Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ CDC: Ανεβάζει την ειδοποίηση για την ευλογιά των πιθήκων στο επίπεδο 2 και συνιστά μάσκες κατά τη διάρκεια ταξιδιού

ΗΠΑ CDC: Ανεβάζει την ειδοποίηση για την ευλογιά των πιθήκων στο επίπεδο 2 και συνιστά μάσκες κατά τη διάρκεια ταξιδιού

«Αυτό που είναι πιθανό να συνέβη είναι ότι μια ενδημική μολυσματική ασθένεια από την Αφρική βρήκε τον δρόμο της σε ένα κοινωνικό και σεξουαλικό δίκτυο και στη συνέχεια βοηθήθηκε σημαντικά από σημαντικά γεγονότα ενίσχυσης, όπως τα ρέιβ στο Βέλγιο, για να διαδοθεί σε όλον τον κόσμο», είπε η Adalja στο NBC News.

ΗΠΑ CDC: Το CDC ανεβάζει την ειδοποίηση για την ευλογιά των πιθήκων στο επίπεδο 2, και συνιστά μάσκες κατά τη διάρκεια ταξιδιού Το CDC προειδοποιεί ότι η ασθένεια ήταν πιο διαδεδομένη στους «άντρες που κάνουν σεξ με άνδρες» Η Monkeypox δεν πρόκειται να «απογειωθεί ξαφνικά»: Dr. Siegel Το CDC αύξησε το επίπεδο συναγερμού για την ευλογιά των πιθήκων στο επίπεδο 2 τη Δευτέρα, συνιστώντας στους ταξιδιώτες να φορούν μάσκες, μεταξύ άλλων μέτρων υγείας.

Αν και δεν βρίσκεται στο επίπεδο της COVID-19, η ευλογιά των πιθήκων έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο εκτός Αφρικής από τον Μάρτιο.

Τα συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων αρχίζουν ως σχετικά γριππώδη, αλλά σύντομα επεκτείνονται σε πρήξιμο των λεμφαδένων και εξάνθημα σε όλο το σώμα και το πρόσωπο.

Τελικά, επώδυνες βλάβες σχηματίζονται σε περιοχές εξανθήματος, αφήνοντας σοβαρές ουλές.

«Περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία», έγραψε το CDC στην προειδοποίησή του. “Κάποιες περιπτώσεις αναφέρθηκαν μεταξύ ανδρών που έκαναν σεξ με άνδρες.

Ορισμένες περιπτώσεις αναφέρθηκαν επίσης σε άτομα που ζουν στο ίδιο νοικοκυριό με ένα μολυσμένο άτομο”, πρόσθεσε.

Από τις 3 Ιουνίου, υπήρξαν 21 καταγεγραμμένα κρούσματα ευλογιάς στις ΗΠΑ που συνδέονται με την τρέχουσα επιδημία, σύμφωνα με το CDC. Οι δοκιμαστικοί σωλήνες με την ένδειξη «Θετικός ιός ευλογιάς των πιθήκων» φαίνονται σε αυτήν την εικόνα που λήφθηκε στις 22 Μαΐου 2022.

Οι δοκιμαστικοί σωλήνες με την ένδειξη «Θετικός ιός της ευλογιάς των πιθήκων» φαίνονται σε αυτήν την εικόνα που λήφθηκε στις 22 Μαΐου 2022.

Η ασθένεια μπορεί να έχει περάσει απαρατήρητη στις δυτικές χώρες υπό το πρόσχημα ενός Σεξουαλικά Μεταδιδόμενου Νοσήματος, σύμφωνα με τον Δρ Amesh Adalja. Υπάρχει ένας αριθμός ΣΜΝ που έχουν παρόμοια συμπτώματα με την ευλογιά των πιθήκων.

«Αυτό που είναι πιθανό να συνέβη είναι ότι μια ενδημική μολυσματική ασθένεια από την Αφρική βρήκε τον δρόμο της σε ένα κοινωνικό και σεξουαλικό δίκτυο και στη συνέχεια βοηθήθηκε σημαντικά από σημαντικά γεγονότα ενίσχυσης, όπως τα ρέιβ στο Βέλγιο, για να διαδοθεί σε όλον τον κόσμο», είπε η Adalja στο NBC News.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων θα μπορούσαν να έχουν περάσει «υπό το ραντάρ» στις ΗΠΑ, λέει το CDC

Υψηλός ο κίνδυνος εξάπλωσης της ευλογιάς των πιθήκων μέσα στο καλοκαίρι

Στοιχεία για τον σπάνιο ιό της ευλογιάς των πιθήκων που εξαπλώνεται αυτήν τη στιγμή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γεωργιάδης: Στόχος μας είναι να μειώσουμε το clawback και το rebate μέσα στο 2024

Γεωργιάδης: Το επενδυτικό clawback δουλεύει, η προστιθέμενη αξία που φέρνει στη χώρα είναι πολύ μεγαλύτερη των χρημάτων που δαπανά το κράτος, άρα δεν έχουμε κανένα λόγο να το σταματήσουμε.

Καρποδίνη: Από τους προϋπολογισμούς στις καινοτομίες - Δημιουργώντας ένα υγιέστερο οικονομικό μέλλον

Καρποδίνη: Η ψηφιακή καινοτομία σε συνέργεια με το δομικό εκσυγχρονισμό του οργανισμού επιστρατεύονται για την άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση των ασθενών, είναι εργαλεία αποτελεσματικής διαχείρισης, είπε μεταξύ άλλων η Διοικήτρια του ΕΟΠΠΥ Θεανώ Καρποδίνη στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Νίκη Τσούμα: Απαραίτητη η ομογενοποίηση των συστημάτων για να δημιουργηθούν κοινά ποιοτικά δεδομένα

Στον Φάκελο Υγείας του ασθενούς αναφέρθηκε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, κα. Νίκη Τσούμα, στο πλαίσιο συμμετοχής της στο πάνελ REVOLUTIONIZING HEALTHCARE: THE POWER OF DIGITIZED HEALTH DATA.

Γεωργιάδης: Διαφωνώ με το ύψος του clawback, έχει ανέβει πάρα πολύ

Γεωργιάδης: Το clawback στο όριο που είναι σήμερα προκαλεί στη φαρμακευτική αγορά περισσότερες ζημίες από τα οφέλη του. Ένα μεγάλο κομμάτι των ελλείψεων στα φάρμακα οφείλεται και στο πολύ μεγάλο ύψος του clawback.

Συνάντηση Γεωργιάδη με τους εκπροσώπους Περιφερειακών Ενώσεων 1.400 Διαγνωστικών Εργαστηρίων σε όλη την Ελλάδα

Γεωργιάδης: Συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, με τους εκπροσώπους των Περιφερειακών Ενώσεων που αντιπροσωπεύουν 1400 Διαγνωστικά Εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα.