Ρεπορτάζ Υγείας

Τα «έργα και οι ημέρες» της Διοικήτριας στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα

Τα «έργα και οι ημέρες» της Διοικήτριας στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα

Της Νικολέτας Ντάμπου

Πέντε ημέρες μετά τον διορισμό του νέου Αναπληρωτή Διοικητή στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα η διοικήτρια κυρία Παππά ‘’καρατόμησε’’ υπαλλήλους. 

Συγκεκριμένα, η διοικήτρια μετακίνησε αναιτιολόγητα τέσσερις  υπαλλήλους τόσο νοσηλεύτριες χωρίς την συγκατάθεση της  Προϊσταμένης  της νοσηλευτικής  υπηρεσίας  αλλά και διοικητικού προσωπικού χωρίς την σύμφωνη γνώμη των διοικητικών υπηρεσιών, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.  

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός σύσσωμοι οι εργαζόμενοι  του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» στράφηκαν εναντίον της διοικήτριας και όχι κατά της διοίκησης -όπως συνηθίζεται – για αυταρχική συμπεριφορά. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι η αντίδραση κατά της Διοικήτριας είναι διακομματική, καθώς  συμμετέχουν  εργαζόμενοι του νοσοκομείου, εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και του ΚΚΕ.

Οι αιτίες όμως, είναι βαθύτερες,  όπως φαίνεται από την ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων και αφορούν στην κακοδιαχείριση αλλά και στην επιθετική συμπεριφορά της Διοικήτριας απέναντι στους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι η διοίκηση που ασκεί η κυρία Παππά οδηγεί σε προβληματικές διαδικασίες  προμηθειών με αποτέλεσμα την διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας των  τμημάτων. Παράλληλα,  οι  τραγικές καθυστερήσεις στις προμήθειες τόσο υγειονομικού υλικού όσο αλλά και  εξοπλισμού κ.ά έχουν οδηγήσει το νοσοκομείο σε τραγικό αδιέξοδο, καθώς πλήττεται σοβαρά η λειτουργικότητά του.  

Παράλληλα, η εικόνα του νοσοκομείου είναι πολύ άσχημη, αφού υπάρχουν τοίχοι που είναι έτοιμοι να πέσουν  αλλά και προβληματικοί χώροι μαγειρείων , λεβητοστασίων κλπ. Επίσης, το νοσοκομείο δεν έχει εξόδους κινδύνου, ούτε πυρασφάλεια, ενώ δεν έχει καταρτιστεί κανένα σχέδιο αντιμετώπισης κλοπών και βίαιων γεγονότων .

Πολύ σοβαρή είναι η καταγγελία των εργαζομένων και για καταδίκη προ διμήνου  της διοικήτριας του νοσοκομείου από ποινικό δικαστήριο για Κακοδιαχείριση .

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  του Healthweb.gr ήδη έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως τόσο η ίδια, όσο και  όλη η επιτροπή αξιολόγησης διαγνωστικής διαδικασίας προμηθειών  για «φωτογραφικό» διαγωνισμό προμήθειας μηχανήματος στο νεφρολογικό τμήμα, γεγονός που καθιστά ασυμβίβαστη την παραμονή της διοικήτριας στην θέση για την άσκηση των καθηκόντων της.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας εχθές μετά την ανάδειξη του θέματος , η διοικήτρια συγκάλεσε συνάντηση των υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών με θέμα υγιεινή και ασφάλεια του νοσοκομείου. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου “Αλεξάνδρα” πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αφρικανοί επιστήμονες μπερδεμένοι από κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ

Πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Κεφαλονιά - Τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός Κρούσματα 21/05: 3.424 νέα κρούσματα - 21 νεκροί - 156 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 21/05: 3.424 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 156, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 21 νέοι θάνατοι.

Κορωνοϊός Αντιμετώπιση: "Είμαι γιατρός και δημοκράτης και δεν θα αφήσω τον όχλο να με αναγκάσει να διαλέξω μεταξύ των δύο"

Η επιστήμη δεν είναι στατική. Αλλάζει συνεχώς. Όσοι παρέχουν θεραπείες χρειάζονται την ελευθερία να κάνουν το ίδιο. Σκεφτείτε τη δήλωση του Δρ. Άντονι Φάουτσι τον Ιανουάριο του 2022 ότι η COVID, «τελικά θα βρει σχεδόν όλους». Είναι μια παραδοχή που θα ήταν αδιανόητη πριν από δύο χρόνια εν μέσω του αρχικού φόβου για υποχρεωτικά lockdown.

Κορωνοϊός Κρούσματα 20/05: 3.708 νέα κρούσματα - 16 νεκροί - 159 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 20/05: 3.708 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 159, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 16 νέοι θάνατοι.