Ρεπορτάζ Υγείας

Θερμοκρασία Σπίτι: Μένοντας δροσεροί στην αφόρητη ζέστη

Θερμοκρασία Σπίτι: Μένοντας δροσεροί στην αφόρητη ζέστη

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η επίστρωση αλουμινίου βοηθά στην αντανάκλαση του ηλιακού φωτός. Για να λειτουργούν αποτελεσματικά, οι θερμικές περσίδες θα πρέπει να τοποθετούνται κοντά σε ένα παράθυρο και να τοποθετούνται μέσα στην εσοχή καθώς αποτρέπουν τα ρεύματα θερμότητας.

Θερμοκρασία Σπίτι: Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν στα ύψη στην Ευρώπη, πολλοί άνθρωποι εξετάζουν πολλαπλά μέτρα για να διατηρήσουν τα σπίτια τους δροσερά. Το κλείσιμο των παραθύρων για να διατηρείται ο αέρας δροσερός και το κλείσιμο των κουρτινών και των περσίδων μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός και απλός τρόπος για να το κάνετε αυτό.

Το Digital Journal ακούστηκε από τους Unbeatable Blinds με μερικές συμβουλές για την ψύξη του σπιτιού.

Μια ιδέα είναι η μετάβαση από τα κανονικά στόρια ή κουρτίνες σε θερμικά στόρια ή κουρτίνες.

Αυτό μπορεί να μειώσει την ποσότητα της θερμότητας που εισέρχεται σε ένα σπίτι έως και 75 τοις εκατό.

Η χρήση τέτοιων μπλοκ παραθύρων μπορεί επίσης να μειώσει τους λογαριασμούς θέρμανσης κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Αυτό μπορεί να φαίνεται αδιανόητο δεδομένου ότι οι θερμικές περσίδες τείνουν να συνδέονται με τη ζεστασιά.

Ωστόσο, τα θερμικά στόρια μπορούν να είναι αποτελεσματικά τους θερμότερους, καλοκαιρινούς μήνες, καθώς μπορούν να αντανακλούν τη θερμότητα και το φως του ήλιου, αποτρέποντας τον άβολα ζεστό χώρο. Το άνοιγμα των παραθύρων είναι ένας συνηθισμένος τρόπος που οι άνθρωποι προσπαθούν να ψύξουν τα κτίρια. Ωστόσο, ο αέρας μέσα θα είναι εξίσου ζεστός με τον εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Science Alert, ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε τη θερμότητα έξω είναι με καλή μόνωση και καλά τοποθετημένα παράθυρα.

Αυτή η προσέγγιση υποστηρίζεται από την Δρ Ana Souto, μια κύρια λέκτορα στη σχολή αρχιτεκτονικής, σχεδιασμού και δομημένου περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου του Nottingham Trent. Σύμφωνα με την The Guardian, η πραγματική της εμπειρία στο να διατηρείται ψύχραιμη προέρχεται από το γεγονός ότι είναι Ισπανίδα.

«Κλείστε τα πάντα», συμβουλεύει. «Μπορείτε να ανοίξετε τα παράθυρα αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί – μέχρι τις 9 π.μ. περίπου – όταν είναι δροσερό, αλλά διαφορετικά να τα κρατάτε κλειστά.

Ο χώρος μου είναι σαν σπήλαιο, αλλά λειτουργεί». Γιατί όταν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανοίξετε τα παράθυρα, το να κρατάτε τα παράθυρα στραμμένα προς την κατεύθυνση του ανέμου βοηθά να δροσίζονται τα δωμάτια με το αεράκι.

Επιπλέον, η ύπαρξη δύο παραθύρων σε δύο απέναντι τοίχους βοηθά σε αυτό ακόμη περισσότερο, καθώς υπάρχει συνεχής ροή ανέμου στο δωμάτιο, μειώνοντας τον χρόνο παραμονής του ζεστού αέρα. Όσον αφορά τη σχεδίαση, οι περσίδες με επίστρωση αλουμινίου με κυψελωτές τσέπες είναι αποτελεσματικές στη ρύθμιση της θερμοκρασίας καθώς παγιδεύουν τον αέρα μέσα.

Αυτό δημιουργεί ένα θερμικό φράγμα μεταξύ του παραθύρου και του σπιτιού σας, μειώνοντας την απώλεια θερμότητας.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η επίστρωση αλουμινίου βοηθά στην αντανάκλαση του ηλιακού φωτός. Για να λειτουργούν αποτελεσματικά, οι θερμικές περσίδες θα πρέπει να τοποθετούνται κοντά σε ένα παράθυρο και να τοποθετούνται μέσα στην εσοχή καθώς αποτρέπουν τα ρεύματα θερμότητας. Για να είναι πιο αποτελεσματικά τα blinds, θα πρέπει να είναι πλήρως κλειστά καθώς τυχόν κενά θα θέσουν σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητά τους.

