδοντιάτρων στον Υπ. Υγείας

Την υψηλότερη ιεράρχηση στην ατζέντα των θεμάτων του υπουργείου Υγείας της στοματικής υγείας ζήτησε από την ηγεσία της Αριστοτέλους το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, στη διάρκεια πρόσφατης θεσμικής συνάντησής τους. Τα μέλη του κλάδου κατέθεσαν στον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη βασικά αιτήματα του κλάδου, όπως η προώθηση δράσεων προαγωγής της στοματικής υγείας και η χρηματοδότηση της οδοντιατρικής περίθαλψη των ασφαλισμένων, ώστε να μην υπάρχουν κοινωνικοί αποκλεισμοί.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΟ, κ. Αθανάσιος Δεβλιώτης, «η στοματική υγεία στη χώρα μας είναι παραμελημένη. Εδώ και 40 χρόνια το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα δεν παρέχει υπηρεσίες οδοντιατρικής περίθαλψης, ενώ η κατάσταση τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση χειροτέρεψε περαιτέρω. Με μη ανιχνεύσιμη δημόσια δαπάνη για τη στοματική υγεία η αντιμετώπιση των νόσων του στόματος αποτελεί οικονομική ευθύνη της οικογένειας. Συνεπώς ήταν αναπόφευκτο η στοματική υγεία των Ελλήνων να έχει ιδιαίτερα παραμεληθεί λόγω της οικονομικής κρίσης, με σημαντικές επιπτώσεις για τη δική τους υγεία, σωματική και ψυχική και με καταγεγραμμένες περιπτώσεις που οδήγησαν σε κοινωνικό αποκλεισμό».

Από την πλευρά του ο υπουργός, κ. Κικίλιας διαβεβαίωσε τα μέλη της ΕΟΟ ότι το υπουργείο Υγείας θα εξετάσει τα αιτήματα των οδοντιάτρων και θα σταθεί αρωγός στις ενέργειες της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για τη διασφάλιση της βέλτιστης στοματικής υγείας για όλους.

Στα αιτήματα του οδοντιατρικού κλάδου που κατατέθηκαν στο υπουργείο Υγείας συμπεριλαμβάνονται ακόμη η επικαιροποίηση της τιμολόγησης των οδοντιατρικών πράξεων, σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε η ΕΟΟ, η εκπροσώπηση της ΕΟΟ στον ΕΟΔΥ και η χρηματοδότηση όλων των οδοντιάτρων με προγράμματα ΕΣΠΑ (χωρίς αποκλεισμούς ή σύνθετες προϋποθέσεις), ώστε να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός των οδοντιατρείων, να ενσωματωθούν νέες τεχνολογίες και να εφαρμοστούν πρωτόκολλα αυξημένης επαγρύπνησης.

Επίσης, οι οδοντίατροι έθεσαν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας το θέμα της πρόσληψης βοηθών οδοντιατρείου μέσω του ΟΑΕΔ και της άμεσης αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων των βοηθών οδοντιατρείου. Τα μέλη της ΕΟΟ ζήτησαν να ξεκινήσουν και πάλι οι εξετάσεις για τους βοηθούς οδοντιατρείου από το υπουργείο Υγείας που βρίσκονται σε τέλμα και να επιλυθεί το θέμα αυτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αντίστροφη μέτρηση για παράταση της καραντίνας - "Λουκέτο" σε νυχτερινή διασκέδαση, τι θα γίνει με σχολεία - λιανεμπόριο

Εφιάλτης στις ΗΠΑ - Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων

Πέθανε από επιπλοκές λόγω κορωνοϊού ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν

Ο Ζισκάρ υπήρξε θερμός υποστηρικτής και σύμμαχος της Ελλάδος και ήταν αυτός που έδωσε το αεροπλάνο του στον Καραμανλή για να επιστρέψει από το Παρίσι στην Αθήνα τον Ιούλιο 1974 μετά την πτώση των Συνταγματαρχών.

Χανς Κλούγκε: Μαζί θα κερδίσουμε τον πόλεμο της πανδημίας

Χανς Κλούγκε: Ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής, Χανς Κλούγκε, εστίασε στην αναγκαιότητα της αποφυγής του πλήθους, των στενών επαφών και των κλειστώ χώρων, ενώ τόνισε πως το εμβόλιο του κορωνοϊού θα σώσει ζωές. Εκθείασε το σχέδιο εμβολιασμού της ελληνικής κυβέρνησης ως δίκαιο και διαφανές, ενώ κατέληξε ότι το μεγαλύτερο δώρο για τα Χριστούγεννα φέτος, είναι η κοινωνική υπευθυνότητα.

Ο χάρτης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας

Χάρτης κρουσμάτων: Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), δηλαδή το Επιχειρησιακό Κέντρο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Δράσεων Προστασίας της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα, όπως και κάθε μέρα, έτσι και σήμερα, εξέδωσε αναλυτικό χάρτη με όλες τις περιοχές στις οποίες εμφανίστηκαν κρούσματα Covid - 19.

Μετά τη Βρετανία ξεκινά και η Ρωσία τους ομαδικούς εμβολιασμούς

Ρωσία - εμβολιασμοί: Λίγο μετά την ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου, για έκτακτη έγκριση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, προβάδισμα στον αγώνα για τον εμβολιασμό παίρνει η Ρωσία, με τον πρόεδρο της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, να δίνει εντολή, ώστε την επόμενη εβδομάδα οι υγειονομικές αρχές να ξεκινήσουν μαζικούς εμβολιασμούς.

Κικίλιας: "Θα έχουμε εμβόλια που θα επαρκούν για όλους"

Κικίλιας - κορωνοϊός: Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης για την πανδημία και τα εμβόλια του υπουργείου Υγείας, μίλησε για την εθνική προσπάθεια εμβολιασμού της χώρας μας ενάντια στην πανδημία του Covid - 19, που πλήττει τον πλανήτη.

Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία

Κορωνοϊός Πολεμική Αεροπορία: 50 σμηνίτες θετικοί. Άμεση κινητοποίηση του  Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, καθώς στην 124 Πτέρυγα Bασικής Eκπαίδευσης στην Τρίπολη, έχουν εντοπιστεί πάνω από 50 κρούσματα.  Τα κρούσματα κορωνοϊού αφορούν  στρατεύσιμους, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Νίκος Γιαπρακάς , είναι πιθανό να υπάρχουν και κάποιοι ελάχιστοι μόνιμοι που έχουν νοσήσει. Πρόκειται για […]