Ρεπορτάζ Υγείας

Τέμπη: Κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική άδεια του προϊστάμενου του σταθμάρχη

Τέμπη: Κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική άδεια του προϊστάμενου του σταθμάρχη

Τέμπη: Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ ήταν ο προϊστάμενος του σταθμάρχη της Λάρισας και πήρε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα για να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν. Παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, που ήταν ο προϊστάμενος του σταθμάρχη της Λάρισας και πήρε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ήδη έχει τεθεί σε αργία από τον Οργανισμό. Την περασμένη Παρασκευή, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ πήγε αυτοβούλως στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας, προκειμένου να καταθέσει στοιχεία για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο ίδιος είχε βάλει τρεις σταθμάρχες στη βραδινή βάρδια. Όμως, ο 59χρονος κατηγορούμενος σταθμάρχης στην απολογία του ανέφερε πως ήταν μόνος του.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τη μαραθώνια απολογία του την Κυριακή, κρίθηκε προφυλακιστέος. Στη συνέχεια, ο 59χρονος οδηγήθηκε στις δικαστικές φυλακές Λάρισας. «Ο κατηγορούμενος είπε τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν, χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή, προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι», υποστήριξε ο δικηγόρος του, ενώ μεταξύ άλλων συμπλήρωσε πως ο εντολέας του «επί 20 λεπτά ήταν επιφορτισμένος μόνος του με την σιδηροδρομική ασφάλεια όλης της Κεντρικής Ελλάδας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη μιιλάει για την τραγωδία στα Τέμπη που συγκλόνισε τον κόσμο

Απεργία Τέμπη: 24ωρη απεργία σε Μετρό και ΗΣΑΠ

Επισημάνσεις του καθηγητή Γεώργιου Καραγιαννίδη για ασφαλές ταξίδι με τρένο στην Ελλάδα

Κ. Μπαργιώτας στο healthweb: Δυο παιδιά σε πολύ βαριά κατάσταση στο ΓΝ Λάρισας-Ερωτήματα εάν θα επιβιώσουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συστάσεις για τη διαχείριση της κόπωσης σε φλεγμονώδεις ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις

Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Συλλόγων για τη Ρευματολογία EULAR ελπίζει ότι αυτές οι συστάσεις θα αποτελέσουν ένα σημείο εκκίνησης για τη διαχείριση της κόπωσης σε άτομα με φλεγμονώδεις ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις και θα ενθαρρύνουν τις ομάδες υγειονομικής περίθαλψης να υποστηρίξουν τους ασθενείς τους στην αναγνώριση και αντιμετώπιση της κόπωσης.

ΣΕΙΒ : Επανεκλέχτηκε πρόεδρος ο Δημήτρης Νίκας

Επανεκλέχθηκε πρόεδρος του  Συνδέσμου  Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ) ο Δημήτρης Νίκας κατά  τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του συνδέσμου,σύμφωνα με πληροφορίες του www.healthweb.gr.

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην κατάχρηση αντιβιοτικών, στη μικροβιακή αντοχή και στους θανάτους από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

ΙΣΑ: Η Ελλάδα συνεχίζει και το 2023, τη θλιβερή πρωτιά της, ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, ως προς την κατάχρηση των αντιβιοτικών και τα υψηλότερα ποσοστά αντοχής των μικροβίων στα αντιβιοτικά.

Εμβολιασμός κατά της γρίπης και καρκίνος

Σε αντίθεση με το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη του στομάχου, υπάρχει εμβόλιο για τη γρίπη. Αν και δεν είναι 100% αποτελεσματικό, το να εμβολιαστείτε για τη γρίπη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο να μολυνθείτε από τη γρίπη, να μειώσει τη σοβαρότητά της και να μειώσει τον κίνδυνο νοσηλείας σας σε περίπτωση που έχετε μολυνθεί.