Επιπλέον, για να βοηθήσουν στην προσπάθεια ύπνου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι περσίδες δροσίζουν τις θερμοκρασίες σε ένα σπίτι εμποδίζοντας τις έντονες ακτίνες του ήλιου και τον ζεστό αέρα και βοηθούν στο να μπλοκάρουν το φως και τον ήχο. Οι περσίδες μείωσης θορύβου μπορούν να βοηθήσουν όσους ζουν σε πολυάσχολο περιβάλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οδηγίες επιβίωσης με παρατεταμένη αφόρητη ζέστη

Πως θα προστατευτείτε αποτελεσματικά από τον καύσωνα

Χρήσιμες συμβουλές προστασίας απο τον καύσωνα γι’ όλη την οικογένεια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι ανισότητες στην πρόσβαση στη μεταμόσχευση νεφρού μπορούν να μειωθούν μέσω μιας πολυεπίπεδης προσπάθειας βελτίωσης της ποιότητας, σύμφωνα με μελέτη

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι παρεμβάσεις μείωσαν την ανισότητα των μεταμοσχεύσεων και αύξησαν την επιβίωση μετά τη μεταμόσχευση, αλλά κανένα από τα δύο αποτελέσματα δεν βρέθηκε στατιστικά σημαντικό. "Είμαι υπερήφανος για τα αποτελέσματα της επιβίωσης μετά τη μεταμόσχευση, ιδίως δεδομένου ότι τα ποσοστά αποδοχής οργάνων μας είναι σχεδόν 2,5 φορές μεγαλύτερα από τον εθνικό μέσο όρο", δήλωσε ο Δρ DuBay. Σημείωσε επίσης ότι πέρυσι, το κέντρο του είχε τις δεύτερες περισσότερες προσθήκες στη λίστα αναμονής στις ΗΠΑ.

Η όσφρησή σας θα μπορούσε να προβλέψει πόσο θα ζήσετε

Προσδόκιμο ζωής: Ένα απλό τεστ οσμής που διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως πολύτιμο εργαλείο για την αξιολόγηση του κινδύνου αδυναμίας ή ανθυγιεινής γήρανσης.

Απειλητικά email: Και πάλι φάρσα σε νοσοκομεία, στο αεροδρόμιο και σε εκκλησία

Απειλητικά email: Οκτώ νέα απειλητικά e-mail έφτασαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, έξι νοσοκομεία της Αττικής (Γεννηματάς, Παμμακάριστος, Ερρίκος Ντυνάν, Τζάνειο, Ευαγγελισμός και Παίδων) καθώς και σε μία εκκλησία, αλλά αποδείχτηκαν φάρσα.

Ο περιορισμός της διαφήμισης τυχερών παιχνιδιών θα μπορούσε να μειώσει τις σχετικές βλάβες, ιδίως σε ευάλωτα άτομα

"Τέτοιοι περιορισμοί θα μπορούσαν όχι μόνο να μειώσουν τη συνολική βλάβη, αλλά και να μετριάσουν τον αντίκτυπο της διαφήμισης στις ανισότητες που σχετίζονται με τα τυχερά παιχνίδια". Η ίδια πρόσθεσε: "Η μελέτη μας έδειξε ότι οι στρατηγικές πρόληψης των βλαβών για τη δημόσια υγεία θα πρέπει ιδανικά να περιλαμβάνουν μια σειρά πολιτικών που περιορίζουν την έκθεση στη διαφήμιση, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των ευάλωτων ομάδων"

Η προεκλαμψία στις μητέρες συνδέεται με τετραπλάσιο κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά τη δεκαετία μετά τον τοκετό

Η μελέτη μας υποδηλώνει ότι οι γυναίκες που είναι πιθανότερο να ωφεληθούν από τον έλεγχο είναι εκείνες που είχαν προεκλαμψία μετά την ηλικία των 35 ετών και εκείνες που την εμφάνισαν περισσότερες από μία φορές. Η πρόληψη θα πρέπει να ξεκινήσει μέσα σε μια δεκαετία από τον τοκετό, για παράδειγμα, με τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης και την ενημέρωση των γυναικών σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, όπως το κάπνισμα και η αδράνεια"

ΠΟΥ: Αποφασίζει εάν η πανδημία είναι ακόμη παγκόσμια έκτακτη ανάγκη

ΠΟΥ: Αύριο μια επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πρόκειται να συνεδριάσει για να εξετάσει εάν η πανδημία COVID-19 εξακολουθεί να αποτελεί μια παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία.