Ειδήσεις Φαρμακοποιών

Συνέχιση διάθεσης self test  φαρμακεία: Παράταση για Ιούλιο και Αύγουστο

Συνέχιση διάθεσης self test  φαρμακεία: Παράταση για Ιούλιο και Αύγουστο

Δίμηνη παράταση στην διάθεση των  Self Tests έδωσαν τα φαρμακεία .

Μετά από την ολοκλήρωση της  σημερινής συνεδρίασης του  ΔΣ του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου , αποφασίστηκε η συνέχιση της δωρεάν διάθεσης των  Self Tests από τα φαρμακεία για τους επόμενους δύο μήνες Ιούλιο και Αύγουστο , με ψήφους 11 υπερ , 3 κατά και 1 λευκό .

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θέτει ως προϋπόθεση στην κυβέρνηση τα 4 τεστ να δίνονται μαζικά στους δικαιούχους, για να μην δημιουργείται συνωστισμός στα φαρμακεία.Για την απόφαση αυτή ο Πρόεδρος τουΠ.Φ.Σ. κ. Απόστολος Βαλτάς δήλωσε «Το αίσθημα ευθύνης για την προσπάθεια ελέγχου της Πανδημίαςκαι η Κοινωνική μας Ευαισθησία για την προστασία των πολιτών δενμας επιτρέπουν άλλες σκέψεις.Ως Φαρμακοποιοί στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και στηρίζουμετην προστασία τους από τον Κορονοϊό».

Ανοικτό παραμένει τι θα αποφασίσει ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής και ο φαρμακευτικός σύλλογος Αχαϊας, καθώς έχουν εκφράσει ηχηρή αντίδρασή του στη συνέχιση της διανομής. Στις 24 Ιουνίου, συνεδριάζει ο Φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής για το θέμα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σήμερα οι αποφάσεις για τα self test: Θετικοί οι φαρμακοποιοί για παράταση

Self test: Καταργείται η υποχρέωση για τους πλήρως εμβολιασμένους από τον Ιούλιο

Αναλυτικά η διάθεση των self test που θα γίνει από αύριο στα σχολεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΦΣΘ: Αποστολή φαρμακευτικού υλικού και οικονομική στήριξη στις πυρόπληκτες περιοχές

ΦΣΘ: Φαρμακευτικό υλικό πρώτης ανάγκης και οικονομική στήριξη τόσο στους πληγέντες της πύρινης τραγωδίας που συνεχίζει να πλήττει πολλές περιοχές της χώρας μας, όσο και στους ανθρώπους που παλεύουν να σώσουν τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας απέστειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Ξεκίνησε η διενέργεια rapid test στα φαρμακεία

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα, περίπου στις 11:00 το πρωί και ξεκίνησαν να διενεργούν rapid test οι φαρμακοποιοί στα φαρμακεία, κυρίως στις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας .

Ο Π.Σ.Φ. για την ίδρυση του φαρμακείου στο Καστελόριζο

Π.Σ.Φ. Απόστολος Βαλτάς: «Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στηρίζει και θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες που έχουν ξεχωριστή σημασία τόσο για την Δημόσια Υγεία όσο και για τις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα ακριτικών και απομεμακρυσμένων περιοχών όπου ο ρόλος των φαρμακοποιών είναι αναντικατάστατος και απαραίτητος».

Συνάντηση του ΠΦΣ με την ηγεσία του Υπ. Υγείας

ΠΦΣ: «Αν η πολιτεία δεν επιλύσει τα θεσμικά θέματα θα έχουμε πρόβλημα βιωσιμότητας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΣΦ κ. Απόστολος Βαλτάς. Επίσης αναφέρθηκε σε θέματα όπως τα ΜΥΣΗΦΑ, στην κατάργηση του rebate και του 0,8% αλλά και στην διάθεση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία για να σταματήσουν οι ουρές των ασθενών που παρατηρούνται στις κρατικές δομές .

Ο ΠΦΣ σχετικά με την απάτη ύψους 5 εκατομμ. ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει επισημάνει επανειλημμένα με παρεμβάσεις του ότι η δυνατότητα που έχουν οι εισαγωγείς και παρασκευαστές να είναι ταυτόχρονα και πάροχοι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ συνιστά ασυμβίβαστο και θεσμικό έλλειμα που επιτρέπει την ανάπτυξη παραβατικών πρακτικών και κερδοσκοπία.

Self test: Την Πέμπτη (01/07) ξεκινά ξανά η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία

Self test: Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου τέσσερα δωρεάν Self-tests θα διατίθενται από τα φαρμακεία από την Πέμπτη 1/7/2021 έως και το Σάββατο 10/7/2021 σε δικαιούχους του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και σε πολίτες από 18 έως 30 ετών. Ποιοι πολίτες εξαιρούνται από τη διανομή;

ΠΦΣ: Την αξιοπιστία των self tests μπορούν να κρίνουν μόνο αναγνωρισμένοι οργανισμοί

ΠΦΣ: Την επιδημιολογική αξιοπιστία των self tests μπορούν να κρίνουν μόνο οι αναγνωρισμένοι θεσμικοί, διεθνείς και εγχώριοι οργανισμοί (ΠΟΥ, EMA, ECDC και ΕΟΦ), ξεκαθαρίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.