Ρεπορτάζ Υγείας

Στην πληγείσα Εύβοια ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Στην πληγείσα Εύβοια ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, κατόπιν εντολής του Προέδρου, Dr. Αντωνίου Αυγερινού, έχει κινητοποιήσει τον μηχανισμό αντιμετώπισης καταστροφών προς συνδρομή των κρατικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε η χθεσινή καταιγίδα στα Ψαχνά και τα Πολιτικά Εύβοιας.

Εθελοντές από το Π.Τ. Χαλκίδας, επικουρούμενοι από εθελοντές και υλικοτεχνικό υλικό περιφερειακών τμημάτων της Αττικής, έχουν μεταβεί στην πληγείσα περιοχή και προσφέρουν υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών και έρευνας και διάσωσης. Παράλληλα βοηθούν τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε απάντληση υδάτων κάνοντας χρήση των αντλιών που διαθέτει ο Ε.Ε.Σ. για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Τέλος, κλιμάκια εθελοντών διεξάγουν επείγουσα εκτίμηση των αναγκών που έχουν προκύψει από την καταστροφή, με σκοπό τον προγραμματισμό περαιτέρω δράσεων ενίσχυσης της πληγείσας περιοχής.

evoia eritros

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποζημίωση λουτροθεραπείας από τον ΕΟΠΥΥ. Ποιοι την δικαιούνται ;

Έως και 5 ώρες καθυστερούν τα ασθενοφόρα λόγω έλλειψης οχημάτων & προσωπικού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι χειρουργοί πρέπει να αντιμετωπίσουν τρεις παγκόσμιες προκλήσεις στον τομέα της υγείας για να σώζουν ζωές, λένε οι ερευνητές

"Ωστόσο, η πραγματική βελτίωση των ζωών απαιτεί από τους ερευνητές της χειρουργικής να χρησιμοποιήσουν το επόμενο τέταρτο του αιώνα για να αντιμετωπίσουν τα πιο πιεστικά ερωτήματα σχετικά με την ισότητα και την πρόσβαση, τον ρόλο της χειρουργικής στη δημόσια υγεία και τη βιωσιμότητα".

Πρόγραμμα νοσοκομειακού περπατήματος υπό επίβλεψη μπορεί να μειώσει τις εισαγωγές ηλικιωμένων σε εξειδικευμένη νοσηλευτική μονάδα 

Παρόλα αυτά, οι συγγραφείς λένε ότι τα ευρήματά τους υποδηλώνουν πως τα συστήματα υγείας θα πρέπει να εξετάσουν τα προγράμματα νοσοκομειακού περιπάτου ως ένα λογικό μέσο για τη βελτίωση της ποιότητας της περίθαλψης των ηλικιωμένων ενηλίκων. Απαιτείται περαιτέρω ανάπτυξη στρατηγικών για την υποστήριξη των νοσοκομείων στην εφαρμογή νέων κλινικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της επίδρασής τους.

Επιστημονική ομάδα παρέχει νέα ανάλυση της πνευμονικής υπέρτασης

Αν και η συνολική έκθεση σε ανοσοκατασταλτικά δεν συσχετίστηκε με το αποτέλεσμα, οι ανοσοκατασταλτικές στοχευμένες θεραπείες συσχετίστηκαν με μειωμένο κίνδυνο νοσηρότητας-θνησιμότητας. Οι συγγραφείς κατέδειξαν αυτά τα ευρήματα με μια σειρά από στοιχεία που δείχνουν τον κίνδυνο διαφόρων γεγονότων με την πάροδο του χρόνου.