Ρεπορτάζ Υγείας

Σαν Ντιέγκο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία κηρύχθηκε η κομητεία λόγω της ευλογιάς των πιθήκων

Σαν Ντιέγκο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία κηρύχθηκε η κομητεία λόγω της ευλογιάς των πιθήκων

Το Συμβούλιο Εποπτών του Σαν Ντιέγκο πρέπει να επικυρώσει τη δήλωση σε ακριβώς μία εβδομάδα και να διεξάγει ψηφοφορία για την παράτασή της τουλάχιστον μία φορά κάθε 30 ημέρες.

Σαν Ντιέγκο: Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η ευλογιά των πιθήκων ήταν «θεμελιωδώς διαφορετική» από τον κορωνοϊό Καθώς η ευλογιά των πιθήκων εξαπλώνεται παγκοσμίως, οι Αμερικανοί μοιράζονται τις ανησυχίες τους δύο ημέρες αφότου ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Gavin Newsom κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία λόγω της ευλογιάς των πιθήκων και η κομητεία του Σαν Ντιέγκο ακολούθησε την Τρίτη.

Η δήλωση έγινε, σύμφωνα με την υπεύθυνη υγείας της κομητείας του Σαν Ντιέγκο, Δρ Wilma Wooten, λόγω της περιορισμένης προσφοράς εμβολίων, του μεγάλου πληθυσμού της πόλης και της παγκόσμιας εξάπλωσης της ιογενούς νόσου. Ωστόσο, αξιωματούχοι υγείας είπαν στο κοινό ότι το ξέσπασμα ήταν «θεμελιωδώς διαφορετικό» από την πανδημία COVID-19.

«Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε με την ευλογιά των πιθήκων είναι ουσιαστικά πολύ διαφορετική», δήλωσε ο επόπτης της κομητείας του Σαν Ντιέγκο, Νέιθαν Φλέτσερ, σύμφωνα με τους Times of San Diego.

“Το παίρνουμε πολύ σοβαρά, αλλά όπως ανέφερα νωρίτερα είναι εκθετικά λιγότερο μεταδοτική. Γνωρίζουμε περισσότερα γι’ αυτό.

Έχουμε επίσης ένα εμβόλιο στην αρχή.” «Αυτή τη στιγμή, τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων επηρεάζουν δυσανάλογα την ΛΟΑΤΚΙ LGBTQ κοινότητά μας, αλλά γνωρίζουμε ότι μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλους», πρόσθεσε ο Fletcher.

«Και είναι ζωτικής σημασίας να μην στιγματίζουμε κανένα άτομο, να μην στιγματίζουμε καμία κοινότητα, να μην ρίξουμε οποιεσδήποτε υποθέσεις».

Οι αξιωματούχοι υγείας του Σαν Ντιέγκο σημειώνουν ότι η δημόσια έκτακτη ανάγκη με την ευλογιά των πιθήκων είναι «θεμελιωδώς διαφορετική» από την πανδημία της Covid-19.

Ο τρέχων αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων στην κομητεία είναι 46, όλοι άνδρες, και 39 που ταυτίζονται ως μέλη της ΛΟΑΤΚΙ LGBTQ+ κοινότητας. Δεν έχουν σημειωθεί νοσηλείες ή θάνατοι. Ο Fletcher σημείωσε ότι η μεγαλύτερη δυσκολία είναι η εύρεση μιας διαθέσιμης προμήθειας του εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων.

Μέχρι σήμερα, ο νομός έχει λάβει 3.987 δόσεις εμβολίου και έχει χορηγήσει 2.454. Κηρύσσοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, η κομητεία έχει πλέον περισσότερες εξουσίες να χρησιμοποιήσει τους πόρους της για τη χορήγηση περισσότερων εμβολίων μαζί με τον εντοπισμό επαφών και να κάνει τις δοκιμές πιο διαθέσιμες στο κοινό.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι 66.000 άτομα ανήκουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου στη κομητεία για τη νόσο.

