Ρεπορτάζ Υγείας

Στέλεχος BA.5: Γίνεται η κυρίαρχη υπομεταβλητή όμικρον των ΗΠΑ

Στέλεχος BA.5: Γίνεται η κυρίαρχη υπομεταβλητή όμικρον των ΗΠΑ

Ωστόσο, η προστασία από τα εμβόλια μειώνεται και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει συμβουλεύσει τους κατασκευαστές εμβολίων να στοχεύουν τα BA.4 και BA.5 σε ενημερωμένες λήψεις που πρέπει να προετοιμαστούν για αυτό το φθινόπωρο.

Στέλεχος ΒΑ.5: Οι υποπαραλλαγές τροφοδοτούν μια παγκόσμια άνοδο των κρουσμάτων Η υποπαραλλαγή BA.5 omicron είναι πλέον το κυρίαρχο στέλεχος της COVID-19 στις Η.Π.Α. Σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), το BA.5 αποτελεί πλέον το 53,6% των περιπτώσεων σε εθνικό επίπεδο.

Το Κέντρο Πόρων Τζονς Χόπκινς για τον κορωνοϊό δείχνει ότι έχουν καταγραφεί 179.507 νέα κρούσματα COVID-19 και περισσότεροι από 430 θάνατοι την περασμένη ημέρα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους New York Times, μόνο 23 πολιτείες δημοσιεύουν πλέον νέα δεδομένα – και μόνο μία φορά την εβδομάδα και οι δοκιμές έχουν επίσης μειωθεί.

Ενώ ο ιός εξακολουθεί να μολύνει τους Αμερικανούς, ο εμβολιασμός και η μόλυνση έχουν προσφέρει ένα επίπεδο προστασίας από σοβαρές ασθένειες.

Ωστόσο, η προστασία από τα εμβόλια μειώνεται και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει συμβουλεύσει τους κατασκευαστές εμβολίων να στοχεύουν τα BA.4 και BA.5 σε ενημερωμένες λήψεις που πρέπει να προετοιμαστούν για αυτό το φθινόπωρο.

Το BA4 αποτελεί το 16,5% των παραλλαγών που κυκλοφορούν.

Οι ειδικοί λένε ότι θα μπορούσε ακόμη να προκύψει μια νέα παραλλαγή που θα είναι ικανή να ξεφύγει από τη συσσωρευμένη ανοσία.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η COVID-19 αυξάνεται σε 110 χώρες, με συνολική αύξηση 20% που οφείλεται στα BA.4 και BA.5.

Από την αρχή της πανδημίας, περισσότεροι από 88 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό και έχουν σημειωθεί πάνω από ένα εκατομμύριο θάνατοι λόγω του ιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το Ισραήλ ενδέχεται να αντιμετωπίζει νέο κύμα COVID

Δύο νέες υποπαραλλαγές της Omicron που οδηγούν σε ένα κύμα λοιμώξεων COVID-19 στη Νότια Αφρική εντοπίστηκαν στον Καναδά.

Τα δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δείχνουν ότι μια νέα υποπαραλλαγή της όμικρον εξαπλώνεται γρήγορα στις Η.Π.Α

Η COVID εξακολουθεί να σκοτώνει εκατοντάδες Αμερικανούς κάθε μέρα

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κρούει και πάλι «καμπανάκι» για την εξέλιξη της COVID-19.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς οι φροντιστές ατόμων με άνοια μπορούν να περιηγηθούν στις διακοπές

Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο με απώλεια μνήμης και στους φροντιστές του είναι η παρουσία σας. Οι φροντιστές συχνά δεν βγαίνουν έξω και νιώθουν μοναξιά - μια κατάσταση που επιδεινώνεται με το να είναι όλη μέρα στο σπίτι με ένα άτομο που δεν μπορεί να ασχοληθεί μαζί τους.

Οι νέοι επιζώντες από καρκίνο αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου - παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν αυτόν τον κίνδυνο

Επίσης, το εισόδημα του νοικοκυριού <$50Κ/έτος αύξησε δυσανάλογα τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου στους επιζώντες σε σύγκριση με τους χωρίς ιστορικό καρκίνου.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Γ. Ν. Σερρών για την τραγωδία στο 9ο Δημοτικό Σχολείο

Σέρρες: Το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών έβγαλε ιατρικό ανακοινωθέν, σχετικά με την προσκόμιση του άτυχου 11χρονου που έχασε τη ζωή του από την έκρηξη στο 9ο δημοτικό σχολείο, καθώς και των άλλων 2 παιδιών που διέφυγαν τον κίνδυνο.

Τα νέα έργα της ΗΔΙΚΑ για το 2023

ΗΔΙΚΑ: Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Νίκη Τσούμα έκανε έναν απολογισμό της τελευταίας τριετίας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε., αναφέροντας παράλληλα τα σχέδια για το μέλλον του οργανισμού.