Το Συμβούλιο Εποπτών του Σαν Ντιέγκο πρέπει να επικυρώσει τη δήλωση σε ακριβώς μία εβδομάδα και να διεξάγει ψηφοφορία για την παράτασή της τουλάχιστον μία φορά κάθε 30 ημέρες.

Από την Τετάρτη, ο νομός θα αρχίσει να παρέχει επίσημους αριθμούς μόλυνσης σε καθημερινή βάση.

Η έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία θα επιτρέψει στους αξιωματούχους υγείας της κομητείας να χρησιμοποιήσουν κρατικούς πόρους για τη διεξαγωγή περισσότερων εμβολιασμών και την παρακολούθηση της ευλογιάς των πιθήκων.

Η κομητεία θα παρέχει επίσης πόρους στο κοινό για να λαμβάνει νέες πληροφορίες σχετικά με την επιδημία μέσω κειμένου.

Οι κάτοικοι θα ειδοποιούνται για ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων και τις διαθέσιμες υπηρεσίες υγείας.

Η ευλογιά των πιθήκων είναι μια σπάνια μολυσματική ασθένεια στην ίδια οικογένεια ιών με την ευλογιά με συμπτώματα που περιλαμβάνουν πυρετό, πρησμένους λεμφαδένες και εξάνθημα με φουσκάλες που συνήθως ξηραίνει το δέρμα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Τα άτομα μπορεί να εμφανίσουν ήπια συμπτώματα, αλλά η ικανότητα μεταφοράς του ιού χωρίς συμπτώματα δεν είναι γνωστή αυτή τη στιγμή. Αυτά τα συμπτώματα τυπικά διαρκούν μεταξύ 2 και 4 εβδομάδων από την αρχική έκθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Απειλή για τη δημόσια υγεία από την ευλογιά των πιθήκων σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο

Μεγάλες ουρές στη Νέα Υόρκη για εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Η θεραπεία της ευλογιάς των πιθήκων σε περιορισμένη προσφορά καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες των ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το tweet της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας για εστιατόριο της Ταϊβάν προκαλεί γελοιοποίηση στο διαδίκτυο

Το tweet της Κυριακής απέχει πολύ από την πρώτη φορά που οι διπλωμάτες του Πεκίνου σήκωσαν τα φρύδια με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που η δική τους κυβέρνηση απαγορεύει.

Monkeypox στην Αμερική: Ποιος κινδυνεύει και γιατί

Ο Γκάουντερ είπε ότι ορισμένα θέατρα στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, εξετάζουν πώς θα μπορούσαν να προστατεύσουν τους εργαζομένους τους από πιθανές μολύνσεις από ευλογιά των πιθήκων μέσω επαφής με κοινά κοστούμια.

Συμβούλεψε τους νέους να κάνουν ένα τεστ κορωνοϊού πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε ότι πλέον δεν μιλάμε για ανοσία της αγέλης και θύμισε ότι οι ειδικοί ανέφεραν πως μια πανδημία κρατά από 3 έως και 5 χρόνια, και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν θα εμφανιστεί κάποια μετάλλαξη – έκπληξη.

Οποιαδήποτε επίθεση σε πυρηνικό εργοστάσιο είναι «αυτοκτονική», λέει ο Γκουτέρες

«Βρισκόμαστε μάρτυρες μιας ριζοσπαστικοποίησης στη γεωπολιτική κατάσταση που κάνει τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου ξανά κάτι που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε εντελώς», είπε.

Η Κίνα συνεχίζει τις στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

«Εάν η μάχη περιορίζεται στην περιοχή ακριβώς γύρω από την Ταϊβάν, το σημερινό κινεζικό ναυτικό είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος – και αν οι Αμερικανοί και οι Ιάπωνες δεν επέμβουν για κάποιο λόγο, τα πράγματα θα είναι δύσκολα για την Ταϊβάν».